Find mere om:
Guide til græske øer med fred og ro | rejser.guide.dk

På disse øer finder du fred og ro

Det er stadig muligt at rejse til græske øer, som ikke skal deles med resten af Europa. Se hvilke her.

Det er svært at finde en græsk ø, som ikke er blevet en veludviklet turistmagnet. Vil man undslippe de store hotelblokke og bassen fra de mange barer, er det dog stadig muligt.

The Telegraph har listet en række græske øer, hvor cikaderne dominerer lydtapetet, og æsler stadig er en udbredt transportform.

På disse 10 øer gør du klogest i at have så lidt på programmet som muligt.

1. Kastellorizo

Med et areal på kun ni km2 og et indbyggertal på godt 300 er denne klippeø blandt Grækenlands miniputter. Kastellorizo ligger godt to kilometer fra Tyrkiets sydkyst, men det er muligt at sejle og flyve dertil fra Rhodos, som ligger godt 115 km derfra. Øen er opkaldt efter et fort fra 1400-tallet, der ligger på øens højeste punkt.

2. Halki

Vest for Rhodos ligger den bjergrige ø Halki. Med kun seks km til Rhodos er den et populært udflugtsmål for dagsturister, men kun omkring 330 bor fast på øen. Havnebyen Emboriò er især kendetegnet ved sine italienskinspirerede huse, og tre kilometer fra byen ligger byen Horiò, der er hjemsted for et kloster, en kirke og religiøse festivaler i september og august.

3. Psara

Oftest er det kun små grupper af dagsturister fra naboøen Chios, der lægger vejen forbi Psara, og derfor er strandene dejligt uspolerede. Lidt under 500 indbyggere bor fast på øen, der har en drabelig historie med tyrkiske ødelæggelser i 1824 bag sig.

4. Koufonissi

Denne lille ø i Cykladerne er kendt for at have nogle af øgruppens absolut smukkeste strande, hvor hvidt sand møder krystalblåt hav. Øen ligger mellem Naxos og Amorgos og har godt 400 indbyggere, der traditionelt har fiskere. De seneste år har flere og flere dog lagt fiskenettet til side og i stedet ernæret sig på den stigende mængde turister, der er begyndt at opdage øen.

5. Sikinos

Denne ø, der også er en del af Cykladerne, er kendt for nogle af øgruppens smukkeste landskaber og hjemlige tavernaer, hvor maden bliver serveret af græske mamma’er.

6. Anafi

Anafis eneste by, Hora, ligger i 260 meters højde, hvilket gør den til et glimrende udsigtssted ud over det kretensiske hav. Øen består hovedsageligt at vulkansk sten, hvilket gør den relativt gold. Til gengæld er dens afsides atmosfære unik.

7. Schinoussa

Her finder du den typiske græske kombination af vindmøller, kirker og strande. På Schinoussa er der ingen offentlig transport, men en masse naturskønne vandreruter og veje, der lader dig udforske øen på cykel eller scooter. Derudover er der en række lokale kulinariske specialiteter at gå ombord i.

8. Agathonisi

Agathonisi ligger i det nordligste af Dodekaneserne og tiltrækker især sejlere på jagt efter rolige omgivelser. Øen er godt 14 km2 og bebos af under 200 indbyggere. De fleste af øens strande er stenstrande, hvilket gør det til et godt sted at snorkle.

9. Donoussa

Denne afsides ø er især kendt for sin rolige atmosfære. Her kan snorklere udforske et vrag fra 2. Verdenskrig, eller man kan søge skygge under de blomstrende tamarisk-træer og buske på øens strande. Derudover er øen populær blandt naturister.

10. Iraklia

På Iraklia er der ikke meget at tage sig til, med mindre man interesserer sig for natur. Øen er nemlig kendt for at have nogle af øgruppen Cykladernes smukkeste landskaber. Vil man knokle fetaen og tzatzikien af, kan man krydse øen på de i alt syv vandrestier, hvor man er omgivet af olivenlunde.

Anmeldelse: Guide til thalasso-terapi i Biarrtiz

25-01-2014: Den sydfranske ferieby Biarritz er ”verdenshovedstad” for behandlingsformen thalasso-terapi. Derudover har byen mange andre tilbud for livsnydere. Læs artikel

Guide: Seks wellnessoplevelser i Danmark

21-01-2014: Uanset om du har et par timer eller en hel weekend til rådighed, kan en wellnessoplevelse give dig en lille ”time-out” fra hverdagen. Vi guider dig her til velvære rundt i landet. Læs artikel

Guide: 10 skjulte luksus-øer

16-01-2012: Der er de kendte øer. Og så er der de skjulte skatte, som giver fornemmelsen af noget unikt. Læs artikel

Guide: Fem lækre strande kendt fra film

31-01-2011: Længes du også efter de hvide strande med det turkisblå hav, som ses i film? Her er fem strande fra kendte film. Læs artikel

Anmeldelse: En jydes wellness-bekendelser

10-10-2009: Stil ikke alt for mange dumme spørgsmål. Heller ikke, hvis du ligger i en gennemsigtig g-streng og får luksusmassage på et femstjernet hotel i Portugal. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...