Find mere om:
Guide til et ophold på Kokkedal Slot Copenhagen | rejser.guide.dk

Et prinsesseværdigt besøg

Kokkedal Slot Copenhagen byder på oplevelser, der kan få de fine fornemmelser frem i de fleste. Her er spaen, middagen, morgenmaden, boblerne og servicen i top, og omgivelserne er lige så.

Der var engang et slot i Kokkedal nord for København. Her havde en Christian August lensgreve von Berckentin sin lystejendom for flere hundrede år siden. Slottet gik i arv og blev videresolgt flere gange gennem årene.

Men i midten af det 20. århundrede og en lang årrække frem begyndte slottet at gå i forfald. Faktisk skulle der skrives 2007 i kalenderen, inden slottet blev reddet fra dens sølle skæbne.

Mangt et arbejde blev der lagt i at få slottet gjort fornemt igen, og i dag er det så flot, at det ville være en prinsesse værdigt.

Langs vejen, der fører op til Kokkedal Slot Copenhagen, møder man ulasteligt klædte golfspillere med deres golftasker skubbende foran sig og unge piger i ridebukser med hjelm under armen.

Ruten op mod slottet går via en allé, hvor de grønne trækroner mødes på midten, og for enden af alléen møder man den gamle rideskole – alt sammen små detaljer, der er med til at skabe den helt rigtige stemning omkring slottet.

Man har allerede en følelse af at have en smule mere blåt blod i årerne, end da man tog hjemmefra.

B972077149Z.1_20150910174751_000+G42NO56R.2-0.jpg

Vi bliver modtaget i et lille velkomstlokale og får stukket en forfriskning i hånden og bedt om at tage plads i sofaen.

Der er en rar atmosfære i forrummet til spa-området. Store bløde møbler, blomster, afslappende musik og afslappet personale.

Behandleren præsenterer en række små, hvide, anonyme krukker, der indeholder hver sin olie. Der er ingen præsentation af de forskellige produkter eller en forklaring på, hvad de forskellige olier kan.

Seks wellnessoplevelser i Danmark

I stedet bliver de duppet rundt omkring på armen og håndledet. Ved at dufte til dem enkeltvis udvælger man den, man bedst kan lide, og altså hvilken ansigtsbehandling huden trænger til.

Duftesansen er på den måde med til at bedømme, hvilke aktuelle behov kroppen har. Produktlinjen de benytter på Kokkedal Slot Copenhagen er 100 procent naturlig, og duften er ren.

Olierne er hverken overparfumerede eller tungt blomsterrige, men derimod stærke, aromatiske dufte. Nummer to i rækken er favoritten, som viser sig at have navnet Rejuvenate.

Den er til tør og dehydreret hud, og trods skepsis over for hele konceptet viser det sig, at denne form for udvælgelse er ganske effektfuld, for Rejuvenate er præcis, hvad der er brug for.

Ren nydelse og gode råd

En mand, der ved første øjekast ligner en afslappet hotelgæst iført store short og løs t-shirt, viser sig at være massøren.

Der er ikke nogen kliniske, hvide kitler, men derimod en mere nede-på-jorden, hjemlig stemning omkring personalet. Med en kontormus' krop var sportsmassagen et oplagt valg. Ryggen og nakken bliver gennemtrykket, til den føles gul og blå, men samtidig også sundere end den har føltes i lang tid.

Det er en god oplevelse, selvom musikafspillereren i hjørnet er gået i stå på repeat og spiller det samme nummer om og om igen. Undervejs giver massøren gode råd til indstilling af både kontorstol, skrivebord og skærm på arbejdspladsen, så alle småskavanker kan kommes til livs.

Havde man derimod ønsket stilhed, er der ingen tvivl om, at det ville blive sådan.

B972077149Z.1_20150910174751_000+G42NO56E.2-0.jpg

Den tilstødende spa har pool, sauna, dampbad og sky-shower, hvor bruseren har skiftende stråler, temperatur, dufte og lys.

Nogle af behandlingslokalerne ligger direkte ud til pool-området, hvilket også betyder, at spaen er et ”stille-område”.

Det er desværre på et niveau, hvor man bliver tysset på, hvis man fører en samtale i et normalt stemmeleje, hvilket gør, at man føler sig som et lille skolebarn, der ikke kan opføre sig ordentligt.

B972077149Z.1_20150910174751_000+G42NO56V.2-0.jpg

Ovenpå den ultimative afslapning går vi til værelset. Her går man ikke op for at powernappe - det føles mere rigtigt at sige, at man restituerer. Døren svinger op, og vi ser det elegante værelse, der er indrettet i en blanding af britisk højadel og kolonistil.

Sengen er pompøs med sine mange store puder. På væggen hænger et gammelt kort over de britiske øer, som virker nøje udvalgt. Bjælkerne i loftet skaber den perfekte prik over i'et, ej at forglemme udsigten over de grønne golfbaner.

Kokkedal Slot blev bygget i 1746 som lystbolig for Christian August lensgreve von Berckentin. Efter hans død gik det i arv til datteren Louise, der var hofdame for dronning Sophie Magdalene og siden dronning Caroline Mathilde.

I 1864 blev slottet overtaget af Jens Frederik Horsens Block, der var medstifter af Østasiatisk Kompagni, der varetog handel og transport fra Sydøstasien til Danmark. Han lod slottet udvide og ombygge fra den oprindelig hollandske renæssancestil til nationalromantisk byggestil, som det også fremstår nu i 2015.

10 unikke hoteller til weekendopholdet

P. M. Daell, der var en af brødrene bag Daells Varehus, var den sidste private ejer af slottet, og i 1963 besluttede han at sælge Kokkedal Slot til Hørsholm Kommune.

Imens de diskuterede, hvad slottet skulle bruges til, forfaldt bygningen mere og mere. I 1993 købte Stig Husted-Andersen slottet, men lod det blot stå, så det gik endnu mere i forfald.

I 2007 overtog bygningsentreprenørvirksomheden Kjær & Lassen A/S ejerskabet og istandsatte slottet, og i 2013 købte den nuværende ejer Mikael Goldschmidt slottet.

B972077149Z.1_20150910174751_000+G42NO56M.2-0.jpg

I dag er der 59 værelser fordelt mellem slottet, den gamle forpagterbolig og den gamle hestestald, som dog ikke skal forveksles med den nuværende rideskole ved siden af slottet.

Man får lyst til permanent at flytte ind i de overdådige værelser, og det er svært at trække sig op fra den bløde seng for at gå ned og få et glas champagne inden maden.

Luksus på luksus

Iført høje (glas)sko, kjole med strut og en flot ledsager i jakkesæt under armen, går vi nedenunder for at få et glas bobler før maden.

Vi skal have champagne, for vi er nemlig på slotsophold, hvor man får overnatning, champagne, middag, kaffe, morgenmad og afskedsgave i en samlet pakke.

Champagnen serveres i biblioteksbaren, der er en smuk gammeldags bar med store træpaneler, krystalglas og velklædt personale, der får stemningen til at emme af rigtig, britisk gentlemens' club, men hvor kvinder dog stadig føler sig velkomne.

Umiddelbart uden for baren ligger den store terrasse, hvis ene ende er prydet af en champagnebar, som helt eksklusivt er opstillet på Kokkedal Slot Copenhagen af det luksuriøse champagnehus Ruinart for sommersæsonen.

Udsigten fra terrassen er Danmark, når det er bedst. Med Øresund på den ene side, høje træer på den anden og golfbanens bløde, grønne græs foran.

B972077149Z.1_20150910174751_000+G42NO575.2-0.jpg

Selve middagen foregår på Restaurant Slotskælderen, der, som navnet antyder, ligger i kælderen under slottet – og her er det kælder i ordets bedste forstand.

Der er højloftet og plads til op til 92 gæster, men selv med fuldt hus føles det stadig intimt, fordi man sidder indrammet af hvælvinge og buer, der er nogle af de få originale elementer, der er tilbage fra det oprindelige slot fra 1746.

Inde bagerst er der en vinkælder, hvor større selskaber kan holde middag omgivet af hvidkalkede mure. En tjener forklarer, at her ønsker de ikke at blive stemplet som en gourmet-restaurant, men hellere som en restaurant med rigtig lækker mad med gode, lokale, sæsonaktuelle råvarer.

En kongelig krooplevelse

Når man er på slotsophold, er der en fireretters menu inkluderet, hvilket også er, hvad der serveres denne aften.

Retterne er nøje udvalgt på forhånd, og portionerne har en god størrelse, så man hverken bliver for mæt eller går sulten i seng. Menuen står blandt andet på tatar af kammusling, slethvar og Gateau Marcell med alskens kreativt tilbehør.

På et hotel kan man bare gå op på værelset, når middagen er overstået, men her lokker bartenderne, så vi ender tilbage i Biblioteksbaren, som er en hyggelig afslutning på aftenen. Det er en professionel og international stab, der kender deres cocktails og historierne bag.

Her får man ikke bare en gin og tonic – man får tilbudt en palette af forskellige gin samt en lille historie, så du kan tage stilling til, hvilken der opfylder dine akutte behov netop denne aften.

Efter rigeligt med vellavede cocktails sover man som en sten i de store, bløde senge – ært eller ingen ært under madrasserne.

Det ligger i detaljen

Søndag eftermiddag er der "Te på Slottet". Det er den klassiske afternoon tea i ægte britisk stil, med små fingersandwishes, overdådige kager i små mundrette størrelser, fyldte chokolader og selvfølgelig te i lange baner.

Det er slottets egen konditor, Torben Bang, der står bag de ekstravagante kager, og der er så meget, at man knap behøver tænke på andre måltider resten af dagen.

B972077149Z.1_20150910174751_000+G42NO569.2-0.jpg

»Wow!« siger en kvinde i 30'erne og klapper i hænderne. Hun og veninden er dagens første til at få serveret, og de andre gæster kigger længselsfuldt over mod deres bord.

Heldigvis går der ikke længe, før en smilende tjener kommer med vores første opsats. Der er både teboller med tandsmør, fingersandwishes og slotskringle, men nummer to opsats er for alvor den, der er værd at skrive hjem om.

Denne søndag er der Sarah Bernard-kager, fyldte chokolader, franske macarons, lagkage og småkager – alt sammen med sjove twists som Earl Grey-fyld i Sarah Bernarden og anis i småkagerne. Teen vælger man ud fra et mættet menukort med alle former for te – fra hvid til sort til grøn og alskens varianter derimellem.

På et langbord midt i Havesalen tilbereder tjeneren teen, mens gæsterne kigger på. Det er en sjov og anderledes måde at servere afternoon tea, så man kan følge med i arbejdet undervejs, og samtidig virker personalet meget nærværende, når de er i lokalet hele tiden.

Tjeneren har et overraskende stort overblik over de syv forskellige teer, man kan vælge imellem. Med køligt overblik bliver der skiftevis hældt kogende vand på, lukket, åbnet, hældt og tilføjet nyt på de syv forskellige teer, der alle skal brygge i varierende længde.

Den foregående aften stødte vi på andre af beboerne på slottet, som vi efterhånden kunne kende og nikkede smilende til i løbet af dagen.

Men til søndagens "Te på Slottet" er det et andet klientel. Det er hovedsageligt kvinder: Mødre og døtre, veninder – unge som gamle og få par, der kigger forelsket – skiftevis på kagerne og på hinanden.

Skyhøje forventninger

Efter at have set TV2-programmet Danmarks Dejligste Slotshoteller var forventningerne skudt godt i vejret inden besøget på Kokkedal Slot Copenhagen, idet slottet havde scoret topkarakter.

Selv om der er sket ændringer, siden programmet blev vist, er der ikke en finger at sætte på serviceniveauet, interiøret eller bespisningen. Slottet er stadig ganske nyt i hotelbranchen og har kun fungeret som slotshotel siden 2013.

Gourmetsol over klippeøen

På kort tid har Kokkedal Slot Copenhagen formået at opbygge sig selv og sit omdømme, så man efter bare et enkelt besøg drømmer sig tilbage.

For på slotshotellet ved Øresund er der masser at komme efter, men prikken over i'et ligger i detaljen og det lille ekstra. Det ligger i det fine tapet, de tunge lysekroner og grå toner på det gamle møblement, der får historien til at møde nutiden i slottets Havesal.

Det ligger i bartenderen, der trods sit gebrokne danske og tykke canadiske accent tilbyder den te, som, han ud fra vores korte bekendskab er sikker på, vil falde i god jord.

Kort sagt er personalet på Kokkedal Slot Copenhagen menneskekendere, og det må siges at være en af de fineste egenskaber, en tjener kan have. Det skiller fårene fra bukkene med en tydelig professionel tjenerstab frem for nogle af de smart-i-en-fart-typer, man ofte støder på på storbyernes restauranter.

Efter et dejligt slotsophold er vi klar til at blive hentet i kareten, så vi kan blive kørt tilbage til hverdagens stress og jag. Der går ikke mange timer, før fortryllelsen er ophævet, og vi længes efter tiden, før klokken slog 12, og eventyret endnu ikke var slut.

Ophold

Kokkedal Slot Copenhagen tilbyder forskellige former for ophold: Kunstophold, golfophold og slotsophold. Ved et slotsophold får man værelse, et glas champagne inden middagen, 4-retters middag i Restaurant Slotskælderen, kaffe og lidt sødt efter middagen samt morgenmad og afskedsgave fra slottet.

Pris 1.595 kroner pr. person for superior dobbeltværelse, som ligger i forpagterboligen ved siden af slottet. Ønsker man at bo på slottet, er der tillæg på 900 kroner for to personer for det billigste værelse.

Te På Slottet: 295 kroner pr. person for to serveringer og kaffe/te ad libitum.

Adgang til spa: 250 kroner for 24 timer (uden behandlinger).

Jul & nytår på slottet

Du kan også holde din juleaften på Kokkedal Slot Copnhagen. Det foregår på hyggeligste vis i slotskælderen med en traditionel 3-retters julemenu samt vinmenu tilpasset julemaden.

Aftenen starter kl. 17.30 med en velkomstdrink ved bordet, hvorefter julemenuen og vinmenuen serveres. Aftenen rundes af klokken 21.00 med kaffe, te og konfekt fra slottets eget konditori. 995 kr. pr. person.

Træd ind i det nye år på Kokkedal Slot Copenhagen, hvor der bydes på velkomstchampagne, 6-retters nytårsmenu med vine, champagne, kransekage og stort fyrværkeri ved midnat og fest med live band og fri bar fra 00.00 og frem til kl. 02.00. Fuldend oplevelsen, og overnat på slottet, og nyd årets første morgenbuffet næste dag. Pris fra kr. 2.995 pr. person.

Tre råd til rejsen

  • Lån cykler på slottet, og cykl ind til Rungsted Havn (3,3 kilometer væk). Her er der små cafeer og isboder, hvis man har lyst til en lille afstikker fra hotellet.
  • Louisiana Museum of Modern Art ligger cirka 8,5 kilometer fra Kokkedal Slot Copenhagen og byder på moderne kunst i topklasse. Lige nu kan du bl.a. opleve udstillingerne Afrika med fokus på afrikansk arkitektur, kultur og identiet.
  • Øresund ligger kun et stenkast fra slottet, så husk badetøjet, hvis du er klar på en dukkert. Området er populært for vinterbadere, hvis du ikke er afsted i sommermånederne.

Ophold

  • Kokkedal Slot Copenhagen tilbyder forskellige former for ophold: Kunstophold, golfophold og slotsophold. Ved et slotsophold får man værelse, et glas champagne inden middagen, 4-retters middag i Restaurant Slotskælderen, kaffe og lidt sødt efter middagen samt morgenmad og afskedsgave fra slottet. Pris 1.595 kroner pr. person for superior dobbeltværelse, som ligger i forpagterboligen ved siden af slottet. Ønsker man at bo på slottet, er der tillæg på 900 kroner for to personer for det billigste værelse.Te På Slottet:
  • 295 kroner pr. person for to serveringer og kaffe/te ad libitum.
  • Adgang til spa: 250 kroner for 24 timer (uden behandlinger).
  • Jul & nytår på slottet: Du kan også holde din juleaften på Kokkedal Slot Copnhagen. Det foregår på hyggeligste vis i slotskælderen med en traditionel 3-retters julemenu samt vinmenu tilpasset julemaden. Aftenen starter kl. 17.30 med en velkomstdrink ved bordet, hvorefter julemenuen og vinmenuen serveres. Aftenen rundes af klokken 21.00 med kaffe, te og konfekt fra slottets eget konditori. 995 kr. pr. person. Træd ind i det nye år på Kokkedal Slot Copenhagen, hvor der bydes på velkomstchampagne, 6-retters nytårsmenu med vine, champagne, kransekage og stort fyrværkeri ved midnat og fest med live band og fri bar fra 00.00 og frem til kl. 02.00. Fuldend oplevelsen, og overnat på slottet, og nyd årets første morgenbuffet næste dag. Pris fra kr. 2.995 pr. person.
  • Mere information:
    www.kokkedalslotcopenhagen.dk

Guide: Accepter maskinen og find ro

31-12-2014: Når efteråret har lagt en dyne af stilhed over Bornholm, kan du kaste dig tilbage i den bornholmske natur og slippe dig selv. Her kan du lære at acceptere dagligdagens lyde og få et afbræk i hverdagen. Læs artikel

Guide: 10 toplækre spahoteller

21-12-2014: Drømmer du om en weekend med spa, wellness og ren afslapning, så er en overnatning på en af Danmarks mange spa-hoteller en oplagt mulighed. Her er de 10 bedst bedømte spa-hoteller i Danmark ifølge hjemmesiden Trivago, der har sammenlignet brugeranmeldelser fra populære bookingsider. Læs artikel

Guide til en weekend på spahotel i København

06-09-2014: Danskerne synes ikke at kunne få nok af spa og wellness, og nu har Hotel Kong Arthur i København tilmed åbnet en hel etage, der er dedikeret til spa. Explorer har testet konceptet og tjekket ind på spaetagen. Læs artikel

Nyhed: Sved, damp og velvære

10-02-2010: Mange danskere har travlt. Et wellnesophold - eller blot et forløb - giver mulighed for at hive nogle timer ud af kalenderen for at give sig selv den luksus - at give sig tid. Læs artikel

Anmeldelse: Tennis og spa i Båstad

28-10-2009: Vi tog på en afslappende spa-weekend i den lille svenske kurbadeby Båstad nord for Helsingborg. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...