Find mere om:
Landet rundt på weekend | rejser.guide.dk

Landet rundt på weekend

Weekendophold kan nydes på landet og i byen, på slot og kro, traditionelt og eksklusivt.

Danmark er fyldt med hyggelige kroer, hoteller, herregårde og ikke så få slotte, der tilbyder overnatning og god mad foruden egne og den lokale omegns herlighedsværdier.

Fælles for dem er, at de uden for byerne ofte ligger midt i naturen, det være sig ved hav eller fjord, i bakker, i skov eller i landsbyens hovedgade. Nogle har golfbane, andre har spa og wellness på stedet eller lige i nærheden, nogle en swimmingpool. Andre har fokus på gastronomi og god vin, mens nogle har levende musik og dans på udvalgte lørdagsaftener.

De fleste har noget af det hele, og da afstandene ikke er så store her i landet, vil det normalt ikke være svært at finde flere seværdigheder tæt på. Det korte opholds essens er dog ikke at stresse sig selv med must-see's, men snarere at hvile i sig selv og i afslapningens og faciliteternes milde favntag.

Forventning om forkælelse

Organisationen Danske Kroer & Hoteller siger det ret godt i det slogan, som de i alt 101 medlemmer har fundet på at markedsføre sig med, nemlig ”Forvent at blive forvænt”.

De mange steder er præcis så forskellige, som navnet på de fire underafdelinger tydeligt fortæller: Dansk Kroferie, City Hotels, Classic Hotels og Slotte & Herregårde. Både gennem hjemmesiden www.krohotel.dk og andre hjemmesider kan man finde frem til præcis det weekendophold, som man har lyst til.

Hanne Iversen, marketingchef hos Danske Kroer & Hoteller, fortæller:

»Det er mange forskellige mennesker, som tager på sådan en tur. Men stærkest repræsenteret er nok dem, vi kalder ”det grå guld”. Det skyldes ikke mindst, at det kan være svært at finde andre steder at gå ud og danse, når man ikke er så ung mere, og mange af vores kroer og hoteller tilbyder levende musik og dans fredag og lørdag aften.

Men vi oplever også unge kærestepar, der skal fejre deres nye forhold, eller småbørnsforældre, som skal have en enkelt weekend alene sammen. Kortklubber, der holder weekend sammen en gang om året, og vennepar. Familier, der holder fødselsdag. Wellness er efterhånden meget efterspurgt. Enkelte steder har selv spafaciliteter, mens andre har en aftale med et sted i nærheden.

Den jyske vestkyst tiltrækker mange. Vi oplever generelt, at de fleste bliver på deres egen side af Storebæltsbroen, fordi det er billigere. Men vi giver gerne vejledning til enhver, der ringer til os. Selv om man kan ordne det hele på internettet, er mange stadig glade for at tale med os, især de ældre. Vi pejler os ind på, hvad folk er på udkig efter, og hjælper med inspirationen. Gavekort til et weekendophold er også blevet populært.«

Noget for enhver smag

En anden - mindre - kæde hedder Danske Hoteller, og de 13 hoteller har samme ejer. Det seneste kom til den 1. marts i år. Det ligger i Slagelse, mens de fleste af kædens hoteller er i Jylland (www.danskehoteller.dk).

Marketingdirektør Jan Storgaard understreger, at netop forskelligheden er konceptets stærke side. Man kan tilbyde noget for enhver smag og sælger »oplevelser, ikke bare sovs og senge«.

Begge kæders weekendophold inkluderer eftermiddagskaffe og kage ved ankomsten, to eller tre retters middag, overnatning i dobbeltværelse, evt. natmad og morgenmad. Mange kroer og hoteller har især fokus på ophold fra lørdag til søndag, men andre tilbyder også fredage.

Bortset fra en række uger i sommerperioden, omkring efterårsferie samt jul og nytår tilbydes weekendophold til specialpris. Priserne er pr. person i dobbeltværelse inklusive det ovenfor nævnte og ofte lidt mere, f.eks. velkomstdrink og udvalgte specialiteter. Desuden er der mulighed for tilkøb af f.eks. et ekstra døgns ophold.

Præstekilde Hotel

Klintevej 116, Stege

Ligger på Møns 18-hullers golfbane. Udsigt til vandet, egen indendørs swimmingpool (lille) og sauna. Seværdigheder i nærheden tæller f.eks. Møns Klint og Liselund Slot og Park. Musik og dans mange lørdage (ofte også fredage).

Priseksempel: Lørdag til søndag pr. person i dobbeltværelse 895 kr.

www.praestekilde.dk

Tlf. 55 86 87 88

Nymindegab Kro

Vesterhavsvej 327, Nørre Nebel

Ligger i den vestjyske natur med mange sommerhuse. Ikke langt fra Vesterhavet med strand, klitter, plantage, Tippernes fugleliv og golf. Gastronomi er et fokusområde, og kroen tilbyder særligt tilrettelagte kokkekurser. Musik og dans de fleste lørdage.

Priseksempel: Lørdag til søndag pr. person i dobbeltværelse 1.175 kr.

www.nymindegabkro.dk

Tlf. 75 28 92 11

Hotel Vejlefjord Kur & Spa

Sanatorievej 26, Stouby

Herregårdsstil på nordsiden af Vejle Fjord. Park og skov med naturlige kilder og dyreliv. Adgang til de termiske bade er inkluderet i prisen, og man kan blive til kl. 15 på afrejsedagen. Ønsker man et weekendophold med fokus på at forkæle kroppen, er dette et af de oplagte steder.

Priseksempel: Lørdag til søndag pr. person i dobbeltværelse fra 1.515 kr.

www.hotelvejlefjord.dk

Tlf. 76 82 33 80

Hotel Hjallerup Kro

Søndergade 1, Hjallerup

Den nordjyske by er især kendt for sit berømte marked og kroen for bl.a. sit både danske og franske køkken. Ligger tæt på mange oplevelser som f.eks. Aalborg Kunstmuseum og Aalborg Zoo. Den 15. juni 2011 optræder den amerikanske rockgruppe The Eagles på Hjallerup Marked!

Priseksempel: Lørdag til søndag pr. person i dobbeltværelse 625 kr.

www.hjallerupkro.dk

Tlf. 98 28 10 11

Schackenborg Slotskro

Slotsgaden 42, Møgeltønder

Idyllisk og kongeligt privilegeret kro siden 1687. Beliggende i Møgeltønders hovedgade og nabo til prins Joachim og prinsesse Marie på Schackenborg Slot. Værelserne er indrettet med sans for den oprindelige stil og har navne efter danske slotte og herregårde. Tæt på Tønder og den dansk-tyske grænse.

Priseksempel: Lørdag til søndag pr. person i dobbeltværelse fra 999 kr.

www.krohotel.dk/schackenborg

Tlf. 74 73 83 83

Hotel Griffen

Nordre Kystvej 34, Rønne

Bornholms kælenavn ”Østersøens perle” passer endnu bedre med dette hotels nye 700 kvm store ”Bornholmske Diamant Spa” i granit. En weekend med wellness ligger lige for, og bornholmerne selv har taget Diamant Spa til sig. Her kan man forvente nyt nordisk køkken med sans for de bornholmske råvarer.

Priseksempel: Lørdag til søndag pr. person i dobbeltværelse fra 1.500 kr.

www.hotelgriffen.dk

Tlf. 56 90 42 44

Steensgaard Herregårdspension

Steensgaard 1, Millinge

Herregården fra 1300-tallet har bevaret historien, men indført alle moderne bekvemmeligheder. Med beliggenheden i en stor park med sø og dyrehave lige ved ”De fynske Alper” gives der masser af inspiration til og mulighed for motion mellem de gode måltider.

Priseksempel: Lørdag til søndag pr. person i dobbeltværelse fra 1.650 kr.

www.krohotel.dk/steensgaard

Tlf. 62 61 94 90

Menstrup Kro

Menstrup Bygade 29, Næstved

Har en lang tradition for weekendophold, men prøver gerne nyt. Byder på forskellige former for underholdning, bl.a. stand up. Med sin sydsjællandske placering er der nem kørsel til en lang række seværdigheder og natur.

Priseksempel: Lørdag til søndag pr. person i dobbeltværelse 895 kr.

www.menstrupkro.dk

Tlf. 55 44 30 03

LÆS OGSÅ: Tag fri fra hverdagen - med kaffe og kage til

Guide til Kroferie i Danmark

18-03-2011: Et døgn eller to hjemmefra giver ny energi og oplevelser, uden at man behøver rejse ret langt. Læs artikel

Nyhed: Danskerne skal holde ferie i Danmark

10-05-2009: Antallet af overnatninger på hoteller, feriecentre, feriehuse og vandrehjem falder markant. Visit Denmark vil have danskerne til at holde ferie i Danmark. Læs artikel

Guide til en nytårsaften i Danmark med wellnes og afslapning

22-09-2015: Hvorfor ikke fejre nytårsaften på en kro, et slot eller på et wellnesscenter? Mulighederne er mange, hvis du vil byde 2016 velkommen på den mest afslappende og luksuriøse måde. Læs artikel

Guide til Ribe Camping tæt på Vadehavet og grrænseregionen

05-09-2015: Ribe Camping er et godt udgangspunkt, hvis man vil vandre rundt i den smukke middelalderby, og campingpladsen har endda bygninger, der minder om de historiske af slagsen inde i Ribe. Men Ribe er også et godt udgangspunkt for at opleve Vadehavet, grænseregionen og Esbjerg. Læs artikel

Guide til wellness-ophold på Kurhotel Skodsborg

25-01-2015: På Kurhotel Skodsborg går man ikke bare i boblebad. Her holdes stedets grundlægger, Carl Ottosens, filosofier om sundhed gennem lys, luft, vand, kost, motion og hvile stadig i hævd, og efter en weekend med vinterbadning i Øresund, yoga, massage og klassisk musik er både krop og sjæl renset. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...