Find mere om:
Ældre rejsende kommer oftere til skade | rejser.guide.dk

Ældre rejsende kommer oftere til skade

Højere pensioner, friværdi og billigere flybilletter giver gråhårede danskere rejselyst. Men det betyder også mere sygdom og flere skader.

Rejsefeberen raser hos ældre danskere, der høster gevinster af boligprisernes himmelflugt og stadig større pensionsudbetalinger.

Men samtidig er antallet af skader inden for aldersgruppen over 55 år er mere end fordoblet fra 100 sager i 2013 til 214 sager sidste år.

Det oplyser Skadesforsikringen IF på baggrund af tal fra SOS International, der fungerer som alarmcentral for forsikringsselskaberne.

Pas på: Ingen returret på netkøbte rejser

Ofte er der tale om faldskader eller typiske aldersrelaterede lidelser som forhøjet blodtryk eller dårligt blodomløb, fortæller presseansvarlig Birgitte Ringbæk.

»Det er positivt og dejligt livsbekræftende, at folk rejser så meget i dag. Men vi vil også gerne sende et signal om, at man skal huske at tjekke med sit forsikringsselskab, hvordan man er dækket inden rejsen, så vi ikke står med en tvist efter hjemrejsen,« siger hun.

Hvis man ikke har forsikringsdækning, kan det koste opsparingen og mere til. For eksempel kan et ambulancefly fra Thailand til Danmark koste 1 mio. kr., hvis hospitalsopholdet koster 25.000 kroner.

Husk derfor at få forhåndsgodkendt helbredsmæssige problemer inden afrejsen, lyder det fra Birgitte Ringbæk.

Rejseforsikringen dækker ikke behandling af bestående sygdomme eller kroniske lidelser. Kun akut opstået sygdom.

»Vi beder ikke folk om at holde sig tilbage. Men få nu styr på forsikringen og sørg for at have en forhåndsgodkendelse, inden du tager af sted. Det er vigtigt at få sagt,« siger hun.

Sådan skal du forholde dig, hvis din bagage ikke dukker op

Hos rejsebureauet Star Tour oplever kommunikationschef Nikolai Johnsen, at der er en stigende interesse for aktiv ferie, hvor fysisk udfoldelse frem for inaktivitet ved poolen er i højsædet.

»Hvis vi taler om de lidt ældre gæster, handler det om vandreferie. Og hvis man skal det, kunne det være en god idé at træne lidt hjemmefra og sikre sig, at karosseriet kan holde til det. Det kan jo sagtens være ret strabadserende at skulle gå 15 kilometer hver dag,« siger han.

/ritzau/FOKUS

Fakta:

- Ældre over 55 år tegnede sig sidste år for 214 skader.

- For de 36-54-årige var antallet 149.

- For de 18-35-årige var antallet 164.

- For de 0-17-årige var antallet 183.

Kilde: If Skadesforsikring / SOS International

Guide: Pilgrimsvandring er blevet moderne i Danmark

24-05-2016: Det vrimler med tilbud til folk, der vil vandre. Tirsdag åbner et nyt pilgrimshus i Maribo og i næste måned vandringsruten Camønoen. Læs artikel

Guide til vandretur på Kungsleden i det nordsvenske Lapland

22-10-2014: Helt oppe i det nordsvenske Lapland ligger Kungsleden – en ca. 450 kilometer lang vandresti, som går gennem Sveriges højeste bjerge. Hvert år opfordrer Fjällräven til at snøre vandrestøvlerne, når de inviterer flere end 2.000 deltagere med på 110 ikoniske og udfordrende kilometer af ruten. JP Explorer var med hele vejen. Læs artikel

Guide: Hellere støvler end badesandaler

05-08-2011: Flere danskere har vandrestøvlerne med i bagagen, når de tager på ferie i udlandet. Læs artikel

Guide til fjeldtur i Jotunheimen

17-06-2011: Det smukke Jotunheimen i Norge er en blanding af fjeld, sol, frisk luft og god fjeldmad. Læs artikel

Nyhed: Kvinde død på actionrejse efter sjusk

22-10-2009: En 32-årig britisk kvinde faldt ned fra en svævebane. Kritik: Rejseselskaber bruger ukvalificerede lokale samarbejdspartnere. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...