Find mere om:
Nyhed: Sidste tur med kliken | rejser.guide.dk

Nyhed: Sidste tur med kliken

11 nyudklækkede studiner. Fem kanoer. Fire telte. Og et improviseret barskab. Det er opskriften på en uforglemmelig oplevelse på og langs Gudenåen.

Et par zebrastribede fisk springer ud af Gudenåens vand i jagten på insekter, og en tyk and trækker som en anden vandflyver plaskende striber efter sig på overfladen, da den lander. En kajak med to om bord glider næsten lydløst gennem vandet, mens dråber fra træernes blade lave ringe i overfladen.

»Iiiiiiih! Vent på os!«

En pigestemme gjalder ud over åen efterfulgt af hvinende latter.

Fem kanoer er netop ankommet til Gudenåens Camping i Silkeborg - eller rettere: De fire er, mens den femte ligger og roder rundt midt ude i vandet.

»Kom nu, piger!« lyder det fra bredden, hvor kanoerne én for én knaser sig op på land.

Farvel til flokken

»Jeg planlagde turen, fordi jeg snart skal flytte, så jeg ville gerne have, vi kunne lave noget sammen og have det sjovt,« fortæller Emilie Uttrup.

Hun og de ti andre piger i kanoerne kender hinanden fra Sct. Knuds Gymnasium i Odense, hvor de næsten lige har fået huerne på, og nu er det snart tid til at komme videre med rejser, studier og arbejde.

»Når sommeren er gået, skal vi alle sammen lave forskellige ting,« siger Sofie Høegh.

»Og en tur som denne var en god måde at sige farvel på,« tilføjer Cecilie Haugaard.

De andre piger nikker. Det har nemlig været vigtigt, at den - måske - sidste gang, hvor hele flokken er samlet, bliver noget ganske særligt.

»Jeg ville gerne have, det var noget, vi altid ville kunne huske, og ikke bare endnu en druktur til Bulgarien,« uddyber Emilie.

Med fuld oppakning

Pigerne balancerer sig ud af kanoerne og begynder at tømme dem for udstyr. Det meste ligger i sorte plastsække, så tøj, soveposer og telte ikke bliver våde i den typisk danske sommer. En af veninderne fisker sin mobiltelefon frem, der stadig ligger i en klar plastpose, og får fat i sin kæreste.

I bunken med bagage ligger en flaske shots.

»Vi kom lige til at spille kævle,« griner en af pigerne med henvisning til den forrige aftens drukspil.

Mens to af veninderne går op til campingpladsen for at låne en vogn til deres habengut, samles en del af de andre i en række og masserer hinanden. Flere af dem skærer ansigter, når fingre borer sig ind i nakken og skuldrene, der er ømme efter to dages padlen.

»Hvor langt er der ind til byen?« vil én vide.

»Vi kan vel tage en taxa, hvis det er?« mener en anden.

»Vi skal i hvert fald ikke hjem, før det bliver lyst,« supplerer en tredje, mens pigerne på skift er ved at gabe kæberne af led.

Overraskende oplevelse

Ingen af de 11 studenter har prøvet at være på kanotur før, men det har været en enestående oplevelse, er de enige om - også selv om en af nætterne blev tilbragt på en naturplads uden bad og toilet.

»At vågne og se ud over en sø, uden at der var nogen andre end os, var helt fantastisk,« siger Christel Kaa.

»Ja, jeg glemmer i hvert fald aldrig, at der var så smukt - også selv om det regnede noget af tiden. Der var bare vandet, skoven og os 11, og så var der helt stille, næsten som i Sverige,« tilføjer Cecilie.

Flokken hyggede sig om aftenen omkring et bål med hjemmebagte boller, pølsehorn og pizzasnegle - og så blev der selvfølgelig snakket, spillet spil og gået til minibaren i de mange plastposer.

Turen har indtil nu været en succes, også selv om pigerne blev mødt med en vis tvivl.

»De fleste syntes, det var en vildt god idé, men der var også nogle, der var lidt skeptiske: 11 piger i kanoer - hmmmm ?« fortæller Christel.

Også nogle af pigerne var ved at overveje situationen.

»Da jeg så, at vejrudsigten bare sagde regn, regn, regn, tænkte jeg: Gør du virkelig det her? Men jeg er så glad for, at jeg ikke fortrød,« siger Cecilie med et stort smil.

Bytur?

Gymnasieveninderne er så småt ved at få rejst deres telte på Gudenåens Camping - nogle hurtigere end andre.

»Det er altså ikke nogen konkurrence!« forsvarer to af dem sig, mens de andre griner.

Bagagen kommer hurtigt på plads - lige med undtagelse af flasken med shots, der står midt mellem teltene, så den er klar til et spil kævle. Pigerne er i hvert fald helt sikre på, at de stadig skal i byen i Silkeborg om aftenen.

Spørgsmålet er, om det bliver til noget for de trætte kanoentusiaster:

»Se Christel! Hun ligner bare én, der trænger til en morfar!«

Læs også: I Skagen er der højt til loftet

Kanocamping

Det kræver ingen forudsætninger at komme på kanotur på Gudenåen.

Pigernes tur gik fra Ry til Silkeborg med en overnatning på et såkaldt shelter - en naturplads uden faciliteter. Der findes mange shelters langs med åen, hvor man kan slå telt op.

Man sejler cirka tre km i timen og kan normalt tilbagelægge 15-20 kilometer på en dag.

Pigernes tur kostede 300 kr. pr. person for leje af kanoer og redningsveste. Telte og mad sørgede de selv for.

Der findes et væld af firmaer, der lejer kanoer ud på Gudenåen - både i nogle timer og flere dage. For at finde dem kan man indtaste ordene ”kano” og ”Gudenåen” i en søgemaskine på nettet.

Man kan også finde mange oplysninger på hjemmesiden www.kanoferie.dk.

Nyhed: BREVKASSEN

20-10-2009: I bil langs kysten Læs artikel

Nyhed: Unge vil have luksusrejser

10-02-2009: Unge vil have luksus, når de rejser på sommerferie med Ungrejs eller et af de andre ungdomsrejsebureauer. Læs artikel

Nyhed: Vælg grønne feriedage

27-11-2009: Stadigt flere rejseselskaber markedsfører sig med at være CO2-neutrale, klimavenlige og med at tage særligt store hensyn til miljøet. Det gælder bl.a. feriecentret Skallerup Klit og charterselskabet Star Tour. Læs artikel

Nyhed: Camping er inde i varmen

06-11-2009: Landets ca. 500 campingpladser har investeret i en grad, så de nu tilhører den europæiske elite. Læs artikel

Nyhed: Ferie med 'det hele' hitter

28-10-2009: 'All Inclusive' konceptet, hvor mad og drikkevarer i døgnets 24 timer er inkluderet i feriens pris, er på tre år blevet den helt store trend i charterbranchen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...