Find mere om:
På madeventyr: Rejs efter sund og lækker mad | rejser.guide.dk

På madeventyr: Rejs efter sund og lækker mad

Hvis du vil nyde sund og lækker mad på rejsen, får du her feriedestinationerne, der nærer både krop og sjæl.

En afslappende ferie har det med at koste lidt ekstra på sidebenene. Men der findes en række rejsesteder, hvor sund og nærende mad er en indbygget del af ferien, så du uden problemer kan vende tilbage fra ferien som et på alle måder lettere menneske.

Her får du de sunde anbefalinger fra Luise Vindahl, bloggeren bag "Green Kitchen Stories" og forfatter til "Green Kitchen Rejser".

Første stop på den sunde rejse er de klassiske amerikanske sundhedsbyer: New York og San Francisco i Californien. Her er der fokus på "whole foods", altså rigtig mad, der nærer kroppen, og som er så uforarbejdet som muligt.

Man kan vælte sig i læskende frugtjuice på de mange barer og acai bowls, som er en tyk smoothie med det sydamerikanske superbær acai, og som er hverdagskost på de dedikerede "bowl caféer". Og her kan man vælge, om det skal være med hampprotein, risprotein eller måske ærteprotein.

Lige nu er trenden, at det er veganisk - altså at man udelukker alle produkter, der stammer fra dyr, både kød, mælk og æg, fortæller Luise Vindahl.

Og derfor popper der mange restauranter op, som er dedikeret til trenden.

Et andet bud, som kombinerer varme og vand med solmodne frugter og lækre proteinfyldte salater, er Australien.

Luise Vindahl fremhæver Melbourne og Sydney som to sikre bud på sunde destinationer.

»Det er lidt specielt, fordi man lever tættere med naturen. Det er godt vejr, og inden eller efter arbejde tager man en dukkert, går en tur i bjergene, og når man har fri fra arbejde, henter man børnene og tager til surftræning,« forklarer Luise Vindahl og uddyber, at den sunde livsstil er en indgroet del af kulturen.

Og for at blive omkring Det Tasmanske Hav, så har Auckland i New Zealand også sneget sig med blandt Luise Vindahls favoritter. Her kom naboerne nogle gange padlende over på deres paddle boards, fortæller den berejste blogger.

»Surdej, avocado, masser af smoothies, grød, over night oats, chia pudding, bananpandekager og quinoa salat er helt almindelige basisvarer på caféer, uanset om de har en sundhedsprofil eller ej, og det gør det let at bestille sund mad,« siger Luise Vindahl.

London er også med helt fremme, siger Luise Vindahl. Her er det det sunde vegetariske køkken, der hitter. Tidligere har vegetarisk mad ikke nødvendigvis været ensbetydende med sund mad, men det er der nu kommet større fokus på.

I Asien er der også steder, hvor der laves mad i tæt kontakt med naturen, for eksempel Indien, Bali og Vietnam. Masser af sprøde grøntsager, kokosmælk, nudelsalater, friskpresset juice og pho supper er i fokus.

Derudover byder Indien på den ayurvediske kulturarv, og man fokuserer på urter og krydderier, som heler kroppen.

/ritzau/FOKUS

Det hitter i det sunde køkken

  • Healthy whole foods - altså rigtig mad af ordentlige råvarer.
  • Det sunde vegetariske og veganiske køkken.
  • Det glutenfri, det mælkefri og mad, som er fri for raffineret sukker.

Kilde: Luise Vindahl, blogger på "Green Kitchen Stories" og forfatter til "Green Kitchen Rejser".

Guide: Rundrejser jorden rundt

09-10-2015: Hvad enten du vil gå i inkaernes fodspor langs Sydamerikas vestkyst, eller du vil være den ultimative globetrotter og rejse jorden rundt, så findes der en rundrejse for dig. Jyllands-Posten giver dig her en guide til de vildeste rundrejser. Læs artikel

Nyhed: 10 steder du skal se - før de forsvinder

16-04-2009: Nogle af naturens og menneskets største vidundere er i overhængende fare for at bukke under for forurening, klimaændringer og masseturisme. Her er ti steder, du bør se, før de uddør, smelter eller smuldrer. Læs artikel

Nyhed: Sådan fejres nytåret verden rundt

21-12-2009: En gigantisk fest på Copacabana eller fyrværkeri ved Themsen? Se her hvordan man fejrer nytår i 12 lande. Læs artikel

Guide: Fire fantastiske kulturer, du bør opleve

16-08-2013: Få storslåede naturoplevelser i Vietnam, lyt til urbefolkningens drømmehistorier i Australien og lær Afrika at kende gennem en lokal maasai-stamme. Her er fire bud på, hvor du kan udforske verdens mangfoldighed i autentiske omgivelser. Læs artikel

Guide: Her er verdens bedste gadekøkkener

28-07-2010: Det kan både være billigt og lækkert at spise ved udenlandske gadekøkkener. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...