Find mere om:
Guide til shopping i Florida | rejser.guide.dk

Outletbutikker ligger i lille by

Outlet-kompleks i Florida har taget højde for klimaet og placeret butikkerne på gågader.

Ved første øjekast kunne Miromar være en ordinær lilleby i det amerikanske opland. En snorlige hovedgade med enkelte afstikkende sidegader i vinkelret symmetri, og bygninger, hvor kun facaden er pyntet med vinduer, mens bagsidens lange væg af ru mursten omkranses af intet andet end endeløse vidder af parkeringspladser.

Ved nærmere eftersyn mangler Miromar dog en enkelt ting for at kunne kalde sig en by: beboere. Fællesnævneren ved de godt 140 matrikler fordelt på knap 60.000 m +2 er nemlig, at samtlige huser butikker, helt præcist outlet-butikker (fabriksudsalg).

Miromar er det største outletkompleks i det vestlige Florida, og på grund af områdets milde klima er butikkerne placeret på en gågade. Men bortset fra, at indkøbene ikke foregår i et decideret center, er konceptet det samme som i de fleste andre outlet-komplekser rundt om i verden: At faldbyde alskens mærkevarer til turistvenlige priser. Fra Adidas-sko over Bose-musikanlæg til Creuset-pander og alfabetet ud er der massive besparelser at hente for dem, der har tungen lige i munden og tålmodigheden i orden. Selv en butik dedikeret til vitaminer er der blevet plads til i det største outlet-center i det vestlige Florida.

Shopping-ferie

»Jeg har oplevet mange, der kommer herover kun for at shoppe,« fortæller ekspedienten i Vitamin World, mens han langer vitaminer, proteiner og kreatiner over disken i velvoksne bøtter.

Umiddelbart lyder hans gesjæft ikke som en oplagt rejsedestination. Men omvendt er behovet for at være oppe på vitaminerne essentielt, hvis man vil have mest muligt ud af indkøbene. For med det ene øje på dollarkursen og det andet på de mange slagtilbud om at købe tre og betale for to mangler der fortsat et par årvågne øjne. Dels et til at gennemtrawle de rabatter, der reklameres med i det kuponhæfte, der uddeles ved informationen på hovedgaden. Typisk giver kuponerne yderligere 10 pct. rabat ved køb over 100 dollars. Endelig bør man holde sig for øje, at hvis der købes varer for mere end 3.250 kroner, skal der betales told og afgifter til Skat ved hjemkomsten.

Imidlertid kræver det stærke arme at nå den grænse. Varerne sælges ned til en tredjedel af prisen i danske butikker, og i tøjbutikkerne fås mærketøj for nogenlunde samme pris som stangtøj herhjemme. I outlet-konceptets ånd er det ikke det nyeste haute couture, der hænger på stativerne, til gengæld har butikkerne bugnende bunker af restpartier og standardvarer i mængder, der nok skulle få endorfinerne til at bruse lystigt hos de fleste med hang til shopping.

For de knap så handlekraftige er der en graverende mangel ved Miromar. Om end byplanlæggerne ved at rykke butikkerne udendørs har taget bestik af områdets gode vejr, og selv om der er tænkt på de internationale turister ved at lægge komplekset fem minutter fra lufthavnen, har de glemt en vigtig ting: Der findes ikke et udendørs udskænkningssted i butiksbyen.

LÆS OGSÅ: Guds pastelfarvede venteværelse

Outlet

  • Miromar Outlets er placeret ved hjørnet af Corkscrew Rd. og Miromar Outlets Blvd. ved afkørsel 123 på Interstate 75.
  • Der er ca. fem minutters kørsel til Ft. Myers Lufthavn, 30 minutter til Ft. Myers og 45 minutter til Naples.
  • www.miromaroutlets.com


Fem gode til garderoben

  • Callaway ”Classic Chev” golfsko: Pris i Danmark: 1.199 kr. Pris hos Golf Mania Proshops: 365 kr.
  • Converse ”Chuck Taylor” sneakers: Pris i Danmark: 499 kr. Pris hos Converse, Miromar: 215 kr
  • Levi's ”501” denimbukser: Pris i Danmark: 799 kr. Pris hos Levi's, Miromar: 215 kr.
  • Tommy Hilfiger ”Jeff” jakke: Pris i Danmark: 1.499 kr. Pris hos Tommy Hilfiger, Miromar: 323 kr.
  • Ray Ban ”Wayfarer” solbriller: Pris i Danmark: 1.650 kr. Pris hos Sunglass Hut, Miromar: 615 kr.

Guide: Nørdens guide til New York

05-01-2015: Lavprisflyselskabernes indtog på ruten fra København til New York betyder, at prisen for en returbillet kan fås for under 2.500 kr. Det giver rigelig anledning til en tur over Atlanten, og vi guider dig derfor til nogle lidt anderledes seværdigheder i The Big Apple. Seværdigheder for den indre superhelt, videospiller og stjernefotograf. Læs artikel

Guide: Tag til USA på lavbudget

31-03-2011: Her er opskriften på, hvordan familien får set det smukkeste USA for 100 dollars i døgnet. Læs artikel

Nyhed: Mekka for golfpilgrimme

16-03-2010: Florida har alt, hvad golfturister kan begære: Smukke og udfordrende baner i et antal som ingen andre steder, golfvejr hele året og verdenskendte forlystelsesparker. Læs artikel

Nyhed: New York, New York - jul i storbyen

06-12-2009: Er julen i Danmark ikke overdådig nok, så tag flugten over Atlanten og oplev en jul, som du kender den fra film. Morgenavisen Jyllands-Posten har lagt en rute i shoppernes paradis. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...