Find mere om:
Nyhed: Én billet til hele Europa | rejser.guide.dk

Nyhed: Én billet til hele Europa

Ny hjemmeside skal give mulighed for med én billet at rejse rundt i alle EU-landene.

Samarbejdet mellem de 27 EU-lande er omfattende, men på trods af, at der findes flere hundrede rejseplanlæggere i medlemslandene, tilbyder ingen en billet, der kan bruges på tværs af landegrænserne og dækker alle former for transport.

Det vil Siim Kallas, vicepræsident for EU-Kommissionen og kommissær med ansvar for transport, lave om på.

Han har lanceret en konkurrence og inviterer både privatpersoner, virksomheder og organisationer til at komme med deres bud på, hvordan sådan en rejseplanlægger kunne udformes.

Ét EU - én billet

Det nye system skal ifølge Siim Kallas tilbyde rejsende at købe én billet, der dækker hele turen gennem medlemsstaterne.

"Jeg forstår ikke, hvorfor der er så stort et kludetæppe af rejseplanlæggere, når der burde være et europæisk marked. Jeg vil rejse gennem Europa, skifte fra luft til skinner eller vand til byområder eller transport på veje med en enkelt billet planlagt og købt online," siger han.

"Teknologien eksisterer allerede - vi skal bare have tingene startet, så millioner af europæere får mulighed for at planlægge deres rejse med et par få klik," siger Siim Kallas i en pressemeddelelse på EU-Kommissionens hjemmeside.

Alle er velkomne

Udfordringen med at udvikle den europæiske rejseplanlægger er åben for alle, der er interesserede i at rejse.

Offentligheden får mulighed for at stemme på de forskellige rejseplanlæggere, som er blevet udarbejdet og allerede er oppe at køre, mens en professionel jury vil gennemgå ideerne til en ny rejseplanlægger, der kombinerer de forskellige former for transport.

Vinderne af konkurrencen vil få hjælp af EU-Kommissionen til at promovere deres ideer.

Eujourneyplanner.eu

Kommissær Kallas har i forbindelse med konkurrencen åbnet hjemmesiden eujourneyplanner.eu, der rummer allerede eksisterende nationale rejseplanlæggere herunder den danske rejseplanen.dk.

Der er åbent for ideer frem til den 9. september 2011.

Fra den 15. oktober til den 15. november kan der stemmes på de udvalgte rejseplanlæggere.

LÆS OGSÅ: Ét visum skal dække Sydøstasien

Nyhed: Fuld damp på salget af Interrail-billetter

16-09-2010: Det er atter voldsomt populært at tage toget rundt i Europa med billige Interrail-billet. Læs artikel

Nyhed: Nyt flygebyr til danskerne

01-03-2010: Det er gået op for SAS, at der er penge at hente på ekstragebyrer. Læs artikel

Nyhed: Første rutefly direkte til Antalya

08-02-2010: Cimber Sterling har som første flyselskab fået tilladelse til at åbne en rute direkte til Antalya. Læs artikel

Nyhed: Oppustede priser til VM undersøges

29-01-2010: Sydafrikanske myndigheder undersøger, om flyselskaber har aftalt at skrue priserne op til VM i landet. Læs artikel

Nyhed: Nye lavprisruter til Sydeuropa

20-01-2010: Billund Lufthavn får nye ruter til Sydeuropa. Ryanair åbner 3 ruter og har nu 14 rejsemål fra Billund med over en halv million passagerer årligt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...