Find mere om:
Helle for Henne | rejser.guide.dk

Helle for Henne

Henne Strand mellem Blåvand og Nymindegab er et oplagt mål for børnefamilier, der søger gode rammer, men helst er fri for et virvar at aktivitetstilbud. Her en miniguide til aktiviteter, spisesteder, shopping og overnatning.

Stranden
Man glemmer, hvor bred stranden på vestkysten er, og man glemmer, hvad det vil sige at befinde sig i absolut fladt landskab med udsyn til hele himmelhvælvingen. Sådan tænker jeg, mens jeg kæmper mig op på toppen af klitterne for at vise ungerne, hvordan man kan få sig en ordentlig flyvetur ned i klitgryderne.

Det er tidligt på dagen, lyset er stærkt, og vinden er svag og østlig.

Man kan mærke, at det bliver en af de sjældne hede dage herude i det vestligste Danmark.

Det har de andre besøgende ved Henne Strand også opdaget, for langsomt siver den ene familie efter den anden ned på den brede, bilfri sandstrand, som ville kunne absorbere tusinder af mennesker uden nogen sinde at blive overbefolket.

Livreddertårnet på stranden er bemandet 30. juni - 23. august.

Naturen
Duftene, fuglelivet og vegetationen opleves bedst på en rask gåtur lidt inde i landet. Og her er Henne Strand, som ligger i kort afstand fra Blåbjerg Klitplantage, det ideelle udgangspunkt. Her er landskabet afvekslende og relativt kuperet med klitter, kystskrænter, "bjerge", hede, egekrat og plantage, så mulighederne er mange. På www.skovognatur.dk findes vandretursfolderen Blåbjerg - Nyminde Klitplantage med tilhørende kort, som oplyser om ruter, områdets historie m.m. Den trykte folder fås desuden gratis på biblioteker og turistbureauer.

Mountainbikeentusiasterne bør ikke forspilde chancen for at opleve stier i særklasse i anderledes og smuk natur. Med Varde Cykelklub som initiativtager er der etableret tre stier i Blåbjerg Klitplantage, den ene hele 12 km lang. Også her er www.skovognatur.dk en god start. Styrelsen har udgivet en folder om ruterne, som findes under udgivelser og videre under mountainbikefoldere. Se også www.vardecykelklub.dk.

Der er flere steder at leje cykel i Henne Strand. Pris pr. døgn ca. 150 kr.

Byen
Henne Strand er lille og består ret beset i en stribe huse langs Strandvejen, som ender helt nede ved havet. Det er en typisk ferieby, hvor isbutikkerne, bagerierne og grillerne er klart overrepræsenterede. Men tro ikke, at det eneste, man kan bruge penge på i byen, er vaffelis, fadøl og fritter. Henne Strand overrasker. På trods af byens beskedne størrelse og sæsonbestemte kundegrundlag findes der langs hovedgaden et væld af mindre modebutikker med tøj og sko til ham og hende i alle prisklasser. Derimod glimrer diskotekerne ved deres fravær. Der er stille i Henne Strand om natten.

Spisestederne er også rigelige i antal. Strandgården er en seriøs restaurant, som ligger med havudsigt, har en stor menu med danske, friske fisk. Et billigere alternativ er Servicestationen. Caféen ligger, hvor Strandvejen ender, nemlig ved Hennes brede, hvide strand. Her fra tagterrassen kan man nyde synet af solen, der lader sig drukne i Vesterhavet.

Menukortet er begrænset, men varieret. Servicen er, som etablissementets navn tydeligt antyder. En hovedret koster omkring 100 kr. Langs hovedgaden findes flere andre spisesteder, fortrinsvis med pizza og fastfood.

Overnatning
Skal det være børnevenligt, skal det være Henne Strand Camping, som er i fuld gang med at gøre sig fortjent til den femte og sidste stjerne. Her finder man alt, hvad man behøver for at få det bedste ud af den danske sommer, som jo kan finde på at svigte.

Det store trækplaster er det indendørs badeland med vandrutsjebane og babybassin. Bor man på campingpladsen, koster det kun 10 kr. at komme ind. Tæt på finder man også et stort, veludstyret legerum. Udenfor er der en fin nybygget legeplads, mooncars m.m.

Campingpladsen er en højdespringer også for de voksne. Faciliteterne er intet mindre end imponerende. Midt på pladsen ligger en helt ny bygning med køkken, familiebadeværelser og almindelige toiletter/bade. Armaturerne er lækre, fliserne smukke, og belysningen god - langt over standarden i de fleste danske hjem. Der er tilmed et børnebaderum med opvarmet skiftebord, små brusere og håndvaske i børnehøjde. Et populært sted kunne vi se, da vi aflagde en visit.

Hovedbygningen rummer det, som i hvert fald lejlighedscampisten ofte savner, nemlig et indbydende opholdsrum i maritim stil med gode, bløde stole, varme og lækkerhed. Det har Henne Strand Camping til fulde; rummet giver ligefrem inspiration til indretning.

Henne Strand Camping har, ud over pladser til campingvogne og telte, både hytter og campingvogne til leje, samt værelser. En lille hytte koster 400 kr. pr. nat, campingvognen 550 kr. Flere oplysninger/priser på www.hennestrandcamping.dk.

I og omkring Henne Strand er der adskillige alternative overnatningsmuligheder. Blandt andet ligger landets ældste vandrerhjem, Solfang, her. Det ligger med gavlen ud mod Strandvejen meget tæt på vandet, se http://www.danhostel.dk/hennestrand

Der er også badehoteller, sommerhuse m.m.

Mere på:

www.hennestrand.net

www.hennestrand.org

www.henne-strand.dk

Jyllands-Posten var inviteret til Henne Strand af Henne Strand Camping.

Guide: Dejlige Djursland

25-08-2012: Midt på den jyske østkyst mellem Randers og Aarhus ligger en perle af et dansk sommerhusområde. Djurslands 1.200 km² byder på skønne omgivelser med brusende strande, frodige skovområder og åbne heder. Mulighederne for store oplevelser stopper ikke ved en flot natur. Halvøen rummer både oldgammel dansk historie og sjove attraktioner for hele familien. Læs artikel

Anmeldelse: 24 timer i Horsens

20-10-2009: Mange danske byer byder på ferie- og fritidsfornøjelser for danskere i alle aldre. I denne uge går vi tæt på Horsens og giver et bud på, hvordan man får det maksimale ud af 24 timer i byen. Læs artikel

Nyhed: 24 timer i Odense

20-06-2009: Mange danske byer byder på ferie- og fritidsfornøjelser for danskere i alle aldre. I denne uge går vi tæt på Odense og giver et bud på, hvordan man får det maksimale ud af 24 timer i byen. Læs artikel

Nyhed: Læsø - Danmarks vildmark

16-05-2009: Få steder i Danmark finder man så meget vildmark som på Læsø. Her er store skove, voldsomme klitter, øde marskområder og lækre strande. Læs artikel

Guide: Gratis overnatning i det fri

23-09-2011: Faciliteterne er få. Men man kan bo i sit telt eller låne et shelter i den skønne natur. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...