Find mere om:
Begyndernes billige Berchtesgaden | rejser.guide.dk

Begyndernes billige Berchtesgaden

Den tyske skidestination Berchtesgaden er oplagt til begyndere og børnefamilier.

Det er ikke de franske alper, ikke den østrigske afterski og heller ikke det italienske køkken, der lokker mange danskere til det lille tyske skisportssted, Berchtesgaden, i løbet af vinteren.

Det er muligheden for, at en familie på fire i børnenes vinterferie kan tage på en skitur i seks dage for under 10.000 kr. på all inclusive-hotel med liftkort og skileje inkluderet i prisen.

Berchtesgaden, som ligger 1.100 km fra Flensborg og en halv times kørsel fra Salzburg i 600 meters højde, er kendt for Kehlsteinhaus, Hitlers sommerhus, også kaldet Ørnereden. Og der er stor grund til, at biler med danske nummerplader står tæt ved pisterne i skolebørnenes vinterferie i Berchtesgaden. For området er på mange måder et oplagt sted for begynderfamilier, der ønsker at tage på ski uden at skulle bruge de beløb, som en vinterferie ellers ofte løber op i, hvis man drager til Alperne.

Skisportsstedet er opdelt i fem mindre alpinområder og et stort langrendsområde på 147 kilometer. Hver enkelt område er let at overskue, og i løbet af en dag vil man møde sine rejsefæller på områdernes pister, uanset om man er med på skiskole eller står for sig selv.

Overskuelige udfordringer

Udfordringerne er ikke store for en øvet skiløber. Jennerbahn er områdets eneste kabinelift. Med en smuk udsigt til søen Königssee går den lille topersoners kabinelift op i 1.900 meter, og herfra er der 5,6 kilometer ned ad røde pister. I bunden er der et par gode børnebakker, hvor de yngste og de uprøvede kan få en tryg oplevelse på ski.

Byen Berchtesgaden ligger op ad en bjergside og er en hyggelig historisk by at gå rundt i. Der er et udbud af konditorier og ølstuer, og bliver man træt af fuldpensionen på hotellet, kan man finde en restaurant i bymidten og få lidt af den lokale stemning ind under huden. For foden af bjerget ligger der flere indkøbsmuligheder med discountbutikker eller supermarkeder, der tilbyder færdiglavet tysk delikatessemad.

Via forskellige hjemmesider kan man selv tilrettelægge skituren. Men det er svært at gøre det billigere end de professionelle arrangører, og man har typisk ikke mulighed for at opnå de samme fordele, som når man rejser med et af de mange danske rejseselskaber, der laver pakkerejser til Berchtesgaden.

Eksempelvis er det ikke muligt at købe et liftkort til hele området, når man rejser selv. Gør man det, skal man købe liftkort ved de enkelte liftstationer, og det kan være svært at overskue. Ved en pakkerejse får man et liftkort, som er gældende til hele området. Pakkerejsen giver også mulighed for dansksproget skiskole.

Rejser man på egen hånd, har man til gengæld mulighed for at afbestille et hotel, som er fundet på internettet. Flere hjemmesider tilbyder 100 pct. refusion op til 24 timer før ankomst. Er der ingen sne, er der ingen udgifter.

Dårlig lokaltransport

Berchtesgaden bærer præg af, at byen også er et stort turistområde om sommeren. Det er, som om området endnu ikke har fundet ud af, hvor oplagt det er til skisport. Der er ingen logisk transport mellem de fem områder. Derfor er det anbefalingsværdigt, at man kører selv, hvis man har lyst til prøve de forskellige pister.

Hvis man skal leje ski, skal de lejes i Berchtesgaden. Der er ingen udlejning ved liftsystemerne, så man skal være sikker på, at det er det rigtige udstyr, man har med fra morgenstunden, da der ikke er mulighed for ombytning i området. Udbuddet af restauranter er ikke stort ved pisterne, men det er dog muligt at købe lidt mad.

Kampen i slushice

Berchtesgaden er åbent for skiløb fra lige før jul og lukker efter uge 12. Selvom området er godt forsynet med snekanoner, kan det godt være svært at følge med, når det er varmt i vejret. I uge syv i år var området ved Ramsau helt lukket ned, og i Obersalzberg havde man fornemmelsen af, at golfspillere og solen åndede skifolket i nakken for at overtage de blotlagte greens, der er golfbaner, når sneen giver op. På Jennerbahn blev pisterne i løbet af dagen rørt op til en stor omgang slushice, der lagde sig i store pukler på den ellers blå piste.

Brok kunne man dog ikke høre på parkeringspladsen, når man sidst på dagen pakkede skiene i bilen for at komme hjem og slappe af. For er man begynder eller en børnefamilie, må man sige, at det er mere end oplagt at tage til Berchtesgaden.

LÆS OGSÅ: Skirundfart i Salzburgerland

Rejsen dertil

  • Bil: Det kan anbefales at køre bil til Berchtesgaden. Fra den Danmarks sydgrænse er der ca. 1.100 km.
  • Fly: Direkte med Norwegian, Niki eller Cimber Sterling fra København til Salzburg, som ligger 26 km fra Berchtesgaden. Fra Billund flyver Cimber Sterling direkte til Salzburg.
  • Tog: Rejsetiden med tog er 15-20 timer fra Danmark.
  • Pakkerejser: Flere danske rejseselskaber tilbyder pakkerejser, bl.a. online ski, Team-Benns, FDM travel og Skisport.dk.

Råd til rejsen

  • Alsidigt: Et godt område for familier, der består af øvede og begyndere, er Götschen. Her er der gode begynderbakker på den ene side af vejen og røde pister på den anden.
  • Beværtning: I bunden af Jennerbahn ligger en hyggelig beværtning, hvor man kan købe lidt mad og drikke. Et godt sted at slutte en lang dag på ski.
  • Udsigt: Fra byen ved Königssee/Jennerbahn er der en smuk gangrute ud i skoven til udsigtspunkter over søen.
  • Bobslæde: Der er et flot bobanlæg ved Königssee/Jennerbahn, hvor der tidligt i år blev afholdt VM. Hvis der er aktiviteter på anlægget, er det muligt at komme helt tæt atleterne, der suser forbi med over 150 km/t.
  • På nettet: www.berchtesgaden.de.

Nyhed: Der er penge at spare på skiferien

21-09-2009: Få 22 pct. rabat på hytteferien, eller hold familieferie i Alperne med all inclusive, liftkort og skileje for 8.000 kr. Finanskrisen har gjort det billigere at komme på skiferie. Læs artikel

Guide: Når Danmark tager på skiferie

20-10-2009: Uge 7 er den helt store skiferie-uge, da over 100.000 danskere drager på skiferie. Men hvordan skal man forberede sig? Læs artikel

Guide til den billigste skitur med familien

13-11-2014: 30.000 kr. er prisforskellen på det billigste og dyreste skisportssted for en familie på fire, viser ny analyse. Danmarks Skiforbund blåstempler kvaliteten i Østeuropa. Læs artikel

Guide til skiferie i Harzen

26-11-2013: Historie, hekse og højdemeter – en mangfoldighed af vinteraktiviteter ligger og venter blot få timers kørsel syd for den dansk-tyske grænse. Harzens ry som ”pensionisternes paradis” er for længst skiftet ud med et tidssvarende image, der appellerer til aktive feriegæster, og om vinteren finder mange danske skiløbere vej til området. Læs artikel

Guide: Toppen af Tyskland

29-12-2012: Garmisch-Partenkirchen klinger bekendt i stort set alles ører, men det er de færreste, der har besøgt den bayerske skisportsby. Det er ærgerligt, da området byder på både godt skiløb og pulserende byliv i den tidligere olympiske værtsby. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...