Find mere om:
Guide: Sådan kommer du billigere på ski | rejser.guide.dk

Guide: Sådan kommer du billigere på ski

Der er mange penge at spare ved at tage på skiferie uden for de klassiske vinterferieuger og juledagene. Man kan hente rabatter på helt op på 57 pct. ved at lægge skiferien et par uger før højsæsonen.

Der er ikke kun mere plads på pisten og kortere kø ved stoleliften. Danskere, der tager på ski uden for højsæsonen, kan også glæde sig over at komme langt billigere af sted. Det er nemlig ikke småpenge, man sparer ved at rejse uden for højsæsonen omkring skolernes vinterferie i uge 7 og uge 8 eller i juleferien. Der er især penge at hente, hvis man pakker skiudstyret og rejser i ugerne op til vinterferien, viser nye tal fra nogle af Sveriges største skiområder.

I Idre Fjäll kan man komme af sted til næsten halv pris af, hvad det koster i uge 7. Det er specielt indkvarteringen, der bliver billigere i lavsæsonen. Rejser man i ugerne 3 eller 4, er det muligt at spare helt op til 57 pct. på en hytte i forhold til uge 7 og 8. Overnatter man på hotel, er besparelsen 44 pct., viser en opgørelse fra VisitSweden. Det er dog ikke kun indkvartering, der er billigere.

Liftkort og skileje bliver også reguleret, fortæller Rasmus Skov, der er ejer af sitet Skisport.dk. »Liftkortet er ofte billigere i januar end februar. Lige nu er det specielt uge 2 og 3, der er billige, for de er allerede, hvad vi kalder ”last minute-tilbud”. Det eneste minus ved at rejse på det tidspunkt er, at det kan være hundekoldt på skibakkerne,« siger han.

De dyreste uger ligger over jul og nytår og uge 9, hvor mange svenskere holder vinterferie, efterfulgt af uge 7 og 8, viser opgørelsen.

Billig skiferie i hele Europa

Det er dog ikke kun i Sverige, at man kan gøre sin skiferie markant billigere ved at rejse før vinterferien. Stort set alle destinationer er billigere fra uge 2 til 6, fortæller Jakob Birk, der er ejer af rejsebureauet Onlineski.dk

»Det kommer selvfølgelig an på efterspørgslen og destinationens popularitet og størrelse, men en familie kan hurtigt spare omkring 4.000 kr. i disse uger,« siger han. Vinterens populære skidestinationer og charterrejser

En skiferie til Lofer i Østrig koster f.eks. 12.900 kr. i uge 3 og 17.400 kr. i uge 7 for to voksne og to børn inklusive halvpension, liftkort og skileje hos Onlineski. Det er en besparelse på 25 pct. ved at rejse fire uger før. Og der er da også mange danskere, der allerede har fået øjnene op for de billige rejser. Både hos Onlineski.dk og VisitSweden mærker de en stigende interesse for de billigere uger.

Hos sidstnævnte rapporterer de svenske destinationer om en højere bookingprocent sammenlignet med tidligere år, også i uge 2-6, som ellers har været lavsæson. I Kläppen er der fortsat plads i uge 2-4, men uge 5 og 6 er ca. 75 pct. af boligerne allerede bookede.

Fleksibiltet er vigtig

Nøgleordet for at finde de billige skiferier er fleksibilitet, ifølge Rasmus Skov. Hans råd er derfor at lave en liste med de ønsker, som man har til skiferien.

»Det kan være behovet for flere kilometer pister, gode restauranter eller billige overnatningsmuligheder,« fortæller han.

I stedet for at begynde med at finde destination og uge kan man ud fra kriterierne søge på den billigste af de rejsemål, der matcher ens ønsker. På den måde finder man frem til de billigste destinationer uden at gå på kompromis med sine behov.

»Men det kræver selvfølgelig, at man har mulighed for at være fleksibel i forhold til uger,« tilføjer han.

Vil man have den allerbilligste skiferie til en god destination, kan det betale sig at vente til sidste øjeblik. Og sidste øjeblik er altså to dage før afrejse.

Snegaranti på skiferien

»Er man iskold, venter man til torsdagen før den lørdag, hvor man gerne vil af sted,« siger Rasmus Skov.

Rejsebureauerne har nemlig nogle restpladser, som de ofte sælger billigt, hvis de ikke er blevet solgt. Det skyldes, at nogle rejsebureauer har købt garantihoteller, hvor de garanterer ejerne, at hotellet bliver fyldt op, også i lavsæsonen.

»På den måde ligger ansvaret for fuldt hus hos rejsebureauet. Hvis der er tre tomme senge, kan man derfor være heldig at få dem til 500 kr. eller mindre et par dage før,« fortæller han.

Her kommer du billigst på ski med familien

Restpladser findes ofte på hotelsenge og flypladser. Det findes sjældent på bussæder, da det er nemmere at regulere prisen.

Priser for en hytte i Kläppen

4 pers.

 • uge 1: 5.395
 • uge 2: 2.695
 • uge 3: 2.295
 • uge 4: 2.795
 • uge 5: 2.395
 • uge 6: 2.395
 • uge 7: 5.995
 • uge 8: 5.995

Priser for en hytte i Idre Fjäll

4 pers.

 • uge 1: 7.130
 • uge 2: 3.350
 • uge 3: 2.960
 • uge 4: 2.960
 • uge 5: 3.850
 • uge 6: 4.190
 • uge 7: 6.990
 • uge 8: 6.990

Kilde: VisitSweden

Guide til skisportsstedet Trysil i Norge

27-11-2015: Det stiller store krav til en skidestination, når tre generationer tager på ski sammen og flokken spænder over en, der knap kan gå, over den fartglade eliteskiløber til de ældre kaffe-kage-kørere. Trysil leverer de optimale rammer for ski og velbevaret familiehygge. Læs artikel

Guide: Træn inden skiferien på en endagstur

08-01-2015: Skiferien står for døren, og vil man have det maksimale ud af turen, er det er en god idé at ryste den værste stivhed ud af kroppen inden afrejsen. Det kan f.eks. gøres med en endagstur til Sydsverige eller et besøg på et indendørs skicenter i Danmark. Læs artikel

Guide til den billigste skitur med familien

13-11-2014: 30.000 kr. er prisforskellen på det billigste og dyreste skisportssted for en familie på fire, viser ny analyse. Danmarks Skiforbund blåstempler kvaliteten i Østeuropa. Læs artikel

Guide: Fire råd til skitur på budget

03-01-2014: Sådan sparer du penge, når du besøger pisterne. Læs artikel

Guide: Tid til sneeventyr

07-12-2013: Jyllands-Posten har taget en snak med et par skieksperter om den stigende interesse for Nordamerika, Alpernes tillokkende kurver og en tidsånd, der får os til at droppe liften. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...