Find mere om:
Vinterens populære skidestinationer og.. | rejser.guide.dk

Vinterens populære skidestinationer og charterrejser

Både skiferie og charterrejser er populære i vinterhalvåret, og mange danskere har allerede bestilt drømmerejsen. Inden for charterrejser er det Spanien, der storhitter, mens danskerne er meget traditionsbundne, når det gælder skiferie, og tager til Norge og Østrig.

Drømmer du om at holde jul på en hvid sandstrand eller se fyrværkeriet fra den anden side af jorden, er i år et godt tidspunkt. Du kan nemlig for fem feriedage omkring årsskiftet holde hele 16 dages ferie.

Hos de gæster, der allerede har booket turen, er Spanien favoritdestination nummer et. De Kanariske Øer tiltrækker nemlig i år rigtig mange turister, specielt Furteventure, Gran Canaria og Tenerife har fanget danskerne. Øernes stigende popularitet skyldes primært, at Egypten har været igennem en svær tid i forhold til uroligheder.

B971561471Z.1_20141007100005_000+GP8FVI44.2-0.jpg

»Derfor er efterspørgslen stadig ikke tilbage på det niveau, vi oplevede, før den indenrigspolitiske krise i landet blussede op. Det efterlader Kanarieøerne i en meget gunstig situation i vinterhalvåret, da klimaet, kulturen og det kulinariske er velkendt og nu endnu mere populært blandt vores rejsende,« fortæller kommunikationschef i Apollo, Glenn Bisgaard. Gran Canaria viser nye sider af sig selv

Kanarieøernes popularitet kan de også mærke hos Spies, hvor tre ud af fire rejser med afgang inden jul går til De Kanariske Øer, og Bravo Tours nævner også øerne som danskernes favoritrejsedestination i år.

»Den korte flyvetid, det solsikre, varme klima og de gode hoteller er perfekte, når folk vil have en pause fra det kolde nord,« fortæller Gitte Sørensen, kommerciel direktør fra Bravo Tours. Men der er også blevet solgt flere oversøiske rejser til de varmere himmelstrøg i både Asien og Sydamerika, hvor det er lækre strande, der tiltrækker danskerne. Specielt caribiske Punta Cana og Mexico sælger bedre end sidste år.

»Mange danskere har været rigtig mange gange i Thailand, og mange ønsker derfor nu at prøve noget nyt, og her kommer Caribien ind i billedet,« fortæller Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.

Solsikre charterrejser i vintersæsonen

Til vinter booker danskerne desuden længere ferie, end de gør om sommeren. Ca. hver femte rejse varer mindst to uger. Det skyldes, at danskernes gerne vil opleve noget på deres ture.

»Danskerne er bestemt mere eventyrlystne end nogensinde før. Der er mange, der booker til de Dansk Vestindiske Øer, som jo leverer Caribiens smukkeste strande, men samtidig dansk kolonihistorie,« fortæller Gitte Sørensen.

Skiferie er igen populært

Skiferie er igen i år blevet populært, og der er allerede blevet solgt rekordmange rejser, viser en rundspørge blandt de førende rejsebureauer i Danmark fortaget af Skisport.dk, og interessen for skiferie er generelt større, fortæller Rasmus Skov fra Skisport.dk. Danskerne er stadig meget traditionsbundne, når det gælder skiferie, og de mest populære er igen i år Norge og Østrig.

»Vi går efter det samme som naboen, når vi booker skiferie. Den mest populære destination er Wagrain i Østrig. Her er dobbelt så mange overnatninger som andre skidestinationer,« fortæller Rasmus Skov.

B971561471Z.1_20141007100005_000+GHKFVF5O.2-0.png

Denne tendens ses også hos rejsebureauet Højmark, hvor Wagrain også ligger øverst på listen. Hos Northlander og Trier Ski kan de dog mærke en stigende efterspørgsel efter Italien. Samtidig er der rigtig mange gæster, der vælger at flyve frem for kør-selv, fortæller Martin Grumsen fra Northlander. Her får du både sommersol og perfekte pister

En nyhed inden for skiferier er destinationen La Laax i Schweiz. Den åbnede for tre år siden.

»Dengang var det sindssygt dyrt. Men i år er destinationen ved at vinde frem,« siger Rasmus Skov.

La Laax’ stigende popularitet kan også mærkes hos Højmark.

»Destinationen har en international stemning og fremtoning, som man kun ser i USA ellers, og har personale, som snakker hundred procent engelsk, ikke franskmænd, der taler gebrokkent, eller østrigere, som snakker tyskerengelsk. De har thailandske, spanske og franske restauranter på stedet,« fortæller Jesper Merrild, marketingkordinator i Højmark.

Det er med til at tiltrække flere skiturister.

En ny tendens inden for skiferie er, at vi begynder skiferiesæsonen allerede fra uge 46. Her er det mest weekendture, hvor firmaer eller familier snupper en ekstra tur på en gletsjer, inden vintervejret for alvor kommer. Der er samtidig flere og flere gæster, der i løbet af skisæsonen tager den ekstra weekendtur, der ellers har været skåret væk på grund af finanskrisen.

Snegaranti på skiferien

Og her trækker de destinationer, der ligger tæt på Danmark.

»Flere danskere får øjnene op for destinationer som Winterberg i Tyskland. Det er kun 500 kilometer væk og er derfor ideel til en weekendtur. Dog er usikkerheden større, når det gælder sne, fordi skidestinationerne ligger lavere end i Alperne,« siger Rasmus Skov.

Fem populære charter-destinationer

  • Gran Canaria, Spanien
  • Tenerife, Spanien
  • Madeira, Portugal
  • Phuket, Thailand
  • Fuerteventura, Spanien

Kilde: Spies Rejser

Fem populære ski-destinationer

  • Wagrain, Østrig
  • Bad Gastein, Østrig
  • Trysil, Norge
  • Val Thorens, Frankrig
  • Canazei, Italien

Kilde: Skisport.dk

Guide: Her er skiekspertens favoritpister

21-10-2015: Martin Schøber bruger sommeren på at arbejde for at kunne tilbringe hele vinteren på ski. Han er på ski mere end 100 dage om året og bliver aldrig træt af det. Er der et skisportssted, er Martin Schøber klar. Læs artikel

Nyhed: Skifolket har gode pister i sigte

09-02-2011: Masser af sne og kulde venter i den kommende uge skigale danskere både i nord og syd. Læs artikel

Guide: Når Danmark tager på skiferie

20-10-2009: Uge 7 er den helt store skiferie-uge, da over 100.000 danskere drager på skiferie. Men hvordan skal man forberede sig? Læs artikel

Nyhed: BREVKASSEN

20-10-2009: Vinterferie for hele familien Vi er en familie, der er blevet inspireret af jeres skiferie-tema for noget tid siden og gerne vil på vinterferie sammen. Læs artikel

Nyhed: Der er penge at spare på skiferien

21-09-2009: Få 22 pct. rabat på hytteferien, eller hold familieferie i Alperne med all inclusive, liftkort og skileje for 8.000 kr. Finanskrisen har gjort det billigere at komme på skiferie. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...