Find mere om:
Sneen skaber ny folkesport | rejser.guide.dk

Sneen skaber ny folkesport

Drop Norge og Østrig - tag på langrends-ferie i Himmerland.

Snemasserne har fået familien Danmark til at trække i de tætsiddende gamacher og hoppe på langrendsskiene.

Hvorfor tage til Sverige eller Norge for at stå langrend? Sneen har givet bløde, hvide bakker i det danske land og skabt optimale forhold for skientusiasterne.

Skov- og Naturstyrelsen har etableret løjper landet over, og det bliver udnyttet maksimalt i disse dage - især i Himmerland, hvor der har ligget sne siden kort før jul.

"Vi har haft rigtig meget sne, og der har aldrig været bedre skiforhold her i Rold Skov. Der kommer folk fra store dele af landet. Nogle tager på weekendophold på vores kroer og er nærmest på skiferie i Danmark. Så det har været helt forrygende i år," siger skovfoged i Rold Skov, Leif Lyngsø, til Newspaq.

I weekenderne er der omkring 1.000 langrendsløbere på løjperne i Rold Skov. Og det har givet trængsel i langrendssporene.

"Vi har sådan en fast løjpe på 13-15 kilometer, men med det pres, der har været, har vi valgt at trække spor på flere af vejene i skoven, hvilket har givet omkring 20 kilometer løjper. Og mange steder er der lavet dobbeltspor, så vi næsten kommer op på det dobbelte," siger Leif Lyngsø.

Og når det sner over Danmark, så drysser det på skiklubberne. Dansk Skiklub har oplevet en stærkt stigende interesse for langrend, og den snerige vinter har givet danskerne det sidste skub ud i skistøvlerne.

Det er især midaldrende mænd, der har fået lyst til at trække i det tætsiddende tøj.

"Der er en øget tilgang af mænd, der har løbet deres maraton og nu skal have en ultimativ udfordring ved at være med i for eksempel Waasa-løbet," siger formand for Dansk Skiforbund, Kenneth Bøgild, til Newspaq.

Lige nu er der åbne langrends-løjper i Nordsjælland, Vestsjælland, Sydfyn, Sønderjylland, Sydvestjylland, Vestjylland, Trekantsområdet og på Bornholm.

Langrends-succesen er en del af en længerevarende friluftssatsning fra Skov- og Naturstyrelsen.

"Sammen med skiklubberne rundt omkring i landet har vi satset på det i flere år. For eksempel har vi købt en løjpeslæde og en scooter til at trække den med, så Københavns Skiklub kunne lave løjper i Grib Skov," siger direktør i styrelsen Hans Henrik Christensen.

Interessen for langrend og andre friluftsaktiviteter som for eksempel kælkning kan aflæses direkte i antallet af besøgende på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside, hvor der var 1,3 millioner unikke brugere i 2009. Året før var det 900.000.

LÆS OGSÅ: På fredagstur med skiklubben

Nyhed: Vildt og hårdt - men med komforten i orden

06-11-2009: Sundhed - og god samvittighed - er nye krav til danskernes rejsemål. Og så vil vi godt være aktive, meget aktive, bare der står en gourmetmiddag og venter, når dagen er omme. Læs artikel

Nyhed: Der er penge at spare på skiferien

21-09-2009: Få 22 pct. rabat på hytteferien, eller hold familieferie i Alperne med all inclusive, liftkort og skileje for 8.000 kr. Finanskrisen har gjort det billigere at komme på skiferie. Læs artikel

Guide: Sol, ski og brandy i Pyrenæerne

20-10-2011: Det største skiområde i Pyrenæerne er et godt alternativ til Alperne og Skandinavien. Læs artikel

Nyhed: Stroppetur med ski på

10-02-2011: Skisafari med overnatning i næsten tre kilometers højde kan tage pusten fra de fleste. Læs artikel

Nyhed: Skifolket har gode pister i sigte

09-02-2011: Masser af sne og kulde venter i den kommende uge skigale danskere både i nord og syd. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...