Find mere om:
Guide til safarieventyr i Tanzania, Uganda,.. | rejser.guide.dk

Guide til safarieventyr i Tanzania, Uganda, Botswana, Sydafrika og Etiopien

Sami Widell fra Københavns Zoo giver sine fem bedste bud på afrikansk safarieventyr.

Sami Widell er kommunikationschef i Københavns Zoologiske Have. Når han ikke går rundt blandt dyr i København, arrangerer han safariture i Afrika. Med andre ord kan Sami ikke få nok klodens fascinerende dyr. Han kommer her med sine bud på de bedste steder at tage på afrikansk safarieventyr.

Den klassiske safari-destination

B972120548Z.1_20151029184110_000+G3POS9QB.2-0.jpg

Tanzania er landet, som danskerne forbinder med ultimativ safari. På den store Serengethi-slette lever zebraer, gazeller, løver, flodheste og elefanter alle sammen side om side. Tanzania byder på safari, der leder dine tanker hen på disneyfilmen Løvernes Konge. I det nordlige Tanzania ligger det imponerende Ngorongoro-krateret. Ngorogoro var engang Afrikas største vulkan, og i dag er krateret et af de bedste steder at se det sjældne sorte næsehorn.

I krateret er der også alverdens dyr fra elefanter til flodheste. Udover de mange dyr, er det lokale masai-folk også en interessant kultur at fordybe sig i. Her er både flerkoneri og ofringer stadig en del af dagligdagen. Priserne på en safaritur i området er faldet det seneste stykke tid, fordi mange er bange for Ebola, på trods af at Tanzania ikke har været ramt af virussen.

Samis kommentar

»Tanzania tilbyder fantastisk safari. Her er ikke kun de store vandringer af gnuer og zebraer, som de fleste har set på tv, men det er et fantastisk sted, hvor man kan opleve en masse forskelllige dyr på kort tid. Det smukke landskab og områdets masaier giver turen et ekstra pift, men den allerstørste oplevelse er at se en solopgang fra en luftballon over savannen.«

Safari i det mørke Afrika

B972120548Z.1_20151029184110_000+G3POS9PP.2-0.jpg

Uganda er sammen med Rwanda og Congo en del af det, man forbinder med det mørke Afrika. Ugandas kendetegn er dets store regnskove og gorillaer. Så hvis du vil se aberne, som Tarzan voksede op i blandt, er det Uganda, du skal til. Gorillaen findes nemlig kun i regnskovene i det centrale Afrika og er en truet dyreart.

Men Uganda har andre spændende dyr end gorillaen. Således kan du også se de mere traditionelle safaridyr i området. På en safaritur gennem Queen Elizabeth National Park er der mulighed for at se både leoparder, løver, hyæner og andre vilde dyr. Specielt for Uganda er også muligheden for at se de træklatrende løver. Noget man kun ser i Uganda og Tanzania.

Ækvator krydser også igennem Uganda. Så hvis du vil kombinere safari med muligheden for at stå på midten af jorden, er Uganda et oplagt som besøgsmål.

Samis kommentar

»Ture til denne del af Afrika er en helt igennem fantastisk oplevelse. Og et absolut must er at opleve gorillaer eller chimpanser i naturen. At møde en flok af vores nærmeste slægtninge efter at have vandret rundt i regnskoven er en emotionel oplevelse. Du får mulighed for at komme helt tæt på disse store menneskeraber og se, hvordan de lever med hinanden.«

Etiopien for kultur og særlige dyrearter

B972120550Z.1_20151029184433_000+G3POS9OF.2-0.jpg

Etiopien er ikke kendt som en stor safari-destination, men landet rummer en masse kultur og dyr, som man kun finder der. Der er mange forskellige folkeslag i Etiopien, og landet rummer både gamle kristne klostre og oprindelige stammer, der stort set har levet uforandret de sidste 100 år.

Disse stammer har ikke i samme grad som masaierne i Kenya og Tanzania fået øjnene op for turisternes pengepung.

I Omo-dalen er det muligt at opleve de lokale drengebørn kaste sig ud i manddomsprøver som at hoppe over køer og slå med stok. Udover det kulturelle har Etiopien en række dyr, som kun findes her. For eksempel kan man se verdens mest sjældne rovdyr – den etiopiske ulv.

Etiopien er et land i voldsom udvikling, og landet er spået til at være det land i verden med størst vækst frem til 2017.

Samis kommentar

»I Etiopien oplever man ikke den typiske safarirejse. Men er man til et anderledes afrikansk eventyr, eller ønsker man at se nogle af de mange dyr og fugle, man kun finder der, så er det bare med at komme af sted. For turen op til nogle af Afrikas ældste bjerge for at finde etiopisk ulv og gelada er en spændende og helt anderledes afrikansk naturoplevelse.«

Botswana for den kræsne safarigæst

B972120550Z.1_20151029184433_000+G3POS9OH.2-0.jpg

Botswana har, siden det blev selvstændigt, haft fokus på bæredygtig turisme og har haft en strategi om at tilbyde få men dyre safarier.

Derfor er Botswana også et af de steder, hvor man kan opleve en meget høj standard på guider og lodges, og landet byder på en unik mulighed for enestående naturoplevelser med langt til andre safarigrupper.

Botswana er fyldt med store, kendte nationalparker og private game reserves. De tre mest kendte naturområder er omkring Chobe-floden, Kalahari-ørkenen og Okavangodeltaet. Chobe National Park er halvanden gang større end Sjælland og et af Afrikas bedste steder at se elefanter. Her er også bøfler, geparder, leoparder samt et rigt fugleliv. Kalahari er kendt for sit røde ørkensand og sortmankede løver – og sidst men ikke mindst Okavango-deltaet, der er verdens eneste indlandsdelta med fantastiske muligheder for bådsafari.

Samis kommentar

»Botswana er for folk, som gerne vil nyde naturen i fred og ro. Her kan du nemt køre på safari og opleve, at din bil er den eneste i miles omkreds. Desuden har Botswana utrolig meget at byde på, uanset om man er til fugle eller pattedyr, eller man ønsker at gå eller færdes med bil eller båd.«

Kør-selv-safari i sydafrika

B972120550Z.1_20151029184433_000+GR7OSCCV.2-0.jpg

Sydafrika er et velfungerende afrikansk land. Derfor kan man også godt flyve til Sydafrika, leje en bil og tage rundt på egen hånd. Et af de bedste steder at tage på safaritur er Kruger National Park.

Her findes hele 146 forskellige slags pattedyr og 120 forskellige typer krybdyr. Imponerende 11.000 elefanter, 2.000 løver 1.000 leoparder, bøfler, zebraer og meget andet.

I Sydafrika kan du også nemt koble safari med dase-ferie. Du kan også tage ud til Sydafrikas kyst og dykke med hvidhajer, hvis du har nerver til det.

Samis kommentar

»Hvis man ikke er så vild med at have en guide med på sin tur, er der mulighed for at lave kør-selv-safari i Sydafrika. Hvis man blot tager forbehold, kan man let gøre det selv. Her er mulighed for at gå på jagt efter The Big Five. Turen kan også kombineres med en masse livsnydelse. Man kan nyde god vin og mad i det vestlige Sydafrika, og man kan også komme på både sæl-, pingvin- og hvalsafari.«

The Big Five

The big five er en betegnelse, der bliver brugt om de fem afrikanske dyr, der er sværest og farligst for jægere at nedlægge. De fem dyr er løven, leoparden, det sorte næsehorn, den afrikanske elefant og bøflen.De fem dyr kan opleves i mange forskellige afrikanske lande.

Efterhånden som jagten på disse dyr i stigende grad foregår med kamera som våben, bliver begrebet nu også brugt af folk på safari i deres jagt på at se de fem imponerende dyr.

Guide til adventure i Afrika

26-11-2010: Hvis man virkelig tør kaste sig ud i vilde afrikanske oplevelser på egen hånd, er der masser af muligheder. F.eks. i Etiopien, Uganda eller Botswana. Læs artikel

Guide: Safari-oplevelser i tre prisklasser

01-12-2013: Safari på savannen i Afrika er en unik ferieoplevelse. Explorer har bedt tre rejsebureauer om at komme med deres bud på safarirejser i tre prisklasser, der passer til enhver pengepung. Læs artikel

Nyhed: De fem bedste safarirejser i Afrika

18-08-2010: Det er en ganske unik oplevelse at tage på safari i Afrika. Her er fem bud på de bedste ture. Læs artikel

Guide: Fem alternative safari-oplevelser

27-11-2013: Safari er mere end løver, giraffer og næsehorn. Her er fem anderledes safarirejser, hvor der er garanti for ferieoplevelser, der skiller sig ud fra mængden. Læs artikel

Guide til Kruger Nationalpark i Sydafrika

29-11-2015: Nationalparken Kruger er enorm, men egner sig alligevel til dagsture. Den adskiller sig fra de private vildtreservater på godt og ondt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...