Find mere om:
Guide til Kruger Nationalpark i Sydafrika | rejser.guide.dk

Endagstur til Kruger

Nationalparken Kruger er enorm, men egner sig alligevel til dagsture. Den adskiller sig fra de private vildtreservater på godt og ondt.

I 1993 blev hegnet mellem det privatejede Sabi Sands vildtreservat og den statsejede Kruger Nationalpark lagt ned, og alle dyrene kan i dag frit vandre mellem de to områder. Selv om dyrene måske ikke længere kan kende grænserne mellem sydafrikanske Sabi Sands og Kruger, så er forskellen mærkbar for safarituristen.

Da områderne i Sabi Sands er privatejede, er der en naturlig begrænsning på antallet af safarigæster – og tilsvarende jeeptrafik – på hver ejendom. I praksis betyder det, at vi på vores 2,5-dages ophold i Sabi Sands, var alene med dyrene i området – eller delte oplevelserne med maksimalt én anden jeep. Mødet med elefantflokken ved Sabi-floden eller det ensomme næsehorn, der glinser af et kølende mudderbad, føles ekstra nærværende, når man er den eneste jeep om oplevelsen: Man kan høre de store dyr gumle, drikke, lege og vandre.

På telttur i bushen

Omvendt er safarien begrænset til et bestemt areal, og hvis løverne krydser grænsen til naboejendommen, så er det bare synd – safarijagten må indstilles. Kruger derimod har størrelsen med sig, og har dermed også et rigere dyreliv. Trafikken i områderne tættest på indgangen til parken er til gengæld også massiv, da alle gæster må køre på alle veje. I Sabi Sands ser vi ingen løver, mens vi i Kruger oplever fem hunløver ligge og dase under nogle træer tæt på en stor flod. Men den oplevelse er vi langt fra alene om.

Fem safarijeeps fyldt med turister danner kø for at se løverne, og vi må pænt vente på, at det bliver vores tur til at komme tæt på løverne. Private bilister er også velkomne i Kruger, og en stationcar kører uden om køen og lige lovlig tæt på løverne. En dame med store armbevægelser og ditto kamera møver sig frem i jeepen, der er tættest på løverne. Hun rejser sig op i jeepen – hvilken bryder bilens form og dermed virker truende på dyrene – for at få et bedre foto. Den største løvinde er alarmeret og begynder at rykke på sig og gør antræk til at gå. Vores guide tager sig til hovedet.

Eksemplet er måske ikke repræsentativt for de fleste oplevelser i Kruger, men de mange turister i yderkanten af parken og de asfalterede veje efterlader mere et indtryk at være en dyrepark frem for vild natur. Omvendt ser man flere dyr i Kruger, og naturen er meget imponerende med enorme floder og store vidder. Der findes også intime stunder i Kruger, hvor man er helt alene med dyrene, men man ved aldrig, hvornår der pludselig er kø til løverne.

Guide til safarieventyr i Tanzania, Uganda, Botswana, Sydafrika og Etiopien

08-11-2015: Sami Widell fra Københavns Zoo giver sine fem bedste bud på afrikansk safarieventyr. Læs artikel

Guide til safari-telttur i bushen i Sydafrika

07-11-2015: Safari i Sydafrika er en intens oplevelse. Drop hotelværelset, og kom helt tæt på den sydafrikanske natur ved at sove i telt blandt dyrene i bushen. Læs artikel

Guide: Safari-oplevelser i tre prisklasser

01-12-2013: Safari på savannen i Afrika er en unik ferieoplevelse. Explorer har bedt tre rejsebureauer om at komme med deres bud på safarirejser i tre prisklasser, der passer til enhver pengepung. Læs artikel

Guide: Solbyen i Sydafrika

24-11-2012: Knap 200 kilometer uden for Johannesburg er alt det bedste, Sydafrika kan tilbyde samlet på ét sted. I Sun City kan man prøve alt fra safari og segway til golf og gourmetmiddage. Læs artikel

Guide: På dyrenes territorium

24-11-2012: JP Explorer har været på safari i Sydafrika i nationalparken Pilanesberg, der ligger et par timers kørsel fra Johannesburg. Det er den tredjestørste nationalpark i landet og er hjem for alle de dyr, man som nordbo kun drømmer om at se i naturlige omgivelser. Tag med på jagt efter The Big Five. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...