Find mere om:
Guide til safari og andre naturoplevelser i.. | rejser.guide.dk

Se aber, bjørne og hvaler på ferien i Europa

Der er rig mulighed for at se vilde dyr på din sommerferie i Europa, lige meget om du rejser mod nord, syd, øst eller vest.

Dyr er sjove og fascinerende, og du behøver ikke rejse på afrikansk safari eller langt ind i regnskoven for at komme tæt på dem i din sommerferie.

I år rejser mange danskere på ferie i det sydlige Spanien, og her kan du for eksempel tage en dagtur til det britiske territorium Gibraltar og se vilde berberaber på en guidet tur.

Hvis ferien går østpå, kan man finde masser af vilde dyr i Biolowieza-skoven, som ligger i grænselandet mellem Polen og Hviderusland, fortæller Bo Normander, der er programleder for skov og biodiversitet ved Verdensnaturfonden, WWF Danmark.

»Biolowieza-skoven er Europas ældste og bedst bevarede urskov, hvor man kan komme på guidede ture og se europæisk bison, ulv, los, elg, bæver, vildsvin, krondyr og et hav af fuglearter,« siger han til Ritzau Fokus.

Skoven blev allerede i 1979 udpeget til Unesco Verdensarv.

Disse steder skal du besøge i 2016

Hvis du skal bruge sommerferien i Storbritannien, kan du opleve oddere på Shetlandsøerne eller besøge en af Englands største sælkolonier ved Blakeney Point i det østlige England, hvor der er født over 3.000 sælunger i de seneste to år, skriver den britiske avis The Telegraph.

Ifølge The Telegraph kan man om sommeren også være heldig at se en såkaldt vågehval ud for Skotlands vestkyst tæt på halvøen Ardnamurchan. Her kan man også være heldig at se spækhuggere, delfiner og hajer på en bådtur.

Men man kan ikke tænke på hvaler uden at sige Grønland, mener Bo Normander fra WWF. Han har selv har boet i Grønland i et år.

Hvis man rejser til Grønland kan man se pukkelhvaler, grønlandshvaler, finhvaler og sæler om sommeren i Ilulissat Isfjord.

Bo Normander oplevede selv at se pukkelhvaler fra en sandstrand på Diskoøen i det vestlige Grønland.

»Stranden på Diskoøen minder om en strand ved Vesterhavet, bortset fra at der er isbjerge i vandet og fjelde i baggrunden. Vi camperede i telt, mens der lå pukkelhvaler i vandet lige uden for teltet og blæste vand igennem deres blåsthul. Det er noget af det mest fantastiske, jeg har set,« siger han.

Grønlandsk samarbejde skal øge turismen

I Sverige kan man komme tæt på elge, og i Finland kan man komme på en guidet tur til vildnisset og se brune bjørne.

På den portugisiske øgruppe Azorerne kan man komme på en bådtur på Atlanterhavet, hvor man kan være heldig at se delfiner, havskildpadder og store kaskelothvaler.

Hvis sommerferien går til Berlin anbefaler Bo Normander at køre sydpå til Spreewald.

»Spreewald er ikke særlig kendt, men det er et overraskende smukt sted. Det ligger ved floden Spree, hvor man kan sejle i gondoler igennem vådområder og se et rigt dyreliv - blandt andet mange storke. Det er et godt sted, hvis man er fugleinteresseret,« anbefaler Bo Normander.

/ritzau/FOKUS

Guide til safarieventyr i Tanzania, Uganda, Botswana, Sydafrika og Etiopien

08-11-2015: Sami Widell fra Københavns Zoo giver sine fem bedste bud på afrikansk safarieventyr. Læs artikel

Guide: Roadtrip i Canadas vilde vest

19-10-2014: Når man begiver sig ud i Canadas ødemark, er der med forventningen om at komme tættere på den storslåede natur – og måske endda få et glimt eller to af det vilde dyreliv. Og det fik Explorers udsendte. I højeste grad. Læs artikel

Guide: Baltikum og Østeuropa lokker danske jagtturister

16-08-2014: Baltikum, Østeuropa og De Britiske Øer byder sig til for danske jægere med udlængsel. Jagtfaglig chef i Danmarks Jægerforbund, Niels Søndergaard, giver her sit bud på syv klassiske og to nyere rejsemål. Læs artikel

Nyhed: Tag nordpå og få sydlige tendenser

29-12-2013: Den norske natur forveksles ofte med lande placeret på den sydlige halvkugle, viser billedtest. Læs artikel

Guide til Colorado National Monument i USA

17-11-2013: Colorado National Monument er hverken en statue eller et bygningsværk. Det er et stykke natur i verdensklasse. Tag cyklen eller vandrestøvlerne med derop. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...