Find mere om:
Guide: Fem historiske steder i Boston | rejser.guide.dk

Guide: Fem historiske steder i Boston

Boston står som noget særligt i amerikanernes bevidsthed – byen, hvor den amerikanske uafhængighedsbevægelse tog form, og en række af landets vigtigste historiske begivenheder har fundet sted. Vi viser vej til en håndfuld spændende historiske steder i New Englands hovedby.

De klogestes universitet

Harvard University er et af verdens mest prestigefyldte universiteter, og med flere end 75 Nobelpris-modtagere er der masser af levende og historiske beviser på, at pengene for at gå her er godt givet ud. Universitetet, som blev grundlagt i 1636, er samtidig Nordamerikas ældste, og ud over Nobelpris-tagere og andre kloge hoveder er det også her, en stor del af den politiske elite har slået sine rødder. Blandt tidligere elever tæller f.eks. Franklin D. Roosevelt, John F. Kennedy, George W. Bush og Barack Obama. Også Facebooks fader, Mark Zuckerberg, har været indskrevet ved Harvard, men han kom på den brillante idé at skabe en verden af sociale netværk, inden han nåede at afslutte sin eksamen. Det er der sikkert mange, som vil ”like”.

Conant_Hall_Harvard_University_050227.jpg

Harvard University, Harvard Square, Cambridge, www.harvard.edu

Folkeoplysningens moderskib

Boston Public Library åbnede dørene i 1848 som verdens første egentlige folkebibliotek, og dets betydning for folkeoplysningen i USA såvel som i resten af verden kan ikke overvurderes.

Prøv en bid af Boston

Bibliotekets nuværende nyrenæssance-bygning fra 1895 er skabt af arkitekterne McKim, Mead & White, som bl.a. også står bag det meget smukke Morgan Library og Penn Station i New York. Bygningen her er især berømt for det imponerende loft med tøndehvælvinger, og skarn være den, som ikke inspireres til at stikke snuden i lærebøgerne i den eminent smukke læsesal eller bibliotekets meget fine gårdhave. Et stenkast derfra kan man i øvrigt drikke gode cocktails og spise lækker ”farm to table-mad” på Oak Long Bar + Kitchen.

Boston Public Library, 700 Boylston St., At Copley Square, www.bpl.org

Oak Long Bar + Kitchen, 138 St. James Ave, www.oaklongbar-kitchen.com

Tjek ind på USA’s ældste hotel

B971577112Z.1_20141009181124_000+GO2G9TI5.2-0.jpg

The Omni Parker House Hotel er det længst fungerende hotel i USA.

Grundlagt i 1855 af Harvey D. Parker og beliggende på hjørnet af Tremont og School Street – gader, der er omtrent så gamle som byen selv. At hotellet fortsat er populært, skyldes bl.a., at det med sin beliggenhed mellem teaterdistriktet og Beacon Hill ikke kan være meget mere centralt – men har man hang til gode, gamle dage, patinamættede lobbyer og hotelgange, der resonerer af storhed og bevingede ord, bidrager det absolut også til oplevelsen. Her har Emerson, Thoreau, Hawthorne og andre af guldalder-litteraturens store mænd mødtes for at berige og inspirere hinanden, og nogle af verdens største politikere har haft deres faste gang her. Bysbarnet John F. Kennedy annoncerede f.eks. sit kandidatur til den amerikanske kongres og friede til Jaqueline på hotellets præmisser – og det var ligeledes her, han valgte at holde sin polterabend. Hotellet med det meget lange navn kan også bryste sig af, at det var her, den berømte Boston Cream Pie blev født – og den kan stadig nydes i den sjælfulde Parker’s Restaurant.

The Omni Parker House Hotel, 60 School St.,www.omnihotels.com

USA's europæiske by

En tur i historiens fodspor

Boston er sig sin vigtige historiske rolle bevidst. Det var her, utilfredsheden og oprøret, der førte til Den Amerikanske Revolution, blev antændt – det, som resulterede i landets uafhængighed fra den britiske kolonimagt og dermed grundlæggelsen af De Forenede Stater i 1776. Tag på en spændende gåtur ad Bostons berømte Freedom Trail, der byder på flotte kolonistilsbygninger og historiske seværdigheder som Old State House og Old North Church. Man kan tage på en guidet tur eller printe kortet over den 3,2 km lange rute ud og følge den i eget tempo.

Freedom Trail, Boston National Historical Park Visitor Center, 15 State Street, www.thefreedomtrail.org

Park life

B971577112Z.1_20141009181124_000+GO2G9THS.2-0.jpg

Rundt om hjørnet fra The Omni Parker House Hotel – og som endestationen for Freedom Trail – ligger parken Boston Common, der blev anlagt i 1634 og dermed er USA’s ældste af slagsen. På gode solskinsdage er der trængsel i soppebassinet The Frog Pond, men det er også et fint sted at tage et sightseeing-hvil under træerne. Nord for Boston Common ligger den smukke, gamle bydel Beacon Hill, hvor man kan gå på videre opdagelse i byen, der af mange betragtes som Amerikas vugge.

Boston Common, v. Beacon Street

Sofistikeret kaffeslabberas i Nordamerikas hightechbule

Rejsen dertil

  • Der er ingen direkte flyafgange fra Danmark til Boston, men Icelandair flyver til Boston fra Island – flyet afgår fra Reykjavíks lufthavn, Keflavik, cirka halvanden time efter, at flyet er ankommet fra København.

Læser du med fra mobilen, kan du se flere billeder her.

 

REJSEN DERTIL

  • Der er ingen direkte flyafgange fra Danmark til Boston, men Icelandair flyver til Boston fra Island – flyet afgår fra Reykjavíks lufthavn, Keflavik, cirka halvanden time efter, at flyet er ankommet fra København. 

Park life

Rundt om hjørnet fra The Omni Parker House Hotel – og som endestationen for Freedom Trail – ligger parken Boston Common, der blev anlagt i 1634 og dermed er USA’s ældste af slagsen. På gode solskinsdage er der trængsel i soppebassinet The Frog Pond, men det er også et fint sted at tage et sightseeing-hvil under træerne. Nord for Boston Common ligger den smukke, gamle bydel Beacon Hill, hvor man kan gå på videre opdagelse i byen, der af mange betragtes som Amerikas vugge. Boston Common, v. Beacon Street.

En tur i historiens fodspor

Boston er sig sin vigtige historiske rolle bevidst. Det var her, utilfredsheden og oprøret, der førte til Den Amerikanske Revolution, blev antændt – det, som resulterede i landets uafhængighed fra den britiske kolonimagt og dermed grundlæggelsen af De Forenede Stater i 1776. Tag på en spændende gåtur ad Bostons berømte Freedom Trail, der byder på flotte kolonistilsbygninger og historiske seværdigheder som Old State House og Old North Church. Man kan tage på en guidet tur eller printe kortet over den 3,2 km lange rute ud og følge den i eget tempo. Freedom Trail, Boston National Historical Park Visitor Center, 15 State Street,

www.thefreedomtrail.org

Guide: Se Hemingways Paris og Virginia Woolfs London

18-07-2016: I stedet for at rejse ind i bøgernes verden i din sommerferie kan du også rejse ud i verden og se, hvor de store romaner udspiller sig. Læs artikel

Guide: På jagt efter USA’s rødder

07-11-2014: USA er rig på stater, men fattig på fælles identitet. Derfor har Explorer sat sig for at finde supermagtens dna og er i første omfang taget til den historiske by Boston og ud i et indianerreservat, hvor rødderne forgrener sig i vidt forskellige retninger. Læs artikel

Guide: Korrespondentens bedste tip til Washington DC

04-10-2014: Storladen historie, hippe drinks og lokalproducerede delikatesser. USA-korrespondent Jesper Steinmetz guider til, hvad du bør foretage dig i Washington DC. Læs artikel

Guide: Sentimental tur til det vilde vesten

02-09-2011: En rejse til staterne New Mexico, Utah og byen Santa Fe giver indsigt i den amerikanske sjæl. Læs artikel

Guide: Besøg Leicester - eksotisk og ærkeengelsk

13-05-2016: I dag har alle hørt om Leicester, fordi byens fodboldhold sensationelt er blevet engelsk mester. Men byen har mere at byde på end bare bold. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...