Find mere om:
Guide til det idylliske opland til Hua Hin.. | rejser.guide.dk

Optur i oplandet blot få kilometer fra turistinfernoet

Tag flugten fra Hua Hins intense larm, og oplev det idylliske thailandske opland, der omkranser den populære feriedestination. Små landsbyer, frodige marker og ægte folkeliv findes blot få kilometer fra turistinfernoet i hjertet af badebyen.

Hua Hin er en af danskernes foretrukne rejsemål i Thailand. Året rundt valfarter tusindvis af danske og skandinaviske turister til badebyen, der ligger blot tre timers kørsel fra hovedstaden Bangkok.

Men væk fra Hua Hins intense centrum findes en række overraskende oplevelser: Tag med på vingården med gode, lokale vine, kryds elefanternes spor på vej til junglens spændende vandfald i flere plateauer, besøg de små landsbyer med ægte thaistemning, og giv børnene et par timers fri i et skønt vandland midt i ananasplantagerne.

Vandfaldet

B972181945Z.1_20160107160240_000+GG4QCJEN.2-0.jpg

Hov! Det ligner da. Er det ikke? Jo, det må være elefantlorte, der ligger dér midt på vejen.

Bilen ruller langsomt igennem Kaeng Krachan-nationalparken – Thailands største –, som ligger 60 kilometer vest for Hua Hin.

Vejen dertil er en skøn tur igennem det landlige Thailand og ved indkørslen til nationalparken tilkendegiver et stort skilt forholdsreglerne ved et møde med netop elefanterne.

Så de er altså i nærheden, men ikke umiddelbart til at se, så turen fortsætter til det egentlig mål: Pala-U-vandfaldet.

Det smukke vandfald har en række plateauer, og alle uden gangbesvær kan komme op til det femte, hvor det er muligt at bade i det kolde ferskvand for foden af vandfaldet.

Vandet er fuld af fisk, så det er bare med at stikke foden ned til dem – de flytter sig –, men det kan føles lidt som at bade i et akvarium. Til gengæld er det dejligt forfriskende, for junglen er både varm og fugtig.

Medbring vand, solcreme, badetøj, godt fodtøj og eventuelt tørt tøj til turen hjem til Hua Hin.

Landsbyerne

B972181945Z.1_20160107160240_000+GG4QCJE2.2-0.jpg

Det tager ikke mange kilometers kørsel, førend Hua Hins overfyldte turistmarkeder er udskiftet med marker fulde af ananas.

I det fredfyldte og naturskønne område omkring Black Mountain ligger flere små landsbyer, hvor livet går sin stille gang.

Her er skolebørn i uniform på vej til skole, de lokale mænd samles omkring hanekamp i den lokale arena, og restauranterne er små, simple og billige. Maden smager af det ægte Thailand, og priserne starter ved 50 baht (ca. 10 kr.) for et måltid.

Landstemningen er en velkommen afveksling fra Hua Hins turistboder med kopivarer, skandinaviske restauranter og kønsløse hotelsiloer.

En høflig forespørgsel giver mulighed for at kigge ind på den lokale skole, og både børn og voksne vil have glæde af at se, hvor stor forskel der er fra den udskældte danske folkeskole til forholdene i Thailand. Både lærer og elever vil elske at sige ”hello” og afprøve simple engelske sætninger på et par turister, og der er garanti for store smil fra begge parter.

Vingården

B972181945Z.1_20160107160240_000+GG4QCJDE.2-0.jpg

Man er undskyldt for et øjeblik at føle sig hensat til et sted i Sydeuropa, når man sætter sig til bords i den lækre udendørs restaurant på vingården Hua Hin Hills cirka 45 kilometer vest for badebyen.

Her er vinranker så langt øjet rækker, og kun et karakteristisk guldfarvet tempelspir i det fjerne afslører, at man i virkeligheden befiinder sig i Asien.

Vingårdens restaurant, der hedder The Sala, serverer både thaifavoritter og internationale klassikere som cæsarsalat og spaghetti carbonara af høj kvalitet, og det er oplagt at smage de lokale vine med lidt god mad.

Asiatisk vin har ikke verdens bedste ry, så det er en positiv overraskelse, at der ikke kan sættes en finger på kvaliteten her.

Vinene er til gengæld ikke billige, men når man kommer fra Skandinavien med høje priser på alkohol på restauranter, så virker det ikke urimeligt at betale 1.500 thai baht (ca. 285 danske kr.) for en flaske god mousserende vin.

Se mere på: www.facebook.com/huahinhills

Vandland

B972181945Z.1_20160107160240_000+G10QEKFI.1-0.jpg

Selv om Hua Hin byder på kilometer efter kilometer af fin sandstrand, og størstedelen af områdets hoteller har store poolområder, så er der nogle gange, hvor børnene bare trænger til at brænde lidt ekstra krudt af.

Her kommer Black Mountain Water Park ind i billedet. Det udendørs vandland er rent og velholdt, og rummer forlystelser til hele familien – både de helt små og lidt større børn samt de legesyge voksne. Det gælder blandt andet en række små og store vandrutschebaner – hvoraf den største har smæk nok på til at få pulsen op hos en voksen mand – samt en sjov bølgestrand og en udfordrende klatrebane i en kunstig sø.

Gider far ikke med i vandland, så sæt ham af ved det nærliggende Black Mountain Golf. Her kan han i fred og ro spille et slag golf på en bane, der flere år i træk er kåret til Thailands bedste.

Der er færrest mennesker i vandlandet først og sidst på dagen, så kom tidligt, hvor der kun er kort eller slet ingen kø ved attraktionerne. Husk masser af solcreme. Se mere på:

www.blackmountainwaterpark.com

Rejsen dertil

Både Thai Airways og Norwegian flyver direkte fra København til Bangkok, hvorfra der er tre timers kørsel til Hua Hin. Det er ofte billigere at flyve via Helsinki, Doha eller en tredje lufthavn på vej til Thailand, og der kan være mange penge at spare på nogle få timers ekstra rejsetid. Der kører busser direkte fra lufthavnen i Bangkok til Hua Hin.

Overnatning

Hua Hin bugner af hoteller, men et alternativt til et almindeligt hotelværelse er at leje en af de mange privatejede villaer i udkanten af Hua Hin. Disse kan ofte lejes til samme priser som et godt hotelværelse og byder på luksus. som kun de allerbedste hoteller kan matche. Ofte har disse villaer egen pool, tre-fire soveværelser samt køkken, og de er således perfekte til en familieferie.

Lejebil

I Thailand kører de i venstre side, og mange af de mindre veje kan være både hullede og uden vejstriber. Inde i hjertet af Hua Hin er trafikken tæt med mange biler og motorcykler, men blot få kilometer fra centrum bliver trafikken let, og det er en fornøjelse at køre igennem de små landsbyer. Sørg for at leje bilen hos en udlejer med alle forsikringer i orden.

Guide: Fem skjulte skatte i Asien

08-12-2014: Gamle ruiner, gemte templer og store Buddha-statuer i guld. Asien gemmer på mange seværdigheder, som endnu ikke er blevet turistfælder. Explorer guider dig til fem skjulte skatte i Asien, du skal se før de andre turister. Læs artikel

Guide: Natur og kultur på tropeøen

02-01-2012: Den thailandske turistmagnet Phuket forandrer sig, og der er mange muligheder for oplevelser, som ikke har med strande og barer at gøre. Læs artikel

Guide: Rejs efter fascinerende gadekøkkener

11-04-2016: Er du klar til at rejse efter gadekøkkener, der får mundvandet til at løbe? Læs artikel

Guide til Mount Takao, Tokyos bjergrige bagland

12-02-2016: Tokyos betonjungle fastholder den besøgende i et fascinerende jerngreb. Men en times togkørsel væk fra metropolens centrum kan du bestige bjerge og ånde ud i grønne omgivelser. Som eksempelvis ved Mount Takao. Læs artikel

Guide til en cykeltur blandt Bangkoks khlonger

06-10-2015: Thailands hovedstad er mere end høje temperaturer, tuk-tukker og templer. Bangkok rummer også muligheden for en farverig cykeltur mellem byens version af Venedigs kanaler – de bangkokske khlonger. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...