Find mere om:
Guide til British Museum i London | rejser.guide.dk

Guide til British Museum i London

Over 300 genstande fra to forsvundne byer ved Nilens munding skal være nyt trækplaster på British Museum til næste år.

Gennem de seneste 20 år har undervands-arkæologer haft travlt med at udgrave klenodier fra to egyptiske byer, der blev slugt af havet i det ottende århundrede.

Fra maj til december næste år kan de over 300 genstande fra de forsvundne byer Thonis-Heracleion og Canopus for første gange opleves på British Museum i London.

»Jeg drømmer om, at de besøgende får liges å stor nydelse ud af at opleve de mange artefakter, billeder og kort, som vi havde, da vi udgravede dem,« siger Frank Goddio, der har stået i spidsen for udgravningerne til den britiske avis The Guardian.

Skildrer egyptisk-græsk kulturudveksling

Udstillingen skildrer historien om de to Venedig-lignende byer, der begge blev grundlagt i det syvende århundrede f.Kr. Her blev de vigtige kulturelle smeltedigler med ankomsten af græske handelsmænd og lejesoldater.

10 europæiske museer, du nok ikke har hørt om

Om mødet mellem de egyptiske og græske kulturer siger Aurélia Masson-Berghoff, der er kurator for udstillingen:

»De banebrydende opdagelser, der nu kan opleves i Storbritannien for første gang, har fuldstændig forandret vores forståelse af samspillet mellem disse storslåede civilisationer.«

Arsinoe den 2. er udstillingens perle

En af seneste opdagelser er en smuk statue af Arsinoe den 2., den ældste datter af Ptolemaios den 1., der grundlagde det ptolemæiske dynasti.

Arsinoe var sin tids Cleopatra og blev dronning efter at have giftet sig med sin bror, Ptolemaios den 2. Hun blev ophøjet til gudinde ved sin død og er elsket af både egyptere og grækere.

Mester Picassos værker har fået nye klæder i Paris

»Hun var virkelig berømt. Alle kender Cleopatra, men Arsinoe var en anden mytisk dronning fra det ptolemæiske dynasti. Hun er helt vidunderlig og min personlige favorit i hele udstillingen,« siger Aurélia Masson-Berghoff om statuen, hvis hoved stadig venter på at blive fundet på Nilens bund.

5,4 meter høj granitstatue

En af de største udstillingsgenstande er en 5,4 meter høj granit-statue af nilguden Hapi, der var et symbol på frugtbarhed og overflod. Statuen er en af de første genstande, museumsgæsterne ser for at få en »varm og eftertrykkelig velkomst,« lyder det fra kuratoren.

Udstillingen bliver suppleret med andre skatte fra de mange århundreder, hvor grækerne blev modtaget som kære gæster af de egyptiske faraoner.

Perioden slutter omkring 300 år efter Alexander Den Store, hvor de græske konger og dronninger havde importeret egyptisk mytologi og ritualer for at legitimere deres regimer.

British Museum blandt verdens top-attraktioner

British Museum rummer i forvejen nogle af verdens mest betydningsfulde samlinger om menneskets kultur og historie.

Omkring otte mio. genstande fra alle kontinenter er samlet på museet, der sidste år havde 6,7 mio. gæster.

De flere hundrede nye genstande har ligget under vand i over tusind år, men er angiveligt i overraskende god forfatning. Rejseguide: 10 museer er blandt de ultimative oplevelser

Rejsebogsforlaget Lonely Planet udpegede for nylig British Museum til at være blandt verdens 500 største seværdigheder.

Museet permanente samlinger er uden entré. Særudstillinger er gratis for medlemmer.

Guide: Fra industriby til kulturby

10-12-2011: Liverpools nye museum er blevet en publikumsmagnet fra dag et og fortæller byens historie. Læs artikel

Guide: Riga tilbyder kulturhistorie i verdensklasse

03-04-2015: Letlands hovedstad har på 20 år rejst sig fra årtiers sovjetisk undertrykkelse og forsømmelighed. Riga er Baltikums bedste bud på en metropol, og byen, der har kulturhistoriske værdier i europæisk topklasse, tager imod besøgende med åbne arme. Læs artikel

Anmeldelse: Storbritanniens største fortidsminde er romersk

18-02-2014: Englands længste seværdighed, Hadrians Mur, blev bygget af romerne. Læs artikel

Guide til Den Gamle By i Aarhus

10-09-2013: Midt i Aarhus’ pulserende og energiske centrum ligger Den Gamle By. Det enorme friluftsmuseum tilbyder en række autentiske og nostalgiske tilbageblik i dansk historie til tider, hvor tampen lå på skolekatederet, og dengang teak var den hotteste træsort. Læs artikel

Guide: Heltenes fæstning i Brest

02-09-2011: Et imponerende hviderussisk forsvarsværk var under Anden Verdenskrig ramme om ufatteligt drama. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...