Find mere om:
Guide til den engelske universitetsby Cambridge | rejser.guide.dk

Lær Cambridge at kende

Den engelske studieby er fyldt med interessante attraktioner inden for både kunst, kultur og gastronomi.

Et af de bedste tidspunkter af året til at besøge Cambridge i begyndelsen af juni. Her finder det historiske May Ball nemlig sted.

Ugelang afslutningsbal i juni

Håret er sat op med masser af lak og hårnåle. Sminken sidder perfekt, og de høje hæle giver genklang på brostenene, når de unge studiner går hen ad de små, snoede stræder. De har lange selskabskjoler på, der gerne matcher deres mandlige medstuderendes jakkesæt. Det går selvsagt ikke helt stille for sig, når byens omkring 30.000 studerende hvert år fra den første torsdag i juni og en uge frem fejrer May Ball. May Ball er afslutningsfesterne på semesteret og kaldes May Ball, fordi det i gamle dage blev holdt i maj måned.

I den uge, herlighederne varer, lyser hele Cambridge op i alverdens farver med dertilhørende sprudlende stemning. Der er dress-code for alle studerende, og de skal helst have noget nyt på hver dag i den uge. Om dagen hænger de festlige studerende ud langs Cam-floden, hvor de fleste universiteter har baghave ud til. Om aftenen fester de videre til private arrangementer på deres universiteter. Selv om man som turist ikke har adgang til de mange universitetsfester og de tilhørende historiske traditioner, kan man smage studielivet bare ved at gå rundt i byen. Glæden over at have overstået eksamenerne og spændingen op til elevernes sommerferie kan ikke andet end at smitte af på en.

B97757133Z.1_20140505172751_000+G7LBQ7VL.2-0.jpg

Masser af kunst

Ud over London er Cambridge den engelske by med flest kunstsamlinger. Der er en række private kunstgallerier, som man kan gå på opdagelse i, mens man tager en tur i de snoede brostensgader. Derudover er der blandt andet en række større gallerier, som enhver kunstinteresseret bør lægge vejen forbi.

Broughton House Gallery fra 1800-tallet er byens ældste kunstgalleri. Det byder både på permanente udstillinger og på skiftende udstillinger fra nyere kunstnere. Universitetsmuseet Fitzwilliam Museum er et andet af byens berømte museer, der byder på kunst og antikviteter. På museet Byard Art, der blev etableret i 1993, har 200 kunstnere installeret 2D- og 3D-kunstværker. Til sidst men ikke mindst byder museet Kettles Yard på udstillinger med kombinationer af visuel kunst, musik, malerier, glaskunst, møbler og keramik

Rejs med til Englands Have

Levende byliv

Med 30.000 studerende i en by ville det være mærkeligt, hvis bylivet var dødt. Det er da heller ikke tilfældet i Cambridge, hvor der findes et rigt kulturliv og gå i byen-liv.

Cambridge Corn Exchange arrangerer omkring 300 arrangementer om året. De dækker alt lige fra store popnavne til musicals og balletter.

Man skal tage på spillestedet La Raza, hvis man værdsætter gode up-coming bands optræde live. Her får de nye bands lov til at afprøve deres kræfter, men der er også et fast professionelt band, der kan få folk på dansegulvet.

Mumford Theatre er et universitetsteater med plads til både de studerendes værker og professionelle kunstnere.

Spis godt

Michelin-stjernerne har også fundet vej til flere Cambridge-restauranter. På restauranten Alimentum får man lækker gourmetmad serveret i moderne, stilede omgivelser. En treretters menu koster 49 pund (ca. 444 kr.) og en toretters kan man få for 36 pund (326 kr.).

Vegetarrestauranten Rainbow Café er TripAdvisor-vinder og er den eneste vegetarrestaurant i Cambridge. Hovedretter fra 10 pund (90 kr.).

Ved floden finder man flere restauranter. Blandt andet The Riverbar Steakhouse & Grill, der serverer nogle af regionens møreste bøffer. Prisen for en steaks begynder ved 16,5 pund (150 kr.).

Klassiske byrundture

Vil man gerne få lidt indsigt i det ægte Cambridge, er det en god idé at opleve byen og den usynlige historie sammen med en professionel guide.

Cambridge - charmørernes by

Der findes forskellige byrundture. På nogle af dem kan man se det hus, hvor man først opdagede dna’et, eller se, hvor i byen man i sin tid mødtes for at diskutere Martin Luther Kings visioner, eller hvor man brød nazisternes krypteringskoder.

Book en guide

Det er nemt at få en guide til at vise sig rundt i Cambridge. Find en her:

Guide: Oplev Londons mest brølende musicalsucces

20-05-2016: Tag til den britiske hovedstad og se, hvordan "Løvernes Konge" er gået fra medrivende tegnefilm til den mest indtjenende musical nogensinde. Læs artikel

Guide: Rejs efter fascinerende gadekøkkener

11-04-2016: Er du klar til at rejse efter gadekøkkener, der får mundvandet til at løbe? Læs artikel

Guide til Oxfords historie og seværdigheder

14-03-2016: Oxford er Londons charmerende, stilfulde og intellektuelle lillebror, der emmer af alt det, man forbinder med det klassiske England. En tur i Oxfords gader byder på imponerende arkitektur, et smut ind i magiens verden og et indblik i et af verdens mest prestigefyldte universiteter. Læs artikel

Guide til mad, musik og kunst i Wien

18-05-2015: Om kort tid bliver Wien rendt over af Melodi Grand Prix-entusiaster, men den østrigske hovedstad byder også på interaktive museer, søde sager, hesteballet og den ypperste klassiske musik. Læs artikel

Guide til kulturelle oplevelser i Modena

15-05-2015: Et spritnyt museum for Enzo Ferrari og en charmerende gammel bymidte er hovedattraktionerne i Modena, der også er hjemby for Pavarotti og balsamicoeddike. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...