Find mere om:
Guide: Se Hemingways Paris og Virginia Woolfs.. | rejser.guide.dk

Guide: Se Hemingways Paris og Virginia Woolfs London

I stedet for at rejse ind i bøgernes verden i din sommerferie kan du også rejse ud i verden og se, hvor de store romaner udspiller sig.

- På gaden var der uudholdeligt hedt. Gaden var et kaos af kalk, bjælker, mursten og støv og hin særlige sommerstank, som kendes så godt af enhver petersborger ...

Sådan skriver Fjodor Dostojevskij i sin roman "Forbrydelse og Straf" fra 1866 om livet i Sankt Petersborg.

Og selv om det er sjovt at danne sig sine egne billeder af støv og sommervarme, når man læser det klassiske værk, kan du også gå en tur rundt i Sankt Petersborg og opleve de vigtigste steder fra romanen med egne øjne.

Hvis sommerferien går til Paris, kan du også sætte dig på samme værtshus, som hovedpersonerne i en af Hemingways første romaner "Solen går sin gang" fra 1926, fortæller Bo Tao Michaëlis, litteraturanmelder på Politiken.

- Man kan bruge romanen som en guide til den del af Paris, der var præget af 1920'ernes boheme, som man også kender det fra Woody Allens film "Midnight in Paris", siger han.

Den første del af "Solen går sin gang" udspiller sig på værtshuset Le Select, som ligger på Boulevard du Montparnasse.

Og når vi er ved klassikere, kan man også gå i fodsporene på Clarissa Dalloway, hovedpersonen i Virginia Woolfs klassiker Mrs. Dalloway, som foregår i 1920'ernes London, fortæller Nadja Agerbak, redaktør på Litteratursiden.dk.

- I bogen følger man Clarissa Dalloways gang i gennem byen. Hun forbereder sig til et middagsselskab og går fra kvarter til kvarter. Gåturen starter i det fornemme Westminister-kvarter, og bogen beskriver Clarissa Dalloways mange indtryk af byen. Hvis man kommer til London som turist, kan man få en guidet tur til de steder, hovedpersonen går rundt, siger hun.

England danner i det hele taget kulisse for mange klassiske romaner af blandt andre Charles Dickens, Jane Austen og Shakespeare.

Nadja Agerbak anbefaler også at besøge skotske Edinburgh, hvis man er bidt af Ian Rankins krimibøger om kriminalkommissær John Rebus.

Denne sommer har "Napoli-bøgerne" også ligget på mange danskeres natbord. Bøgerne er skrevet af den italienske succesforfatter Elena Ferrante, som skriver under pseudonym.

Første bind i serien hedder "Min geniale veninde" og handler om de to veninder Elena og Lilas komplicerede venskab i et fattigt kvarter i udkanten af Napoli i 1950'erne. Hvis man skal til Italien og er bidt af Ferrantes forfatterskab, er Napoli et oplagt rejsemål.

På den anden side af Atlanten ligger byen, som der muligvis er skrevet allerflest bøger om. New York.

Her kan med egne øjne se, hvad hovedpersonen i Paul Austers "New York-trilogi" ser på sine mange gåture rundt i New York, foreslår Bo Tao Michaëlis.

- Særligt Brooklyn Bridge spiller en stor rolle i Paul Austers "New York-trilogi". Her får man historien om, hvordan broen er blevet bygget, og dens betydning som bindeled mellem Brooklyn og New York, siger han.

Hvis man er i New York anbefaler Nadja Agerbak også romanen "Forberedelse til Næste Liv" af Atticus Lish, som foregår i New Yorks undergrund blandt andet i China Town og Queens. Bogen handler om en række immigranter, som kommer til byen af forskellige årsager.

Hvis man ikke vil rejse så langt, kan man også tage over sundet til Stockholm og få en guidet gåtur i fodsporene på Stieg Larsons Millennium-trilogi. Her kan du blandt andet se hovedpersonerne Michael Blomqvist og Lisbeth Salanders lejligheder.

/ritzau/FOKUS

Guide: Her er storbyernes skjulte perler

04-09-2009: Der er intet galt med at tage på storbyferie. Læs artikel

Guide: Besøg Leicester - eksotisk og ærkeengelsk

13-05-2016: I dag har alle hørt om Leicester, fordi byens fodboldhold sensationelt er blevet engelsk mester. Men byen har mere at byde på end bare bold. Læs artikel

Guide til Oxfords historie og seværdigheder

14-03-2016: Oxford er Londons charmerende, stilfulde og intellektuelle lillebror, der emmer af alt det, man forbinder med det klassiske England. En tur i Oxfords gader byder på imponerende arkitektur, et smut ind i magiens verden og et indblik i et af verdens mest prestigefyldte universiteter. Læs artikel

Guide: På jagt efter USA’s rødder

07-11-2014: USA er rig på stater, men fattig på fælles identitet. Derfor har Explorer sat sig for at finde supermagtens dna og er i første omfang taget til den historiske by Boston og ud i et indianerreservat, hvor rødderne forgrener sig i vidt forskellige retninger. Læs artikel

Guide: Fem historiske steder i Boston

14-10-2014: Boston står som noget særligt i amerikanernes bevidsthed – byen, hvor den amerikanske uafhængighedsbevægelse tog form, og en række af landets vigtigste historiske begivenheder har fundet sted. Vi viser vej til en håndfuld spændende historiske steder i New Englands hovedby. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...