Find mere om:
Besøg oscarvindende destinationer verden over | rejser.guide.dk

Besøg oscarvindende destinationer verden over

Hvert år bliver rejselystne over hele verden inspireret af de nominerede film ved Academy Awards – bedre kendt som Oscar-uddelingen – til at udforske nye destinationer. I år er ingen undtagelse.

Der er intet som film, der kan få os til at drømme om fjerne kyster, byer og landskaber, hvor vi aldrig har været, eller måske give os lyst til at genopdage destinationer, som vi allerede elsker. Online rejsebureauet Expedia.dk har set nærmere på årets vindere af de gyldne Oscar-statuetter og udvalgt filmset, der er værd at udforske på egen hånd – fra Nordamerika og Europa til vores egen København.

(U)mulige destinationer

Det er ikke så nemt, at planlægge en tur til Mars, hvis man ønsker at følge i Matt Damons fodspor i The Martian, der var nomineret for "bedste film" og "bedste skuespiller".

Men at komme til den røde planet skabt af Ridley Scott er slet ikke så kompliceret, som du måske tror: Hop på flyet til Budapest, og tag en tur til Korda Studios for at opleve, hvor filmen blev skudt.

Gå derefter i astronaut Mark Watneys fodspor på en rundrejse i Ungarn, en af de største og mest interessante filmkulisser i verden, med sin frodige natur og ældgamle byer langs landevejene. Ungarn skuffer heller ikke på den kulinariske scene med et stort udbud af lokalproduceret vin og charcuteri i topklasse.

Robinson Crusoe på Mars

Op- og nedture

B972229956Z.1_20160303143758_000+GKSRM1HP.1-0.jpg

The Big Short er historien om Wall Street, der rystede verdensøkonomien tilbage i 2008 med konkursen af blandt andre Lehman Brothers. Filmen vandt i år en Oscar for "bedste adapterede manuskript" og var blandt andet oppe imod filmen Brooklyn, der er skrevet af Nick Hornby, som foregår i bydelen af samme navn. New York kræver næppe nogen nærmere introduktion, men særligt Brooklyn er i dag en spirende bydel, hvor nye restauranter og modebutikker konstant dukker op.

Film om finanskrisen tager sit publikum alvorligt

Til eventyrerne

B972229956Z.1_20160303143758_000+GKSRM1I8.1-0.jpg

Tarantino valgte i år Colorado som kulisse for sin film The Hateful Eight, som vandt en Oscar for "bedste musik ".

Men for at beundre landskabet og de snedækkede bjerge er der ikke nødvendigvis behov for at booke en oversøisk flyvning. Expedia anbefaler derimod en rejse til fascinerende Island, som kun ligger tre timers flyvning fra København.

Island er med sine varme kilder og rå natur blevet en yndet destination blandt eventyrere, men også det store udvalg af spa-steder og ikke mindst den levende musikscene gør Island til et anderledes, men oplagt bud på en spændende ferie.

Brevet fra Lincoln

For naturelskere

B972229956Z.1_20160303143758_000+GKSRM1G3.1-0.jpg

The Revenant var blandt årets helt store nominerede film i dette års Oscars og løb også med hele tre af de eftertragtede statuetter. Filmen vandt blandt andet for "bedste fotografering ". Til rejsende, der ønsker at udforske landskabet i The Revenant, anbefaler Expedia en tur til Rocky Mountains i Canada, hvor filmen blev optaget. Bjergtagende sneklædte landskaber danner rammen om en ferie, hvor naturen sætter scenen. Er man til river-rafting eller måske bjergklatring, så er Rocky Mountains en oplagt destination. Expedia anbefaler at flyve til Calgary, hvorfra eventyret kan begynde.

Strabadser i vildnisset

Staycation

B972229956Z.1_20160303143758_000+GKSRM1II.1-0.jpg

Ude godt, men hjemme bedst. Svenske og smukke Alicia Vikander vandt en Oscar for "bedste kvindelige birolle" i filmen The Danish Girl, som foregår i København tilbage i 1926.

Mellem mand og kvinde

Expedia anbefaler at tage en tur gennem Københavns brostensbelagte gader til Nyhavn, hvor H.C. Andersen engang boede, og fiskekuttere valfartede til med dagens fangst. Herfra svinger man ned til Frederiksstaden, som emmer af det gamle København med sine små brogede gader og skæve huse. Slå et smut gennem Kongens Have, som i sin tid blev anlagt uden for voldene og først i 1770'erne blev åbnet for offentligheden, for at slutte af ved Rosenborg Slot, som huser landets kronjuveler.

 

Guide: Niagara Falls er både natur og gøgl

31-03-2011: Tivoliseringen af de verdenskendte vandfald gør det svært at få den optimale naturoplevelse. Læs artikel

Guide: Verdens 10 sejeste fiskesteder

20-10-2009: Vand er en sær ting. Læs artikel

Guide: Se Hemingways Paris og Virginia Woolfs London

18-07-2016: I stedet for at rejse ind i bøgernes verden i din sommerferie kan du også rejse ud i verden og se, hvor de store romaner udspiller sig. Læs artikel

Guide: Her er fem fede film-destinationer

15-11-2010: Er du vild med film som Harry Potter, Twilight eller Ringenes Herre? Så rejs her til. Læs artikel

Guide: Her er faldgruberne på rejsen

16-04-2009: Pas på, når du rejser ud. Din adfærd og handlinger risikerer at støde ind i ferielandets love og i værste fald sende dig i fængsel. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...