Find mere om:
Guide til en rundrejse i USAs sydstater | rejser.guide.dk

Spænding i sydstaterne

Her er fire storbyer, der er værd at besøge i det sydlige USA. Man kan med fordel besøge flere af byerne, når man alligevel er på den anden side af Atlanten. Oplev jazz i New Orleans, alligatorer i Miami, baseball i Houston og hvaler i San Diego.

Houston, Texas

Ved første øjekast ligner Downtown Houston alle andre amerikanske storbyer – skyskrabere, man næsten føler falder ned i hovedet på en og mange biler.

46049291.jpg

I centrum hænger delstatens flag med én stjerne – Texas bliver nemlig kaldt ”lone star state”. På Minute Maid Park Stadion er der ofte muligt at fange en baseballkamp.Her holder Houston Rockets  nemlig til.

Læser du med fra mobilen, så se flere billeder her.

Lidt uden for centrum ligger det kæmpe Space Center Houston, hvor du kan få et indblik i USA’s rumfartsorganisation Nasa og livet i det ydre rum.

På opdagelse i cowboyens hjemland

Byens fine Memorial Park er også et besøg værd. Parken er især populær blandt løbere og har også tennisbaner, legepladser og en swimmingpool.

Miami Beach, Florida

Miami Beach er den lille ø, der ligger ud for Miami Downtown. Her kan man bade i Atlanterhavet på den fine sandstrand og se art decohoteller og bygninger, der er kendetegnet ved deres forskellige pastelfarver.

46049289.jpg

For de shoppeglade er der en af de længste gågader i USA – Lincoln Road Mall, hvor du kan finde alle de populære butikker.

Restauranten 11th Street Diner er et at finde på grund af sin blik-facade. Her serverer de traditionel amerikansk mad – burgere og bøffer, og du kan få morgenmad her hele dagen. Fra Miami Beach er der rig mulighed for en tur til enten USA's sydligste punkt, Key West, eller Everglades nationalpark, hvor du kan møde alligatorer. Disneyland ligger heller ikke langt væk.

New Orleans, Louisiana

New Orleans er især kendt for sin jazz, som man kan høre på mange af byens barer. Det bedste sted at høre jazz er dog ikke en bar, men Preservation Hall. Her er åbent for alle aldre, og det handler kun om musikken.

Festival i det franske kvarter

Man sidder i et lille brunt lokale på stole eller puder på gulvet – meget tæt på musikerne. Entréen svinger mellem 15 og 20 dollar. Når du trænger til lidt ro, kan du gå langs Mississippi-floden eller tage den næsten gratis færge (to dollar) til Algiers Point – her venter typiske amerikanske huse med verandaer, små kirker og parker.

46049293.jpg

Mens du er i New Orleans bør du smage po'boys, som er en slags sandwich (Mahony's er et godt sted), pommes frites med sovs og beighnets, som er en slags små donuts.

San Diego, Californien

Den helt store attraktion i San Diego,der ligger i USA's folkerigeste stat Californien, er San Diego Zoo.  Den zoologiske have byder på alle de største pattedyr: løver, tigere, næsehorn og flodheste samt dyr, du ikke kan finde i en dansk zoo – pandaer og koalabjørne.

46049295.jpg

Byen ligger under 30 km fra grænsen til Mexico, og er derfor inspireret af landets kultur og mad. Faktisk  kommer du næsten så tæt på Mexico som muligt uden at være der.

Ud for kysten ved San Diego er der også mulighed for at kigge på hvaler. Man kan enten gøre det fra land eller på en bådtur.

På Yoshino Japanese Deli kan du spise dig mæt i ”poke bowls”, som er skåle med sushiris, fisk og grøntsager.

Tre råd til rejsen

  • Husk at give drikkepenge, især når du er på restaurant. Det er standard at give ca. 15-20 pct. oven i regningen.
  • Husk gode sko til at gå i. Selv i bilismens eget land går man meget og langt på en storbyferie.
  • Tjek vejrudsigten, inden du tager af sted, hvis der blot er tale om en kort tur. Så slipper du for at pakke tøj, du ikke får brug for.

Guide: Rundrejser jorden rundt

09-10-2015: Hvad enten du vil gå i inkaernes fodspor langs Sydamerikas vestkyst, eller du vil være den ultimative globetrotter og rejse jorden rundt, så findes der en rundrejse for dig. Jyllands-Posten giver dig her en guide til de vildeste rundrejser. Læs artikel

Guide: På opdagelse i cowboyens hjemland

30-03-2013: Texas har både ucharmerende betonjungler, luksusvante oliemillionærer og storslået natur. Og så har de cowboyen, country og rodeo. Tag med til Texas, hvor det moderne møder det traditionelle. Læs artikel

Guide: 5 eksotiske flodture

06-11-2009: Mange steder i verden er der mulighed for uforglemmelige oplevelser ad vandvejen. Her en vifte af forslag til nye rejseeventyr. Læs artikel

Guide til campingliv ved Lake Powell i Californien

21-09-2015: Den klassiske rundrejse i Californien indbyder til at gøre holdt ved Lake Powell, hvor det amerikanske campingliv nydes døgnet rundt. Læs artikel

Nyhed: Frihedens vej i USA

26-01-2010: Der er ikke noget som følelsen af frihed, når man kører ad Highway 1 langs Stillehavet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...