Find mere om:
Danskerne skal holde ferie i Danmark | rejser.guide.dk

Danskerne skal holde ferie i Danmark

Antallet af overnatninger på hoteller, feriecentre, feriehuse og vandrehjem falder markant. Visit Denmark vil have danskerne til at holde ferie i Danmark.

En massiv offensiv skal fylde sengene op på landets hoteller, feriecentre, feriehuse og vandrehjem. I stedet for glade ferie- og konferencegæster er det krisen, der er købet under dynen. Antallet af overnatninger er faldet med 1,8 millioner i første kvartal i 2009 i forhold til samme periode sidste år. Det er en nedgang på 37 procent.

Det får turistorganisationen Visit Denmark til at gå i offensiven for at få danskerne til at holde ferie i Danmark. Med et tilskud på otte millioner kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond vil Visit Denmark sætte ind med ekstra markedsføring for at få danskerne til at holde ferie i Danmark.

- Dansk turisme er presset af krisen. Vores særlige indsats koncentrerer sig derfor om at afbøde de værste følger ved at vise danskerne de mange feriemuligheder og ferieoplevelser i Danmark, siger Lars Erik Jønsson, direktør i Visit Denmark og leder af kriseindsatsen. Han håber, at den ekstra indsats vil skabe ekstra omsætning. Den ekstraordinære indsats vil løbe frem til 2010.

- Vi kan nemlig forvente, at krisen fortsætter en rum tid endnu, siger Lars Erik Jønsson.

Mangler erhvervskunder

Brancheorganisationen Danske Kroer og Hoteller - der omfatter Dansk Kroferie, City Hotels og Classic Hotels - mærker tydeligt nedgangen. Det siger formanden, Lau Hilding Hvid.

- Det er især på erhvervskunderne, vi mærker en nedgang. Samtidig har det stor betydning, at både den norske og svenske krone er langt nede i kurs overfor den danske krone for tiden. Danmark er blevet et dyrere land for nordmænd og svenskere, siger Lau Hilding Hvid.

Håber på danske turister

Danske Kroer og Hoteller omfatter 89 kroer og hoteller over hele landet, der både retter sig mod feriegæster og erhvervskunder. Organisationen har også planer om en offensiv rettet mod både feriegæster og erhvervskunder for at rette op på det svigtende marked efter et rekordår i 2008.

- Især er konkurrencen skærpet på erhvervs- og konferencemarkedet. Vi mærker krisen, selv om vi ligger i den billige ende af segmentet, siger Lau Hilding Hvid, der driver Gjerrild Kro på Djursland. Han hilser Visit Denmarks kriseindsats velkommen.

- Det ville være godt for branchen, hvis danskerne i vidt omgang valgte at holde ferie i Danmark, siger Lau Hilding Hvid.

Ritzau

Nyhed: Landet rundt på weekend

18-03-2011: Weekendophold kan nydes på landet og i byen, på slot og kro, traditionelt og eksklusivt. Læs artikel

Nyhed: Fanø i regn og rusk

15-10-2009: Vadehavsøen gav os et fjernt kig på hundreder af sæler og en skøn strandtur i vindbiler. Og dårligt vejr er til at bære, når man kommer hjem til et badeland med varme boblebade Læs artikel

Nyhed: Kroferie på motorcykel

04-05-2009: Midtjylland har nogle af landets bedste motorcykelveje, og ved hjælp af særlige ”kropakker” kan man holde bagagen - og udgifterne - nede på et minimum. Læs artikel

Guide til mountainbiketure og kulinariske oplevelser på Niels Bugges Hotel

12-12-2015: Niels Bugges Hotel i Viborg har skabt et konceptophold, der kombinerer tohjulede terrænture med kulinariske oplevelser. Jyllands-Postens udsendte iførte sig klikpedaler og hoppede med på mountainbiken, da et af de første arrangementer blev afholdt. Læs artikel

Guide til et ophold på Kokkedal Slot Copenhagen

19-09-2015: Kokkedal Slot Copenhagen byder på oplevelser, der kan få de fine fornemmelser frem i de fleste. Her er spaen, middagen, morgenmaden, boblerne og servicen i top, og omgivelserne er lige så. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...