Find mere om:
Nyhed: Kroferie på motorcykel | rejser.guide.dk

Nyhed: Kroferie på motorcykel

Midtjylland har nogle af landets bedste motorcykelveje, og ved hjælp af særlige ”kropakker” kan man holde bagagen - og udgifterne - nede på et minimum.

I takt med finanskrisens dybere rumlen dukker hjemlige feriealternativer til fornuftige priser op. Vi har prøvet en kør-selv rejseform, som holder sandalsålerne på dansk jord og desuden kan betales af flertallet. At ferieformen returnerer fin luksus med gode gastronomiske oplevelser er imponerende til prisen.

Det nye feriealternativ er udviklet af MC-Travel og Dansk Kroferie som et hjemligt alternativ for danske motorcyklister. Siden er ferieformen udvidet, så muligheden også tilbydes bilister.

Vi planlagde rejsen som en motorcykeltur. På motorcykler er der begrænset bagageplads, hvorfor det er en befrielse at kunne efterlade telt og soveudstyr hjemme. At værelserne naturligvis også tilbyder håndklæder og sæbe, gør kun motorcykelturen endnu lettere at pakke.

Vel vidende at nogle af landets bedste motorcykelveje befinder sig i det midtjyske omkring søhøjlandet og Gudenådalen, bestilte vi på Kongensbro Kro til fredag aften og Nr. Vissing Kro til lørdagen. De mindste og smukkeste veje skulle så gennemkøres weekenden igennem.

Omvej til Kongensbro

Turen begyndte fra Århus i det mest fantastiske vejr, man som motorcyklist kan forestille sig. Den sene eftermiddagssol bydes altid velkommen, når man kører på motorcykel, hvorfor dagens kørsel blev dobbelt så lang som forventet. Det er næsten umuligt ikke at køre omveje i så smukt et område, når vejret arter sig.

Ved Kongensbro Kro fik vi anvist pladser til motorcyklerne på stedets solterrasse, så de kunne stå trygt natten over, og vi fik et værelse med fantastisk udsigt over Gudenåen. Kongensbro Kro er en gammel pramdrager-kro, hvor værelser og krostuer er holdt i den originale stil. Bag facaden er nutidens luksus dog kommet med, inklusive bl.a. internet og minibar.

På kroen spiser man godt, og den to retters aftenmenu var rigelig. Maden er af den slags, som man kan finde på flere finere byrestauranter Vi måtte lade både mad og vin gå retur. Man skal huske på en kør-selv ferie, at en halv flaske vin pr. person kan være rigeligt, hvis kørslen fortsættes tidligt næste dag.

Efter en god nats søvn fik vi ved morgenbordet, som er af den traditionelle europæiske slags, udleveret frokostpakker til dagens tur. Frokostpakkerne fylder en del, så det er vigtigt med ekstra plads i taskerne. Straks efter kunne den videre tur køres, uden at vi skulle tænke på sammenpakning af diverse effekter, hvilket ellers er normen på motorcykelture.

Højt belagt smørrebrød

Søhøjlandet ved Gjern og Randers Fjord var lørdagens udflugt, og frokostpakken skulle indtages ved et lille fiskerleje direkte ned til fjorden. Der skulle først gøres et mindre holdt, da frokostens drikkevarer skulle indkøbes. Kongensbro Kro overdriver næsten konceptet. Det er altså ikke let med seks stykker højt belagt smørrebrød, når man sidder på græsset - uden bestik og servietter. Kvaliteten af frokostpakken kan blive for fin til nomader.

Rigeligt fyldte i maven stak vi kursen af mod Nr. Vissing Kro. På motorcykel foregår det ved, at man sørger for at have solen i en bestemt retning og derefter bare følger de veje, som man tilfældigt kommer forbi. På den måde oplever man en masse nye ruter, som man ikke har prøvet før.

Nr. Vissing Kro er god for motorcykelfolket. I gårdhaven foran kroen kan en fyraftensøl nydes, mens man hilser på de utallige andre motorcyklister, der passerer på landevejen. Det er lidt som på skiferien, hvor man gerne sidder ved bakken og nyder sine pauser, mens andres kunnen og evner studeres.

Kroen sørgede også for skjult motorcykel-opbevaring. Ikke at det burde være nødvendigt, da motorcykeltyverier bliver stadigt mere sjældne, men motorcyklister sover bedre, når maskinen også sover trygt.

Billig luksus

Nr. Vissing Kro ved Skanderborg er helt anderledes end Kongensbro. Værelserne er ultra-moderne. Restaurantens mad er eksakt efter konceptet. To retter og rigeligt af begge. Den ene kro er ikke bedre end den anden, men de er meget forskellige. Frokostpakken fra Nr. Vissing var mere velvalgt. Frugt og sandwich er nemmere at styre, men også Nr. Vissing Kro undlader servietten i pakken, hvilket er uheldigt.

Som samlet pakkeløsning til motorcykelferien er det svært at komme på billigere og bedre alternativer, der samtidig tilbyder både luksus og god mad som samlet pakkeløsning. Ferieformen er nok mest til de forlængede weekender eller miniferier-ne, for efter længere tid vil flertallet nok ønske sig tilbage fra kromad til det lettere hjemlige bord. Midtjyllandsturen imponerede, men der er helt sikkert andre steder i Danmark, der også magter at levere en god ferieoplevelse.

Et par servietter i frokostpakken og et sæt plastbestik vil hjælpe, og hvis frokostpakken også udstyres med en kildevand, så stop og indkøb helt undgås, er ferieformen perfekt til korte ferier. Det vil ikke undre, hvis der kan blive rift om det trods alt begrænsede antal kroværelser, efter at muligheden også er åbnet for bilfolket.

Læs også: Weekend på vestfyn

Kroferie

Danske Kroer & Hoteller og MC-Travel begyndte at sælge kropakkerne i fjor, og fra i år gælder tilbuddet også for bilister. For 624 kr. pr. person får man overnatning i dobbeltværelse, aftenmenu med to retter, morgenbuffet og frokostpakke. En pakke med enkeltværelse koster 849 kr.

Rejsen skal bestilles hos Danske Kroer & Hoteller, tlf. 7564 8700.

www.krohotel.dk

www.mc-travel.dk

Morgenavisen Jyllands-Posten var inviteret af Danske Kroer & Hoteller og MC-Travel.

3 gode og dårlige ting ved rejsen

Plus:

  • Alt er arrangeret på forhånd.
  • Frokostpakken til videre kørsel.
  • Absolut fornuftig pris.

Minus:

  • Kro-pendling bliver kedeligt på længere ferier.
  • Madpakkerne mangler servietter og plastbestik.
  • Desværre leveres ikke en vand med madpakken, så man undgår ikke indkøb.

5 MC-tips

Her er nogle af de bedste motorcykelveje i Midtjylland:

1. Silkeborg-Ry over Laven er fantastisk smuk og med mængder af sving.

2. Ry-Horsens langs Gudenåen er en svingtur og køreoplevelse ud over det sædvanlige.

3. Ry-Randers via Kongensbro og Bjerringbro byder på gode sving med godt udsyn.

4. Låsby-Hov via Skanderborg og Odder er virkelig smuk og meget lidt trafikeret.

5. Silkeborg-Hov via Virklund, Gl. Rye, Lundum og Sondrup er en af landets bedste MC-veje.

Anmeldelse: Et historisk hotelophold

22-10-2009: Hotel Frederiksminde indgår i det nye netværk Historiske Hoteller - og er en oplevelse, der byder på nostalgi, hygge og ikke mindst luksus. Læs artikel

Guide: En kongelig krooplevelse

12-02-2012: Møgeltønder er en perle i Sønderjylland med sine smukke gamle huse og velbevarede kirke. Læs artikel

Nyhed: Familieferie på motorcykel

20-08-2010: Børn er ingen hindring, når Jørgen og Nina Madsen gør deres to motorcykler klar til ferien, og når familien ankommer til campingpladser i ind- og udland, spærrer de andre gæster som regel øjnene op. Læs artikel

Nyhed: Vælg grønne feriedage

27-11-2009: Stadigt flere rejseselskaber markedsfører sig med at være CO2-neutrale, klimavenlige og med at tage særligt store hensyn til miljøet. Det gælder bl.a. feriecentret Skallerup Klit og charterselskabet Star Tour. Læs artikel

Nyhed: Ferie med 'det hele' hitter

28-10-2009: 'All Inclusive' konceptet, hvor mad og drikkevarer i døgnets 24 timer er inkluderet i feriens pris, er på tre år blevet den helt store trend i charterbranchen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...