Find mere om:
Guide til wellness og spa i Sverige | rejser.guide.dk

Her er de gode, svenske spabade

Tager man en tur over Øresund, kan man få store spaoplevelser til små penge.

Flere og flere danskere kører over Øresundsbron for at slappe af i luksuriøse omgivelser med sauna, massage og gourmet-mad. Vore svenske naboer tilbyder mange forskellige slags spaophold, og den svenske kronekurs gør opholdet endnu billigere for os danskere.

”Vi har alene det seneste år oplevet en stigning på 40 pct. af danske gæster. Det, vi oplever, der tiltrækker vore danske gæster, er, at de oplever opholdet som en kende mere eksotisk end et tilsvarende i Danmark. Og så er det tit kombinationen af spa og lækker mad, der lokker,” forklarer Christian Björk fra Ystad Saltsjöbad, som bl.a. udbyder spaophold.

Sauna med udsigt

Hos Ystad Saltsjöbad har man især succes med et ophold, der kaldes ’Madrejsen’. Her får gæsterne lov til at være med til at udvælge ingredienser og lave aftenens middag i selskab med nogle af områdets bedste kokke.

Der ligger flere kursteder i Sverige, som tilbyder vidt forskellige spaophold. Her skal man bl.a. overveje, om man f.eks. er til udrensningsbehandlinger, massage, aroma-sauna, lysterapi-sauna eller en omgang panorama-sauna, hvor den varme afslapning er kombineret med en fantastisk udsigt.

VisitSweden har lavet følgende liste med nogle af de gode, svenske spabade, som er lette at komme til for os danskere.

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad har været det oplagte sydsvenske sted at mødes, slappe af, arbejde og blive underholdt – siden 1897. Det er et traditionsrigt badehotel, der gennem årene har udviklet sig til et konference- og spahotel. Som et ægte spahotel ligger det side om side med havet og stranden, og faktisk fører stedets lange badebro hele vejen ud i bølgerne. Indenfor finder man en masse forskellige behandlinger, saunaer, fitness-aktiviteter og spa-muligheder.

Læs mere på: www.ysb.se

Maleriske Torekov Hotel

Midt i et naturreservat på Bjærehalvøen i Skåne ligger det maleriske Torekov Hotel med havet som nærmeste nabo. Alt handler om service af ekstra høj klasse, god komfort og nydelse i spa-afdelingen. Eksempler på det sidste er en relax-afdeling med havudsigt, japansk pool, farve- og lysterapi og regndråbemassage hentet med inspiration fra lakotaindianerne. Sidst, men ikke mindst er området ved Torekov kendt for sine udsøgte lokale råvarer, som til fulde kan nydes i hotellets restaurant.

Læs mere på: www.torekovhotell.se

Kombiner spa med udsøgt gastronomi på Hotel Tylösand

På spa-hotellet i Tyläsand finder man hurtigt en rytme med saunabesøg, saltvandsbade, oplevelses-dusch og afslapning i de bløde stole med udsigt til Kattegat. Trænger man til afveksling, kan man gå i timevis ved en af Sveriges længste strande. I restauranten, som har fået flere udmærkelser, huserer køkkenmesteren Torsten Kjörling og hans team – og man kan forvente en eksklusiv mad- og vinoplevelse.

Læs mere på: www.tylosand.se

Varbergs Stadshotell & Asia Spa

På Varbergs Stadshotell & Asia Spa kommer mennesker fra nær og fjern for at slappe af og erstatte hverdagens stress med asiatisk ro.

Øverst oppe på hotellets top med udsigt over Varberg, en ældgammel fæstning og havet, ligger Asia spa. Her sætter den østerlandske stemning sit præg på alt – fra de kinesisk, japansk, thailandsk og indisk inspirerede behandlinger til dit velbefindende. Med til spa-oplevelsen hører også den vidtstrakte Vitality Pool med 30 oliemassage-stationer, flere saunaer, aktiviteter som yoga, Qi Gong og meditation – og en række hængestole hævet højt over havet og med udsigt over hele byen. I hotellets restaurant får den asiatiske stemning lov at leve.

Læs mere på: www.varbergsstadshotell.com

Varbergs Kurort

Varbergs Kurort ligger stort set på stranden med bølger, solnedgange og salte vinde som en del af historien, for sådan har det været i næsten 200 år. Fra starten var det udelukkende spabadet, der lokkede gæsterne til. Siden blev der mulighed for at overnatte og spise. Men en ting har ikke ændret sig: spa og nydelse bliver taget alvorligt her, ligesom stedets spa-filosofi bygger på et stærkt fundament med fire hjørnesten: bevægelse, næring, hvile og berøring.

Læs mere på: www.varbergskurort.se

Prisbelønnet spa og golf på Sankt Jörgen Park Resort

Det første møde med Sankt Jörgen Park Resort i Gøteborg handler hverken om golfspil eller spa, men om arkitektur. De moderne, lyse og gigantiske bygninger oser af eksklusive materialer og detaljerytteri. Og det fortsætter indenfor på 82 værelser samt ikke mindst i spa-afdelingen, der i den grad lever op til den udmærkelse,den fik i 2009 – nemlig som årets spa i Sverige. Forskellige saunaer, varierende varmezoner, skiftende dufte, tropisk dusch, kolde kilder, oplevelsespool, varmerum og et utal af behandlinger står på spa-menuen. Foruden spa-faciliteterne har stedet sin egen 18-hullers golfbane med egne golfbiler, så man kan køre de 150 meter fra hotellet til golfbanen og rundt derfra.

Læs mere på: www.sanktjorgenpark.se

Udendørs spa på Bokenäs Resort

Omgivet af den svenske skærgård ligger et resort, hvor afslapning og god mad bliver taget seriøst, endda meget seriøst. Specialiteterne er skaldyr og fisk fanget i havet i nærheden – tilsat solnedgang på den 300 m2 store terrasse, hvis vejret vil. Udenfor finder du også stedets jacuzzi, hvor både blikket og tankerne kan nå vidt omkring.

Læs mere på: www.bokenas.com

Sjögården Spa

Skagerrak har altid givet stedet her karakter. Det ligger nemlig helt ude ved klipperne på vestkystens største ø. Og her finder du kystens eneste bademulighed med det anerkendte blå flag – kun 500 meter fra spabadet. Indenfor i spa-afdelingen kan man nyde et særligt indrettet japansk rum, små hyggelige pools, aromatiske bade og flere slags saunaer. Man kan fortsætte den afslappende stil med ”afternoon tea” i biblioteket, lækker middag i restauranten og en skøn nats søvn og en morgenbuffet.

Læs mere på: www.sjogarden.se

Amerikansk østkyststemning på Stenungsbaden Yacht Club

Ud til Hakefjorden – kun en halv time uden for Gøteborg – finder du en Yacht Club af den Newport-inspirerede slags: Hyggelig havn, sejlads året rundt, luksuriøse omgivelser, afslappet stemning og alt sammen med et maritimt twist. Navnet er Bluewater Sports & Health Club, og bag titlen gemmer der sig et spabad, der ikke ligner noget andet i Sverige.

Læs mere på: www.stenungsbaden.se

LÆS OGSÅ: Spa i Stieg Larssons baghave

Guide: Oplev otte unikke hoteller

04-10-2013: Få inspiration til kreative overnatningsmuligheder. Læs artikel

Anmeldelse: Hotel sælger sexlegetøj i minibaren

04-10-2010: På dette svenske hotel ligger der andet end rødvin, øl og nødder klar på værelserne. Læs artikel

Anmeldelse: Tennis og spa i Båstad

28-10-2009: Vi tog på en afslappende spa-weekend i den lille svenske kurbadeby Båstad nord for Helsingborg. Læs artikel

Guide til skaldyrssafari i Vestsverige

08-11-2015: Vestsverige er et slaraffenland for skaldyrstilhængere, for på det dybe vand i den østlige del af Skagerrak såvel som i de ferskvandsfyldte kanaler gemmer sig alskens delikatesser. En række fiskere og hoteller udbyder skaldyrssafarier, hvor man kommer med om bord på en fiskekutter og kommer helt tæt på fiskeriet. Læs artikel

Guide: 10 unikke hoteller til weekendopholdet

04-11-2014: Du har sikkert set din andel af dødssyge hotelværelser, så hvorfor ikke lade hotellet være attraktionen i sig selv på din næste weekend-get-away? Hotelsøgemaskinen Trivago har fundet10 unikke hoteller i Europa til den stilbevidste livsnyder. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...