Rejser - nyheder, guides og reportager

  Rejsetype
Kulturferie
Aktiv ferie (0)
All inclusive... (0)
Alternativ ferie (0)
Backpack (0)
Badeferie (0)
Bed & breakfast (0)
  Rejsemål
Japan
Abu Dhabi (0)
Afghanistan (0)
Alaska (0)
Albanien (0)
Algeriet (0)
Andorra (0)
  Emner
Eventyr (0)
Forlystelser (0)
Historie (0)
Kultur (0)
Naturoplevelser (0)
Tag børnene med (0)
Tokyos betonjungle fastholder den besøgende i et fascinerende jerngreb. Men en times togkørsel væk fra metropolens centrum kan du bestige bjerge og ånde ud i grønne omgivelser. Som eksempelvis ved Mount Takao.
Krig og katastrofe har altid solgt billetter i turistindustrien. Følgende 11 steder tager dig med til alt fra sønderskudte spøgelsesbyer til katastroferamte kraftværker.
I Japan er et bad er ikke bare en daglig nødvendighed af hensyn til hygiejnen, men en årtusinder gammel skik, der bliver holdt ved lige i landets mere end 2.300 traditionelle badehuse, hvor man samles med venner og familie i samme badekar. Explorer tog på badeferie på japansk – og lod blufærdigheden ...
Japan er for mange lig med Tokyo og Kyoto. Men begge storbyer har to yderst interessante afstikkere indenfor imellem én og et par timers kørsel, som er ideelle dagsudflugter: Nara – landets første hovedstad – nær Kyoto, og Nikko, der nås bekvemt fra Tokyo.
Eftermiddagste i Japan handler mindst lige så meget om at være i nuet, som det handler om at drikke noget varmt. Explorer tog med den danske telærling Mikkel Kofod til ægte japansk teceremoni.
Århundrede gamle traditioner og stjernebestrøet madkunst lever side om side.
Miyajima regnes som en af Japans kulturelle kronjuveler. Fredfyldt skønhed præger den hellige ø i Hiroshima-bugten – i hvert fald hvis man bevæger sig væk fra de mest turistede gader nær havnen.
Kyoto er Japans historiske, kulturelle og åndelige centrum. Her findes 2.000 templer og midt i menneskemylderet en ro og ophøjethed, som ikke ligner forestillingen om det hypermoderne og avancerede Japan. Geishaerne fylder i gadebilledet, og man føler sig for en stund som samurai.
Kirsebærtræerne blomstrer om kap i Japan i foråret. Mod syd og i de lavestliggende egne springer de første træer ud, og mod nord og i højderne kan der gå mere end en måned, før det sker dér. Sakura kalder japanerne begivenheden, som nærmest har karakter af en folkefest.
Seks gange om året afholdes de store mesterskaber i sumobrydning i Japan. Her ramler enorme kroppe sammen i kamp efter kamp, til kun én mastodont står tilbage i en sportsgren fyldt med traditioner og meget store stjerner.
Vi anbefaler
Loading...