Find mere om:
Giv børnene den bedste flyvetur | rejser.guide.dk

Giv børnene den bedste flyvetur

Støjende fagter, gråd, råb og høje skrig. Hos de mindre børn om bord på flyet stråler utålmodigheden ofte ud til stor irritation for både forældre og medpassagerer. I samarbejde med SAS giver JP Explorer dig her et par gode råd til, hvordan man bedst muligt får de mindste medlemmer af familien gennem flyveturen.

Motorerne på de enorme flymaskiner fylder ørerne med støj, vagterne ved security-tjekket kropsvisiterer dig, og personen ved paskontrollen kigger dig dybt i øjnene. Allerede fra du ankommer i lufthavnen, opsluger omgivelserne børnenes opmærksomhed. Fascinationen bliver kun større, når I bevæger jer ind i kabinen, og kaptajnens ’ready for take-off’ lyder over speakerne.

Dog er de spændende omgivelser ikke altid nok til at forhindre børnene i at blive rastløse og højtråbende. Rejsen skal derfor nøje planlægges, og der skal tages højde for forhold både inden, under og efter flyveturen. På baggrund af mange års erfaring har SAS samlet en række råd, som kan bidrage til, at alle medlemmer af familien får en optimal overfart.

Før afrejse

Fortæl hvad der foregår
Børn suger omgivelserne til sig. Fortæl dem, hvad de ser, og hvad der foregår.

Hav ro på
Gennem hele rejsen er det vigtigt, at du som forælder udstråler ro og overskud. Hvis du har det godt, slapper børnene automatisk også af. Sørg derfor for at være ved gaten i god tid, få overstået toiletbesøg inden boarding og gå om bord med mættede maver.

Pak legetøj i håndbagagen
Legetøj og bøger, som børnene kender fra hverdagen, skaber tryghed og kan være med til at få tiden til at føles hurtigere. Til de lidt større børn kan en håndholdt spillekonsol være at foretrække.

Under rejsen

Undgå slik og søde sager
Ekstremt sukkerholdige madvarer som slik, kager og chips optages hurtigt i kroppen og får blodsukkeret til at stige med det samme. Resultatet er et hyperaktivt barn, som har for meget energi i kroppen til at sidde stille. Pak derfor kun sunde snacks som frugt og grøntsager, og vent med de søde sager, til I er fremme.

Tag højde for tryk i ørerne
Der kan opstå tryk i ørerne ved flyets start og landing. Det er ikke farligt, men kan være ubehageligt. For at afhjælpe dette kan små børn få væske af kop eller flaske. Større børn kan have gavn af en karamel eller et tyggegummi.

Hav behageligt tøj på
Sørg for at have behageligt tøj på, der ikke generer eller sidder for stramt. Derudover er temperaturen i flykabinen lav som følge af aircondition. Hav derfor en ekstra trøje med. Har man mindre børn, skal man huske en taske med bleer, vådservietter og skiftetøj – også til dig selv.

Få rigeligt med væske
Den tørre luft om bord kan udtørre slimhinderne og skabe en mindre irritation i øjne og næse. Det gælder både børn og voksne. Sørg derfor at få godt med væske under flyveturen.

Efter ankomst

Jetlag
Børn rammes ofte hårdere af jetlag end voksne, fordi de i højere grad er vant til faste rutiner i hverdagen. Selv om de hurtigt genfinder rytmen, har de godt af at starte ferien med lidt afslapning. Efter hjemrejse kan det være en idé at have et par ekstra feriedage, inden hverdagen begynder igen.

Sådan klarer du skiferien med børn

Nyhed: De bedste tricks til rejsen med børn

13-04-2010: Man kan få sin sag for, når man skal rejse med et umuligt og grådkvalt barn. Få tips og råd om, hvordan man bedst rejser med sit barn her. Læs artikel

Guide: Pasproblemer? Det kan du gøre

18-05-2016: Op mod 2500 danskere møder i lufthavnen med et pas, der er udløbet. Du kan stadig komme afsted, men får en dårlig og dyr start på din ferie. Læs artikel

Guide: Sådan får du plads til det hele i rejsetasken

15-04-2014: De professionelle har nogle helt konkrete tip til, hvordan man pakker mest muligt ned på mindst muligt plads. Læs artikel

Guide: Pillerne skal også have pas til rejsen

17-03-2014: Medicin i kufferten kan volde problemer i lufthavnen, hvis du ikke har en attest. Læs artikel

Guide: Sådan bliver du smidt af flyet

17-10-2011: Se listen over de 10 ting, du ikke skal gøre om bord på et fly, hvis du ønsker at blive der. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...