Find mere om:
Her er verdens værste lufthavne at overnatte i | rejser.guide.dk

Her er verdens værste lufthavne at overnatte i

En international internet-afstemning har kåret de værste og bedste lufthavne at overnatte i. Islands største lufthavn Keflavik Airport indtager førstepladsen over værste lufthavne, mens Singapore stryger til tops over de bedste. Københavns Lufthavn ligger på en 28. plads.

Mange af os har prøvet det. At skulle overnatte i en lufthavn. Det kan være svært, og man ender ofte på et plastiksæde med kantede armlæn af jern. Der findes dog lufthavne, hvor der er rigtig gode muligheder for at sove decideret godt. Andre lufthavne har ansat sikkerhedspersonale til at vække sovende gæster.

26.297 brugere på den amerikanske hjemmeside Sleepingairports.net har nu kåret de bedste og værste lufthavne at sove i. Kigger man på den uheldige liste over værste lufthavne ligger Keflavik International Airport øverst. Når du træder ind i lufthavnen, der ligger lidt uden for Islands hovedstad Reykjavik, er der ikke noget, der ved første øjekast indikerer, at lufthavnen er et mareridt for trætte rejsende. Men kigger du godt efter, hænger der små skilte rundt om i lufthavnen med et stort kryds henover en sovende mand samt en tekst, der forklarer, at det er forbudt at sove, campere og lave mad i lufthavnen. Skulle du forsøge at lade, som om du har overset skiltene, står flere sikkerhedsvagter parat til at vække dig øjeblikkeligt. Flere brugere melder om at være blevet vækket med ordene: "Det er ikke et hotel, det her" på voldsom vis.

Da Jyllands-Posten præsenterer Keflavik Lufthavns pressemand, Gudni Sigurdsson, for brugernes oplevelser, kommer det bag på ham.

»Det er helt ny information for mig. Jeg har aldrig hørt om, at vores sikkerhedsvagter skulle være uhøflige eller decideret fysiske over for dem, der sover i lufthavnen,« siger han.

Gudni Sigurdsson forklarer samtidig, at det er korrekt, at man ikke må sove i lufthavnens check-in-område, men at så snart man er tjekket ind, kan man gøre, hvad man vil.

»Vi har mange tidlige morgenfly, og vi oplever, at rigtig mange rejsende gerne vil spare pengene fra den sidste overnatning på et hotelværelse. Det gør, at vores check-in-område er fyldt med folk, der sover og camperer over det hele. Det har vi fået flere klager over. Derfor må folk ikke sove eller campere i lufthavnen. Vi har ikke plads til, at folk sover over det hele – og vores lufthavn er ikke et hotel,« siger han.

B972120536Z.1_20151029183233_000+GDSOSL53.2-0.png

Efter at have snakket med sikkerhedspersonalet fortæller Gudni Sigurdsson, at brugernes kritik og anklager ikke er noget, de kan nikke genkendende til.

»Vores sikkerhedsvagter har fortalt mig, at det ikke passer. Så ifølge mine informationer er disse oplysninger ikke sande,« siger han og forklarer de modstridende informationer med, at folk aldrig kan lide at blive vækket, når de sover.

»Folks opfattelse af hvad der sker, når de bliver vækket, kan være anderledes end sikkerhedsvagternes,« siger han.

Gudni Sigurdsson fortæller samtidig, at pladsproblemet og stigende trafik i lufthavnen gør, at lufthavnen snart skal udvides. I den forbindelse vil lufthaven overveje at tage hånd om problemet.

»Vi vil se på, hvad vi kan gøre for at tilfredstille så mange gæster som muligt. En mulighed kunne være at lave et område, hvor man må lægge sig i sin sovepose,« siger Gudni Sigurdsson.

Københavns Lufthavn på 28. pladsen

Ser man på listen med danske briller, finder man Københavns Lufthavn på 28. pladsen over de bedste lufthavne at sove i. Her kender man ikke til problemstillingen med, at folk gerne vil spare penge og derfor overnatter i lufthavnen. Passagerchef Marie-Louise Lotz har forståelse for, at man kan have behov for at sove i lufthavnen.

»Som rejsende kan man ofte have brug for lidt søvn, f.eks. når man skal afsted med en meget tidlig afgang. Derfor har vi det selvfølgelig også helt fint med, at passagerene har mulighed for at sove, når de sidder og venter på at komme afsted,« siger hun.

Københavns Lufthavn oplyser samtidig, at det ikke er tilladt at lægge sig på gulvet og sove under normale omstændigheder.

Singapore Lufthavn har det hele

Hjemmesiden kårer også den bedste lufthavn at sove i. Derudover kårer sitet også den bedste og værste lufthavn generelt set. Både i søvnkonkurrencen og den generelle konkurrence er vinderen Singapore International Airport. I søvnkonkurrencen vinder Singapore på flere tiltag, som decideret giver folk mulighed for at sove. De har bestemte afslapningszoner med lav belysning, ro og liggestole med stikkontakt, så mobiltelefonen ligesom en selv kan få ladet batterierne op. Stolene skulle være bløde og behagelige, og når man vågner, er der flere steder, man kan tage et bad. Generelt er brugerne meget glade for Singapores lufthavn, hvor de mener, man altid kan finde en liggeplads i et stille område. Samtidig skriver brugerne, at man kan sove trygt, da sikkerheden i lufthavnen ligeledes er i top.

De bedste

De fem bedste lufthavne at sove i

  1. Singapore Changi International Airport, Singapore
  2. Seoul Incheon International Airport, Sydkorea
  3. Helsinki International Airport, Finland
  4. Munich International Airport, Tyskland
  5. Vienna International Airport, Østrig

De værste

De fem værste lufthavne at sove i

  1. Keflavik International Airport, Island
  2. Paris Beauvais-Tille International Airport, Frankrig
  3. Bergamo Orio al Serio International Airport, Italien
  4. London Luton International Airport, England
  5. Christchurch International Airport, New Zealand

Kilde: www.sleepinginairports.net

Guide: Her er verdens 10 bedste lufthavne

09-12-2014: Magasinet Condé Nast Traveler har bedt sine læsere kåre verdens 10 bedste lufthavne. Danmark kan bryste sig af en placering på listen. Se hvor godt vi klarer os her. Læs artikel

Nyhed: Her er verdens mest sikre flyselskab

07-08-2014: Air New Zealand er blevet kåret som det tryggeste selskab at flyve med. Skandinaviske SAS havner derimod langt nede på ranglisten. Læs artikel

Guide: Feriekufferten mangler på bagagebåndet

11-06-2014: Risikoen for, at du mister din bagage under flyrejsen, er større i Europa end i Asien. Læs artikel

Nyhed: Dette irriterer kabinepersonalet

10-10-2011: Flyrejsende kan virkelig provokere kabinepersonalet. Læs her, hvad der irriterer mest. Læs artikel

Nyhed: Sov med stil i lufthavnen

26-08-2011: Futuristisk sovekabine tillader rejsende fra denne lufthavn at gøre ventetid til sengetid. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...