Find mere om:
Nyhed: Slut med tabt bagage: Find den med.. | rejser.guide.dk

Nyhed: Slut med tabt bagage: Find den med telefonen

Din kuffert bliver nu digital, og det betyder, at det kan være slut med at stå i lufthavnen uden at ane, hvor i verden dine ejendele er.

Bagagebåndet ruller og ruller derudad, mens kufferterne bliver snuppet en for en. Men der er én kuffert, der aldrig dukker op. Din.

Hvis det også er dit skrækscenarium at stå på feriedestinationen uden kuffert eller andet end det tøj, du har på kroppen, er der godt nyt.

Vores kufferter smelter nemlig i stigende grad sammen med den digitale teknologi, og kuffertproducenten Samsonite lancerer nu et system, som holder øje med din kuffert, når den bevæger sig rundt i verden uden dig. Teknologi i kufferten giver nemlig besked til din smartphone om kuffertens rejse.

- Hvert år forsvinder rigtig mange kufferter, og det er jo et stort irritationsmoment både for forbrugerne, men også for dem, som skal lede efter dem, og som håndterer bagagen i lufthavnene, fortæller Joakim Palmgren, skandinavisk direktør hos Samsonite.

Ifølge tal fra Samsonite blev 24 millioner stykker bagage i 2014 sendt forkert på verdensplan. Ud af dem fandt 5,5 procent aldrig tilbage til deres ejer.

Teknologien er lavet med hjælp fra Google og bruger Bluetooth til at lokalisere, hvor kufferten befinder sig. Brugeren registrerer kufferten med appen Travlr og kan nu se kufferten på smartphonen, så længe den er inden for en radius af 70 meter.

Dukker kufferten ikke op, melder man den savnet i appen, og nu bliver den lokaliseret i forhold til alle de smartphones, der har hentet appen, der hvor den befinder sig. Helt ned på centimeterniveau. De andre brugere får dog ikke besked om det.

Jo flere brugere, der har appen, jo bedre bliver servicen altså. Samsonite arbejder på at stable samarbejder på benene med lufthavne og bagagehåndteringsfirmaer for at gøre tjenesten så præcis og brugbar som mulig.

- Teknologien er godkendt til fly, det er radiosignalet til telefonen, som skal slukkes, når man flyver, forklarer Joakim Palmgren.

Samsonites bud på en kuffert med tracker kommer bestemt ikke til at stå alene, hvis man spørger gadgeteksperten, David Guldager. Vores ting bliver i stigende grad digitale og udstyret med teknologi, der kobler dem op til telefonen, lyder det.

- Det er en naturlig udvikling, at ting får trackere - også kufferten. Vi kan også spore vores mobiltelefon, hvis den bliver stjålet eller bliver væk, og vi kan tracke en uber-bil, fortæller David Guldager.

Kuffert og tracker passer i TV 2 Beep-redaktørens univers utroligt godt sammen, fordi det giver brugeren en ekstra sikkerhed, når kufferten overlades til fremmede.

Campingferie Down Under

- Der er selvfølgelig både den positive og den negative side. På den positive side er der en sikkerhed i det, fordi vi kan finde vores ting igen. På den anden side - hvis jeg kan tracke mine ting, er der nok også andre, der kan. De kan nok se, hvor jeg er, og det kan måske blive brugt som nogle informationer, for eksempel så man får målrettede reklamer, hvis man er i Dubai, siger David Guldager.

David Guldager mener, at man skal gøre op med sig selv, om det er et produkt, hvor man får en reel merværdi af, at det er udstyret med en tracker. For eksempel med kufferten, der giver en ekstra sikkerhed - og dermed mere værdi til forbrugeren end til producenten - så giver det mening, siger han.

Systemet fra Samsonite, Track & Go, bliver lanceret til efteråret.

/ritzau/FOKUS

Her smelter kuffert og teknologi sammen

  • Bluesmart er en såkaldt intelligent kuffert, som arbejder sammen med telefonen. Kufferten kan blandt andet lade din telefon op, den har indbygget GPS, den kan låses fra telefonen, og så kan den fortælle dig, om du har overvægt.
  • Space Case 1 er en avanceret kuffert med biometrisk lås, der skal låses op med dit fingeraftryk. Derudover indeholder den speakerphone, batteri, der kan oplade to telefoner, GPS, alarm og så giver den besked på din smartphone, når den er ved at fremme være på transportbåndet. Den kan dog stadig kun forudbestilles.
  • Bag2Go er udstyret med RFID-teknologi, der kan spores i lufthavne, som også har RFID-teknologi.

Guide: Sådan får du plads til det hele i rejsetasken

15-04-2014: De professionelle har nogle helt konkrete tip til, hvordan man pakker mest muligt ned på mindst muligt plads. Læs artikel

Nyhed: Grundløst forbud mod mobiler i fly

02-07-2010: Det er over to år siden, at EU-Kommissionen gav grønt lys til mobilsnak i de højere luftlag. Det er totalt ufarligt, lyder beskeden. Alligevel fastholder SAS sit mobilforbud. Det skriver metroXpress. Læs artikel

Nyhed: Nyt legetøj: Bliv din egen flyveleder

18-05-2009: Kunne du tænke dig at vide, hvilket fly der flyver oven over dig lige nu? Og hvor hurtigt de flyver? Ny hjemmeside viser dig flyene passere, næsten i realtime. Læs artikel

Anmeldelse: Slut med at kæmpe om armlænet

27-04-2009: Hongkong-designer kan med opfindelse sætte en endelig stopper for den uendelige kamp om armlænet på flyrejser - og i biografer for den sags skyld. Læs artikel

Guide: Pasproblemer? Det kan du gøre

18-05-2016: Op mod 2500 danskere møder i lufthavnen med et pas, der er udløbet. Du kan stadig komme afsted, men får en dårlig og dyr start på din ferie. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...