Find mere om:
Guide: Sådan får du plads til det hele.. | rejser.guide.dk

Guide: Sådan får du plads til det hele i rejsetasken

De professionelle har nogle helt konkrete tip til, hvordan man pakker mest muligt ned på mindst muligt plads.

Tre par shorts, tre par pæne bukser, en nederdel, tre par jeans, tre natkjoler, tre badedragter, en sarong, tre trøjer, fire kjoler, 10 T-shirts, seks skjorter, en lille taske, toiletsager og to par sko.

Alt sammen i én kuffert, som er lille nok til at tage med som håndbagage på flyet.

For de fleste lyder det fuldstændig umuligt at pakke så lidt, men det er faktisk hvad stewardessen Heather Poole tager med på en 10-dages rejse. New York Times har fået hende til at vise, hvordan hun gør, så andre turister med for lidt plads i kufferten kan gøre det samme.

Rul tøjet

For det første skal man huske på, siger Heather Poole, at tøj, der er lagt sammen, fylder mere end tøj, der er rullet sammen. Derfor ruller hun altid sit tøj stramt sammen som en sovepose, når hun pakker.

En bonus ved teknikken er, at tøjet ikke krøller nær så meget. Men man bør sørge for, at tøjet er strøget eller i det mindste glattet ud, før man ruller.

Rulle-tricket er ikke nyt – de professionelle rejsende har gjort det i årevis – og der findes flere videoer af, hvordan man gør det. En af de mest udførlige af slagsen kan ses her.

Pak skoene først

Heather Poole pakker altid sko i tasken først – hun presser dem aldrig ned over resten af tøjet. Skoene bør ligge langs siderne af kufferten og pakkes, inden der kommer andet tøj i.

Husk at putte ting ned i skoene, hvis det er muligt. Sko kan være et godt sted at opbevare ”løse” genstande lige fra undertøj og badetøj til kuglepenne og yatzy-terninger, indtil man har nået destinationen.

Når der pakkes, skal man desuden huske at pakke de tunge stykker tøj som jeans og tykkere trøjer først og først derefter pakke de lettere ting.

Toiletsager i gennemsigtig taske

Eftersom flyselskaberne i det seneste årti er blevet mere strikse med, hvad man må pakke i håndbagagen, er udfordringen med at pakke toiletsager stor. Stewardessen pakker altid sine toiletartikler i rejsestørrelser og putter dem ned i en lille gennemsigtig taske, som hun kan tage op af kufferten ved sikkerhedstjekket.

Det er vigtigt, at tasken er lille og gennemsigtig – ellers skal man tage de flydende toiletartikler op én for én og putte dem i en anden pose, når man går gennem sikkerhedstjekket, og det er upraktisk.

Vi beklager, men din kuffert er på vej til Helsinki

Guide: Her er verdens farligste flyselskaber

22-04-2009: En ny, opdateret sortliste over de værste og mest usikre flyselskaber i verden er nu offentliggjort. Aldrig har listen været så lang. Læs artikel

Guide: Pasproblemer? Det kan du gøre

18-05-2016: Op mod 2500 danskere møder i lufthavnen med et pas, der er udløbet. Du kan stadig komme afsted, men får en dårlig og dyr start på din ferie. Læs artikel

Nyhed: Slut med tabt bagage: Find den med telefonen

21-04-2016: Din kuffert bliver nu digital, og det betyder, at det kan være slut med at stå i lufthavnen uden at ane, hvor i verden dine ejendele er. Læs artikel

Guide: Pillerne skal også have pas til rejsen

17-03-2014: Medicin i kufferten kan volde problemer i lufthavnen, hvis du ikke har en attest. Læs artikel

Guide: Fem myter om flyvning

30-11-2011: Chancen for at overleve et flystyrt er lille. Sandt eller falsk? Få svar på det mest udbredte myter om at flyve. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...