Find mere om:
Vulkanudbrud skal sætte fut i ferien | rejser.guide.dk

Vulkanudbrud skal sætte fut i ferien

Islandske flyselskaber lokker med røg og lava, mens geologer frygter nye vulkanudbrud.

Før asken endeligt har lagt sig over området Fljotshild i det sydlige Island, intensiverer islandske flyselskaber kundejagten og lokker med unikke ferieoplevelser i området, hvorfra 500 islændinge for ti dage siden blev evakueret efter et vulkanudbrud.

Ifølge Boarding.dk skriver selskabet Icelandair i et kampagne-nyhedsbrev, at der lige nu er mulighed for "at se naturens eget fyrværkeri fra første parket".

"Natten til den 21. marts vågnede den islandske undergrund for alvor med noget så passende som et vulkanudbrud. Udbruddet begyndte i Fimmvörduháls i det sydlige Island langs en kendt vandrerute. Med andre ord - man kan komme helt tæt på. Få en helt unik mulighed for at se naturens eget fyrværkeri fra første parket," lyder det i nyhedsbrevet fra Icelandair.

Ikke helt ufarligt

Det konkurrerende selskab Iceland Express lokker også med at opleve Moder Jord på tætteste hold. Salgskampagne på engelsk kører under overskriften "Iceland on fire" og lokker eventyrlystne turister med teksten: "Lava is way too hot to handle (trust us on that one)."

Men alt imens flyselskaberne forsøger at lokke turister til øen, frygter geologer, at vulkanudbruddet under gletsjeren Eyjafjallajøkull har vækket den langt større nabo-vulkan, Katla, til live.

"Et udbrud i Eyjafjallajökul kan virke som en detonator ved en dynamitsprængning. Hvis den 'går af' er det som om, at Katla ikke er i stand til at modstå, men vil være med. Et sådant udbrud kan være stort og forårsage omfattende ødelæggelser", sagde geolog Páll Einarson i sidste uge til avisen Iceland Review.

Guide: Nordisland

06-11-2009: Det direkte fly fra København til Islands næststørste by, Akureyri, som ligger på nordkysten, giver nye muligheder for at opleve de mindre kendte dele af sagaøens storslåede natur. Og heroppe tæt på Polarcirklen er sommerdagene næsten uendelige og turisterne få. Læs artikel

Nyhed: De islandske troper

03-07-2009: Har man billig energi nok, kan det lade sig gøre at dyrke bananer tæt på polarcirklen. Læs artikel

Nyhed: Klimaturisme i kraftig vækst

27-05-2009: Turister, journalister og politikere strømmer til især Grønland for at se klimaforandringer. Verdens mest aktive gletsjer i Ilulissat er et hit. Læs artikel

Nyhed: Vildt og hårdt - men med komforten i orden

06-11-2009: Sundhed - og god samvittighed - er nye krav til danskernes rejsemål. Og så vil vi godt være aktive, meget aktive, bare der står en gourmetmiddag og venter, når dagen er omme. Læs artikel

Anmeldelse: Forunderlige Grimsey

06-11-2009: Set fra fastlandet er Islands nordligste ø ikke meget andet end en gold klump sten. Men skinnet bedrager. Foruden smuk natur og millioner af fugle er der masser af liv og ungdom derude. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...