Find mere om:
Her er verdens 10 bedste lufthavne | rejser.guide.dk

Her er verdens 10 bedste lufthavne

Magasinet Condé Nast Traveler har bedt sine læsere kåre verdens 10 bedste lufthavne. Danmark kan bryste sig af en placering på listen. Se hvor godt vi klarer os her.

10. Tokyo Haneda, Japan

Haneda slår sig især an på én ting: Tempo. Med kun 45 minutter til Tokyos pulserende centrum er det især blevet en hyppigt anvendt lufthavn for japanske forretningsfolk og jetsettere, efter den åbnede for USA-ruter. Lufthavnen får især gode karakterer for effektivitet, og at der altid er rent og pænt.

9. Ben Gurion, Tel Aviv

34190078.jpg

Tel Avivs Ben Gurion-lufthavn bliver ofte kåret som en af de absolut bedste i Mellemøsten, mest af alt på grund at sit udbredte omdømme som meget sikker. Dens relativt lille størrelse gør den nem at navigere i - når altså først man er sluppet igennem den strenge sikkerhedskontrol.

8. Københavns Lufthavn Kastrup

7366896.jpg

Condé Nasts læsere belønner især Kastrup for sit store udvalg af restauranter, barer og shopping. Derudover scorer Kastrup point på at være godt forbundet til centrum af København med både tog og metro. Det gør lufthavnen ideel til en mellemlanding, fordi man på relativt kort tid kan nå at få noget ud af byen.

Her er verdens bedste lufthavnsmad

7. Zürich, Schweiz

Denne lufthavns geografiske placering i hjertet af Europa gør den til et bekvemt stop for folk, der kommer fra oversøiske destinationer. Med et utal af daglige togafgange fra lufthavnen er den nemlig et ideelt springbræt videre rundt i Europa. Dertil får lufthavnen høje karakterer for sit store restaurant- og shoppingudvalg samt et nyt observations-dæk, hvorfra der er flot udsigt til landingsbanerne.

6. Kansai, Japan

Denne lufthavn ved den japanske millionby Osaka beskrives ofte som noget af en ingeniørbedrift. Lufthavnen, der ligger på en kunstig ø, er kendt for sin effektivitet med et design særligt lavet for at undgå lange køer. Hovedterminalen er over halvanden kilometer lang og designet af den verdensberømte arkitekt Renzo Piano.

Tokyo-lufthavn slår dørene op for minimalistisk hotel

5. Helsinki, Finland

Lufthavnen i den finske hovedstad er især en favorit blandt rejsende, der er på vej mod Østeuropa. På grund af dens relativt lille størrelse er de fleste gates under samme tag. Det nordiske knudepunkt er blandt de mest punktlige i Europa, og en ny togforbindelse fra lufthavnen til Skt. Petersborg i Rusland har desuden givet lufthavnen fornyet popularitet.

4. Seoul, Sydkorea

Seoul_airport_winter_2013_17.JPG

Den relativt nye lufthavn fra 2001 bliver ved med at udvide sig. Indenfor finder man blandt andet en skateboardbane, et spaområde og en koreansk ”kulturgade” med traditionel koreansk madlavning og danseoptrædener. Et hurtigtog forbinder desuden lufthavnen med Seouls centrum på 43 minutter.

3. Dubai, De Forenede Arabiske Emirater

Dubai har igennem en årrække vokset sig stor nok til at være blandt verdens mest travle knudepunkter. Med 71 millioner rejsende i år er den således ved at overgå Heathrow i London målt på antallet af passagerer. Ambitionerne er dog langt højere. Netop nu er der nemlig endnu en udvidelse i gang, og målet er, at lufthavnen gerne skulle servicere 200 millioner rejsende årligt.

2. Hong Kong

Verdens tiende mest travle lufthavn kan især bryste sig af at være et slaraffenland for rejsende i transit. Her kan man eksempelvis bruge timerne i den kæmpemæssige IMAX biograf, ligesom der er små indendørs haver, en cockpit-simulator, bade og soverum.

Lufthavn vil have futuristisk look for otte milliarder kr.

1. Singapore Changi, Singapore

Singapore_airport_pool.jpg

Changi-lufthavnen i Singapore nyder godt af at være blandt de største knudepunkter for rejser rundt i Sydøstasien. Lufthavnen ynder dog at kalde sig en destination i sig selv. Her er eksempelvis en tagterrasse med pool, en biograf og en indendørs have fyldt med sommerfugle. Lufthavnens tilbud om gratis fodmassage tæller formentlig heller ikke ned på karakterskalaen.

Læser du med fra mobilen, kan du se flere billeder her.

Guide: 13 gange så farligt at flyve i u-lande

07-09-2010: Lider man af flyskræk skal man måske holde sig fra at flyve i visse u-lande. Læs artikel

Guide: Her er verdens værste lufthavne at overnatte i

08-11-2015: En international internet-afstemning har kåret de værste og bedste lufthavne at overnatte i. Islands største lufthavn Keflavik Airport indtager førstepladsen over værste lufthavne, mens Singapore stryger til tops over de bedste. Københavns Lufthavn ligger på en 28. plads. Læs artikel

Guide: Verdens bedste forlystelsesparker

25-05-2011: Tivoli og en anden dansk "hysterisk morsom" forlystelsespark er med på Lonely Planets liste. Læs artikel

Nyhed: Hotel forbyder mænd - på 17. etage

07-04-2011: Nyt dansk hotel indretter som det første i Europa en hel etage kun for kvinder. Læs artikel

Nyhed: Jetlag påvirker hukommelsen

01-12-2010: Man kan føle sig glemsom op til en måned efter en rejse, hvor man har været påvirket af jetlag. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...