Find mere om:
Det er trendy at tage ferie på bondegården | rejser.guide.dk

Det er trendy at tage ferie på bondegården

Flere danskere dropper charterferien og tager bondegårdsferie på landet for at passe heste, grise, køer eller får. Muligheden for at være i nærheden af dyrene gør, at flere danskere vælger den specielle ferie.

Det siger Silke Lorenzen, der er sekretariatsleder for Landsforeningen for Landboturisme.

- Ferieformen passer til, at man finder et afslappet sted at være, men samtidig kan være aktiv på en måde ved at passe dyr og tage på fisketure, siger Silke Lorenzen.

Landsforeningen for Landboturisme har 110 værtsfamilier og vil få yderligere fire til fem nye i foreningen inden sommerferien. Hver enkelt gård er blevet godkendt, inden de begynder at leje værelser ud.

- Sengene og basale ting skal være i orden. Samtidig får de nye udlejere også rådgivning i at være ferieværter, når vi laver inspektioner af gården, siger Silke Lorenzen.

Brug for nærvær

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af overnatninger i Danmark steg fra 17,8 millioner i 2000 til 23,5 millioner i 2008. Desuden er antallet af danske overnatninger steget med 1,6 procent de tre første måneder af 2010.

Lars Erik Jønsson, der er administrerende direktør i VisitDenmark, forklarer stigningen med, at flere familier har fået øjnene op for, at der er mange alternative ferieformer i Danmark. Der er blevet mere opmærksomhed omkring naturen og for eksempel bondegårdsferien, vurderer han.

- Der er mange forældre, der lever et arbejdsliv, hvor de flytter sig meget rundt. Det, de har brug for på ferien, er dermed familien og nærværet. Det gælder både for børnefamilier og kæresteparret, siger Lars Erik Jønsson.

Ritzau

Nyhed: På ferie på en bondegård

20-08-2010: Vi blev beskidte, trætte og glade. Jyllands-Posten var med, da familien Danmark tog et ferieophold på Fagerholt ved Skibby i Hornsherred. Læs artikel

Guide: 110 bud på en landlig efterårsferie

29-09-2011: Bondegårde over hele landet er gået ind i kampen om rejselystne danskere i efterårsferien. Læs artikel

Guide: Gratis overnatning i det fri

23-09-2011: Faciliteterne er få. Men man kan bo i sit telt eller låne et shelter i den skønne natur. Læs artikel

Nyhed: En campingplads for alle

19-04-2011: Ved at skabe sammenhæng med omgivelserne giver Camping Møns Klint unikke oplevelser. Læs artikel

Nyhed: Opstramning ved Marielyst

10-02-2011: Marielyst Ny Camping er ikke ny, og faktisk ligger pladsen ikke i Marielyst. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...