Find mere om:
Sommer i Danmark - Samsø | rejser.guide.dk

Sommer i Danmark - Samsø

Sæler og en zorbbane. Samsø byder på naturoplevelser og adrenalinkick.

Sommer i Danmark er nået til perlen i Kattegat, som Visit Samsø kalder den lille ø.

Turistbureauet kommer her med forslag til, hvad besøgende kan opleve på øen, der kan prale med at være 100 pct. selvforsynende.

Samsø Labyrinten

Verdens største labyrint ligger i en stor granskov nord for Nordby. Man finder vej gennem labyrinten ved at svare på spørgsmål. Der er spørgsmål, hvis sværhedsgrad passer til alle aldre, fortæller Visit Samsø. Det er altså for hele familien.

Samsø Bryghus

Efter en tur i labyrinten kan man slappe af med en god frokost på Samsø Bryghus. Stedet er et familiedrevet etablisement i Nordby. Alle råvarer er økologisk. Husk en god hjemmelavet øl til maden, foreslår Visit Samsø.

Sælsafari

På tirsdage og torsdage er der mulighed for at komme på sælsafari klokken 9, 12 og 15 ombord på det tidligere passagerfartøj M/S Tunø.

Turen starter på havnen i Langør og går til øerne øst for Samsø - Vejrø, Kyholm, Besser Rev og Lindholm.

Ved Bosserne holder skibet, så passagererne kan beundre de mange sæler i reservatet.

Energiakademiet

Samsø er 100 pct. selvforsynende med energi, og producerer selv 70 pct. af øens varmeforbrug. Besøg Samsø Energiakademi, der er åbnet tirsdage og torsdag, foreslår Visit Samsø. Det ligger på Strandengen 1.

Uden for åbningstiderne kan besøgende gå en tur på energistien, hvor der er mulighed for at prøve aktiviteter, der har med vedvarende energi at gøre.

Zorbbane

De virkelig eventyrlystne kan besøge Samsø Downhill. Her bliver man spændt fast inden i en stor gennemsigtig bold, som bliver trillet ned ad en lang bakke.

Der findes også en version, hvor der er vand inde i bolden, fortæller Visit Samsø.

De moderat aktive kan slappe af med et slag golf på en af danmarks smukkeste golfbaner på øens vestlige side - Seaside Golfbane - siger Visit Samsø.

ORDET ER DIT: Hvad er dine ferietips fra Samsø?

Onsdag kommer Sommer i Danmark til Nordvestjylland.

Nyhed: Aktivferie fra toppen af Danmark

12-04-2010: Nok er Danmark fladt, men et voksende udbud af udendørs aktiv-oplevelser giver rig mulighed for både at komme højt til vejrs og ned på dybt vand. Tag med på aktivferie i Nordjylland: under havet, over klitterne og op i trækronerne. Læs artikel

Guide til et besøg på en fynsk vingård

09-07-2016: Prøv en prisbelønnet dansk vin, kombinér vinsmagning med golf, eller drik økologisk æblechampagne i en gårdbutik på én af Fyns mange vingårde. Læs artikel

Guide til natur og kultur på Ærø

28-06-2016: En golfbane klos op ad kysten, Danmarks mindste galleri i en nedlagt telefonboks og et nyåbnet whiskydestilleri er bare et par af de lokale initiativer, der lokker turister til Ærø. Kom med på tur til øen, der stædigt kæmper imod affolkning, og som gifteklare par fra hele verden valfarter til. Læs artikel

Guide til en gastronimisk rejse på Lolland-Falster

16-04-2016: Lolland-Falster er et smørhul for enhver, som holder af god mad og drikke. Her er der højt til loftet – ikke blot i naturen –, men også når det gælder ypperlig kvalitet af kød, ost, frugt, vin og øl. Her får du fem bud på lokaliteter, der er værd at lægge vejen forbi. Læs artikel

Guide til Bornholm uden for sommersæsonen

08-12-2015: Det er fejlagtigt at tro, at Bornholm går i hi, når sommersæsonen er slut. Øen har masser at byde på, hvis du trænger til at trække stikket og nyde Danmark fra sin skønneste side med både fabelagtig natur, madkunst, spa og afstresning. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...