Find mere om:
På loppemarked udenfor sæsonen | rejser.guide.dk

På loppemarked udenfor sæsonen

Selv om loppemarkeder ofte er en udendørs begivenhed, der hører forår og sommeren til, findes der loppemarkeder landet over, der hele vinteren inviterer købelystne genbrugs-jægere ind i varmen.

Loppejagt er i løbet af de seneste år blevet en af danskernes foretrukne beskæftigelser. Uge efter uge tiltrækker loppemarkeder landet over folk i hobetal, der håber på at finde brugte porcelæns-tallerkener til samlingen eller være heldig at få fingrene i en designklassiker til spotpris.

Stå tidligt op og gør en god handel

Brørup Marked

Allerede fra klokken fem om morgenen er de første morgenfriske kræmmere i gang med at stille deres stande op. Så man skal stå tidligt op, hvis man vil have fat i de gode sager. Men om vinteren forholder det sig anderledes. Der kan man sove lidt længere, for de indendørs haller vågner først ved ottetiden. Her kan man hver fredag hele året rundt finde alskens spændende ting under de 4.000 kvadratmeter tage – lige fra noget, der ligner, det er gravet frem fra et loftsrum efter 40 års glemsel, til retrocool køkkengrej og antikviteter. Og her skal pruttes om prisen, ja det opfattes næsten negativt, hvis ikke man prøver at presse prisen ned. Her er også et indendørs cafeteria. Om sommeren er der boder så langt øjet rækker udendørs, ligesom hallerne har åbent, og mange tusinde mennesker lægger derfor vejen forbi markedet hver eneste fredag. Men selv om der i vinterperioden ikke er lige så hektisk, er markedet alligevel et besøg værd. Faktisk netop fordi man undgår at have de spidse albuer fremme.

Klokken 12 hver fredag udspiller sig det, der egentlig er grunden til, at kræmmermarkedet i dag eksisterer. Nemlig selve husdyrauktionen, der stammer helt tilbage fra 1956. Her har landmænd og handelsfolk siden dengang på bedste auktionsmanér købt og solgt kalve, køer og tyre i en hektisk og autentisk atmosfære på Nordeuropas største husdyrsauktion. Og først i begyndelsen af 1970’erne kom markedet til.

Adresse: Markedsvej 4, 6650 Brørup

Asen og masen for et godt formål

B972166956Z.1_20151217151311_000+GFOQ2K3T.2-0.jpg

Spejdernes Genbrug, Farum

Allerede længe inden klokken nærmer sig ti, er forsamlingen af mennesker foran den store hal ganske imponerende. Flere folk tripper lettere utålmodigt frem og tilbage på fodsålerne og skutter sig, mens en mand løfter armen for at undersøge, hvad klokken er.

På slaget ti bliver der lukket op for porten, og menneskemylderet bevæger sig med bittesmå – men hurtige – skridt mod den 1.750 kvadratmeter store hal, der er spækket med møbler, tøj, legesager og elektronik. De to etagers loppeland bliver hurtigt fyldt til randen, og man må på høfligste vis forsøge at mase sig igennem menneskemængden for at komme frem.

Det varer ikke mange sekunder, før de første handler er indgået, og spiseborde og vitrineskabe har fået påklistret “solgt”-mærkater, mens lamper og glas skifter hænder og puttes i poser i kanonfart. Loppemarkedet opstod i 1994 som et spin-off fra Spejdernes Høstmarked i Farum, som stammer helt tilbage fra 1953. I de første år af loppemarkedets levetid blev de aflagte ting, der skulle sælges videre, indsamlet i personbiler og lastvogne, som frivillige og forskellige firmaer stillede til rådighed. I dag indsamles effekterne fra et stort hus på kommunens genbrugsplads. Og med god grund; for der bliver hver måned doneret enorme mængder kasserede effekter, som de cirka 170 frivillige har nok at gøre med at sortere og reparere, inden det skal sælges videre. Overskuddet går til spejderne i kommunen, ligesom en række andre gode formål støttes.

Loppemarkedet finder sted den første lørdag

i måneden året rundt fra klokken 10 - 13.

Adresse: Havremarken 10, 3520 Farum

B972166956Z.1_20151217151311_000+GFOQ2K45.2-0.jpg

Eksotisk bazarstemning i Vestjylland

Bramming Kræmmermarked

Uden for den store lagerhal sidder en kvinde og skutter sig i kulden, mens hun ivrigt indtager en hotdog. Hun sidder bag et bord, der er fyldt med smådimser med prisskilte på, men de fleste folk haster hurtigt forbi, for det er for koldt til at gøre en god handel udendørs. Indendøre i den 1.800 kvadratmeter store hal, der faktisk er flere haller i én, er der til gengæld lunt - også hvad stemningen angår. Her er næsten som en eksotisk bazar, hvor alle kræmmere sirligt udstiller sine ting i hver sin bod med lyskæder og tungt stof hængende fra pergolaerne. Lige fra sko og overtøj til ravsmykker og gamle møbler. Her er hobbyartikler og bøger, lamper, apotekerglas og cd'er på rad og række.

Det er lokale kræmmere, der har hver sin bod på markedet, der i november måned kunne fejre 25-års jubilæum. Nogle af de faste kræmmere har holdt ved i næsten lige så længe. I vinterhalvåret er det mest besøgende fra lokalområdet, der stikker hovedet ind, mens markedet om sommeren er besøgt af især tyske turister. Trænger lokkerne til at blive studset, er der en frisør på markedet, ligesom caféen sælger gode, gamle danske retter som flæskesteg og flødekartofler, hvis sulten melder sig.

Markedet har åbent i weekenderne – både lørdag og søndag – fra klokken 10 - 16.

Adresse: Vardevej 4, 6740 Bramming

Gå på opdagelse og find skjulte skatte

B972166956Z.1_20151217151311_000+GFOQ2K0K.2-0.jpg

TurbosBazar, København

Et kaninbur, en mannequin i militær-regntøj, et amerikanerkøleskab og en stor stak klapstole stimlet tilfældigt sammen er det første, man møder ved den lange, smalle indgang til TurbosBazar i København. Ved skranken sidder en midaldrende kvinde og tager imod betaling: 10 kroner for voksne. Gratis for børn. Ved første øjekast ligner det et almindeligt loppemarked med de 80-100 indendørs stande: nogle med elektronik, andre med musikinstrumenter, mens de fleste har lidt af det hele af både beklædning, nips og boligudstyr.

Men alligevel er loppemarkedet ikke, som denne slags markeder er flest. Den arabiske hilsen “salam” blander sig flere gange med polske vendinger og engelske gloser. Her er mangfoldigheden lige så stor som udbuddet af loftslamper, porcelænsfigurer og elektronikudstyr. Men der er også en anden ting, der springer i øjnene. Eller faktisk kan øjnene ikke rigtigt finde ro, for der er kræmmerting over det hele – i en stor pærevælling.

Her er vitterligt tale om, at man skal gå på jagt for at finde de skjulte skatte blandt alle herlighederne. Tålmodighed er i den forbindelse din ven. En drøm for en loppejæger – et mareridt for ordensmennesket. Men der gemmer sig altså fine sager. Blandt andet en noget ramponeret Y-stol fra Hans Wegner skjult i et hjørne, træskåle og porcelæn.

I den lille café Fridas Café serveres der blandt andet madder til 15 kroner, kaffe og lidt til den søde tand. Loppemarkedet holder åbent hver lørdag og søndag mellem 10-16.

Adresse: Poppelstykket 8, 2450 København

 

 

 

 

Guide til et besøg på en fynsk vingård

09-07-2016: Prøv en prisbelønnet dansk vin, kombinér vinsmagning med golf, eller drik økologisk æblechampagne i en gårdbutik på én af Fyns mange vingårde. Læs artikel

Guide til en gastronimisk rejse på Lolland-Falster

16-04-2016: Lolland-Falster er et smørhul for enhver, som holder af god mad og drikke. Her er der højt til loftet – ikke blot i naturen –, men også når det gælder ypperlig kvalitet af kød, ost, frugt, vin og øl. Her får du fem bud på lokaliteter, der er værd at lægge vejen forbi. Læs artikel

Guide: Bunkersafari på Fanø

27-02-2015: Tag med på rundvisning eller gå på opdagelse på egen hånd i betonklodserne, som var en vigtig del af forsvarslinjen Atlantvolden langs Europas vestkyst. Læs artikel

Guide: Et stykke med Bornholm, tak

25-10-2014: Den danske ø med solskinsrygtet har sat bornholmske råvarer på menukortet. »Jo mere Bornholm, jo bedre,« lyder det øen rundt, for både turist- og bornholmermaver skal fyldes med lokale lækkerier. Læs artikel

Guide: Tisvildes tusinde tilbud

04-08-2012: Tisvilde er den sjællandske nordkysts hyggelige kunsterreservat og badeby. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...