Find mere om:
Bo på nazisternes badehotel | rejser.guide.dk

Bo på nazisternes badehotel

Nyt vandrehjem er åbnet i ganske særlige omgivelser på Tysklands største ø.

Jugendherberge Prora er navnet på et nyåbnet vandrehjem på Tysklands største ø, Rügen, i Østersøen.

Vandrehjemmet har hjemme i det gigantiske badehotel Prora, der blev bygget i årene 1936-1939 efter ordre fra Adolf Hitlers løjtnanter. Stedet skulle efter planerne bruges som feriested for Det Tredje Riges arbejderklasse.

Stedet nåede aldrig at blive taget i brug og det ca. fire kilometer lange kompleks, som består af otte identiske seks-etagers blokke bygget af stålforstærket beton, har indtil nu ligget øde hen kun besøgt af et par nysgerrige turister og historieinteresserede i ny og næ.

100 værelser i historiske omgivelser

I mange år har man i Tyskland spekuleret over, hvad der skulle ske med det monumentale bygningsværk, der rummer 10.000 værelser alle med havudsigt og er blandt de længste bygninger i verden.

Men nu er det altså blevet til et vandrehjem, der er åbnet i blok frem og tilbyder omkring 100 værelser med enten to, fire eller seks senge.

Stedet byder på smuk sandstrand og appellerer til både familier, unge og gamle. Priser kan ses på Jugendherberge Proras hjemmeside.

Kraft gennem glæde

Prora blev bygget som en del af Kraft durch Freude-programmet, som oversat betyder Kraft gennem glæde, der var en fritidsorganisation under den nazistiske organisation for alle arbejdende tyskere, Deutsche Arbeitsfront.

Prora skulle efter hensigterne kunne huse op til 20.000 gæster. En festsal med plads til samtlige gæster var på tegnebrættet, men blev aldrig en realitet inden. Anden Verdenkrig brød ud og byggeriet stoppede.

Læs også: I Hitlers badevand

Guide: Tag med til Europas bedste forlystelsesparker

22-10-2013: Disse syv forlystelsesparker tilbyder lidt ekstra på opleveren. Læs artikel

Guide: Tre anderledes forlystelsesparker

17-10-2013: Giv familien nye og lærerige oplevelser i temaparkerne. Læs artikel

Nyhed: Viel Spass på tysk bade- og jungleferie

19-03-2010: Det tyske feriecenter Weissenhäuser Strand ved Østersøen overrasker positivt. Nyt badeland og jungleland er som lakridskonfekt for børn, og opholdet er markant billigere end på tilsvarende danske feriecentre. Læs artikel

Guide: Harzen: Danskere søges

30-10-2009: Oberharzen arbejder på igen at blive et af danskernes foretrukne rejsemål og lokker med ren bjergluft og masser af plads til vandring. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...