Find mere om:
Guide: Undgå at rejse dig fattig på.. | rejser.guide.dk

Guide: Undgå at rejse dig fattig på sommerferien

Danske familier bruger i gennemsnit 23.300 kroner på tre ugers sommerferie i udlandet. Det kan sagtens gøres billigere, siger økonom.

Læg et fornuftigt dagsbudget hjemmefra, lad være med at spise alle måltider på restaurant og rejs aldrig for lånte penge.

Sådan lyder tre af de vigtigste råd til at undgå en sommerferie, der slår familiens økonomi helt omkuld.

- Vi har en tendens til at tænke med hjertet, når vi skal på ferie. Og så er det, at det ender med at løbe løbsk. Det allervigtigste er at lægge et budget hjemmefra og holde fast i det. Men det viser vores undersøgelser, at de færreste gør, siger forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen.

Ifølge bankens Sommerferieundersøgelse 2015 betaler en gennemsnitlig familie på to voksne og to børn 23.300 kroner for tre ugers sommerferie i udlandet. Det bør du vide på rejsen til Tyrkiet

Hvis familien deler ferien nogenlunde ligeligt mellem Danmark og udlandet, ender regningen på 16.100 kroner, mens det kun koster 7.600 kroner på feriebudgettet hos familier, der tilbringer hele sommerferien hjemme i Danmark.

Hos Arvad Finanshus, der yder uvildig økonomisk rådhus til private og virksomheder, fortæller Susanne Arvad, at mange af kunderne bruger flere penge på ferie, end de tror. Verden rundt: De uundværlige ting i bagagen

- De får ofte en aha-oplevelse, når de finder ud af, hvad de rent faktisk bruger. Hvis de selv vurderer, at de bruger 20.000 kroner om året, viser det sig ofte, at det er en hel del mere. Og så handler det om at få lagt budgettet, forholde sig til det og sætte penge af hver måned på en opsparingskonto, siger hun.

Det kræver en portion selvdisciplin at holde fast i sit rejsebudget, siger Ann Lehmann Erichsen fra Nordea.

Men med følgende råd kan du spare mange penge, som du senere kan rejse for.

1. Hvad må ferien højst koste?

- Se på dine finanser og regn ud, hvad ferien højst må koste alt i alt. Når du ved det, kan du gå i gang med at støvsuge internet og aviser for inspiration og gode tilbud på pakkerejser eller transport og overnatningsmuligheder.

Har du 10.000 kroner, skal du ikke til udlandet hele ferien. Find et billigt sommerhus og tag en smuttur til Tyskland eller Sverige. Så får familien også følelsen af at have været i udlandet.

2) Is i maven er penge værd

Overvej, om du skal gå efter en afbudsrejse, som du kan få billigt i sidste øjeblik. Gå imod strømmen og se på rejsemål, der skræmmer turister væk på grund af flygtningestrømme eller tidligere terrorangreb.

I dag kan de jo sagtens være fredelige, meget bedre end deres rygte og god valuta for pengene. Varde Kommune skaber turisme i det såkaldte Udkantsdanmark

3. Sæt loft over, hvad hver enkelt feriedag må koste

- Det kan for eksempel være 100 euro til alt, inklusive mad og oplevelser.

Husk at første feriedag altid er den dyreste. Så køb en kop kaffe, når du er ankommet til lufthavnen og find stille og roligt ud af, hvordan du kommer billigst til feriestedet. Der er sikkert også masser af apps, du kan downloade til din telefon hjemmefra, og som kan guide dig til billige restauranter, transport og shopping. Det er ofte de tre ting, der får budgettet til at skride.

4. Lav maden selv

- Det er selvfølgelig rigtig dyrt at spise på restaurant tre gange om dagen. Så sørg for at bo et sted, hvor du kan lave mad selv. Dermed koster familiens måltider næppe mere end herhjemme. Og husk at afstemme forventningerne med børnene hjemmefra, så de ikke regner med at skulle spise ude hele tiden. Og de behøver heller ikke at få is tre gange om dagen.

Du kan måske vælge at gå på kompromis og sige, at I højs spiser morgen- og aftensmad ude. Frokosten er ofte lettest og mest praktisk at klare selv, hvis I smører nogle sandwich.

5. Rejs ikke uden en rejseforsikring

- I princippet er det selvfølgelig en udgift at have en rejseforsikring. Men den er ikke til at komme uden om, hvis familien har brug for lægehjælp eller for at afbryde ferien undervejs og rejse hjem.

Mange har en årsrejseforsikring, der dækker familien. Men har du ikke en sådan, kan du være dækket via dit Mastercard eller et andet kreditkort. Det kan godt betale sig at undersøge det inden ferien.

6. Tjek dine kontoudtog, når du kommer hjem.

- Du kan være uheldig, at der er hævninger, som du ikke kan genkende, og så skal du kontakte banken med det samme. Det er selvfølgelig en helt almindelig disciplin. Men det er vigtigt at sige, fordi du risikerer, at du ikke kan huske, hvad du har købt på dit kort, hvis du venter til for lang tid efter ferien.

Nye langtursfly vil revolutionere vores rejse- og ferievaner

/ritzau/FOKUS

Guide til familieferie i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater

24-12-2015: Sol, strand, storby, shopping og spas. Abu Dhabi har alt det bedste fra den arabiske halvø, og her er aktiviteter for hele familien. Læs artikel

Guide: Budapest er børnefamiliernes by

19-06-2015: Ungarns hovedstad byder på aktiviteter, der vil glæde både mor, far og børn. Gigantiske badelande, betagende bjerge og bobslæde-kørsel hele året. Kabelbaner, konditorkager og kurbade midt i storbyen. Og med det billige prisniveau risikerer børnefamilien ikke at sprænge budgettet. Læs artikel

Guide: Brug feriebudgettet på at rejse langsomt

15-03-2015: Når Mikkel Beha Erichsen rejser, handler det om at tage sig god tid. Han og familien sørger for at spare på det materielle året rundt, så der er råd til at rejse langsomt. Der skal nemlig være tid til at sætte sig på en bænk og glo, lytte og dufte. Jyllands-Posten har spurgt den søvante tv-vært til hans bedste rejseoplevelser, hvor sejladsen og det langsomme tempo er omdrejningspunktet. Læs artikel

Guide: Byt dig til et gratis feriehus

27-08-2010: Man behøver ikke altid at betale tusindvis af kroner for et hotelværelse på ferien. Læs artikel

Nyhed: Pandekager om morgenen - pizza til aften

20-10-2009: All inclusive-konceptet er praktisk for børnefamilien. Risikoen ved den nemme adgang til mad og drikke er dog, at man let fristes over evne. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...