Find mere om:
Guide til Disneyland Paris | rejser.guide.dk

Eventyr for alle aldre

Disneyland Paris er én stor fantasibåret fest, fyldt med de varme følelser, som Walt Disney i generationer har mestret at trylle frem i både børn og voksne. Det er blot at slubre det hele i sig og at få mest ud af turen til landet, hvor drømme bliver virkelige og natsorte velour-ører er højeste mode.

Et par småknægte med Pluto-kasketter hopper af forventning i retning af det forjættede rige med forældrene i hælene.

De kan også roligt glæde sig, for bag den voluminøse indgangsportal til Disneyland, omkranset af friske blomster, snørklede gammeldags lygtepæle, springvand og ballonsælgere, er livet både sjovere og nemmere, end det man efterlod derhjemme.

Som der står på en lille bronzeplade ved indgangen: »Here you leave today and enter worlds of history, discovery and ageless fantasy.«

Det er ganske vist, for ordene er fra Walt Disneys åbningstale til hans første park i Californien. Vel inde i parken strømmer musikken dig i møde, og for enden af den idylliske hovedgade, Main Street USA, tårner Torneroseslottet sig op i al sin rosa uskyld.

GetContent[1].jpgFor enden af hovedgaden, på venstre side, ligger i øvrigt en glimrende café. Kaffen er præcis som alle andre steder i Disneyland, men cafémøblerne er snirklede på den franske smedejerns-måde, og udsigten til slottet og paraderne er i top herfra.

Læg planer – og nyd at bryde dem!

Det betaler sig at ile ud til de fjerne ender af parken, hvis man er til de vildeste forlystelser, for de fleste gæster begynder fra en ende af og nusser lidt rundt og ser betaget på alle forlystelserne og Disney-figurerne.

De fleste går rundt i en blanding af målrettet jagt på de oplevelser, man havde planlagt på forhånd (dette varetages som regel af fædre med stålsatte blikke og et kort over Disneyland i hånden), og spontane afstikkere (varetages af børn og mødre) til de fristelser, der falbydes: forlystelser, isboder og butikker med prinsessekostumer, High School Musical-jakker, pariservarianter af Minnie Mouse-kjoler, slik i dynger, nøgleringe og badehåndklæder med Anders And eller Bambi og en ganske stor mængde Minnie Mouse-ører. Med og uden pailletter samt brudeslør i tyl. Ører, der lyser i natten, er det sidste nye, men sæsonens hit, rent øremæssigt, er Minnies klassiske sorte ører i velour omkring en buttet rød-og-hvid-prikket satinsløjfe.

Denne hovedpynt synes at kunne forene generationer, folkeslag og religioner som intet andet: Babyer snuer i klapvognen med sut og ører på sned, japanske forretningsfolk bærer dem i pausen fra konferencen på hotellet, og såvel tykke mexicanske damer som franske småpiger ser ud, som er det den hovedpryd, de har ventet på hele deres liv.

Gad vide, hvor mange der har tænkt sig at bruge ørerne, når de kommer hjem … Men pyt, man er her vel for at lege!

Spring køerne over

Et godt råd til besøgende, der gerne vil have fuldt udbytte af deres tur til Disneyland Paris, er at booke et hotel tæt på indgangen. Det sparer tid, og det er saligt at kunne smutte hjem til en kort pause, når man pludselig ikke kan rumme mere.

Hotel New York ligger super, men er lidt mørkt, mens Newport Bay Club er lyst og venligt. Skønnest er det fine Disneyland Hotel lige ved hovedindgangen. Men det er også allerdyrest.

En anden fordel ved at bo på hotellerne er, at gæsterne her har snig-adgang to timer før åbningstid til enkelte forlystelser i parkens Fantasyland og Discoveryland. Butikker og cafeer er lukkede, så der er lidt tamt, men der er ingen ventetid, hvilket især er super for de yngste børn, der alligevel er tidligt oppe.

Et andet godt fif er at spise på andre tidspunkter end resten af gæsterne, der alle lader til at blive frokostsultne fra kl. 12.00 og styrter mod cafeerne som lemminger i flok. Gå i stedet grundigt til morgenbuffeten på hotellet, kald det brunch og vent med at spise igen til efter 14.30.

Flere rejsearrangører sælger forudbetalte vouchers til frokost og middag. Det lyder konsum-agtigt, men især Plus-versionen er velfungerende med frit valg mellem mange spisesteder. Og så er man er dejlig fri for at hive kreditkortet frem ustandseligt.

Snup et FastPass med det samme

Et FastPass Premium slipper dig uden om køen til en del af de store forlystelser. Når som helst. Man venter måske ti minutter i stedet for en time!

Der er kun nogle få til salg pr. dag, så køb det straks efter ankomst på hotellet, i City Hall ved indgangen til Disneyland eller i informationen i søsterparken, Disney Studios. Alternativt kan man trække et FastPass til én tur ad gangen ved selve forlystelsen.

GetContent[3].jpgNæsten som hos bageren. Der står tid på sedlen, f.eks. 12.00 – 12.30, hvor man så vender tilbage. Det er gratis, og logistiske freaks får et kick ud af at tilrettelægge ruten med de sejeste forlystelser.

Det er også snedigt at prøve de helt store forlystelser sidst på eftermiddagen, hvor alle andre venter på den store parade i gaderne, men så må man jo undvære denne glade og sjove oplevelse. Det kan være her, familien deler sig i hold …

Magisk jubilæumsshow

Den største oplevelse er Disney Dreams, som fantasifulde teknologiske troldmænd har arbejdet på i to år. I 1993 åbnede Disneyland Paris, der således fejrer 20 års jubilæum med et brag af et show, kaldet Disney Dreams, hver eneste aften. Alene dét show er grund nok til at besøge den indtil eneste europæiske aflægger af Disney-universet. Meget andet kan stryges af to do-listen ved et besøg i forlystelsesparken, men ikke dette!

Find en god plads foran Torneroseslottet senest en halv time før start og nyd, hvordan slottet står flamingo-pink mod en blåsort nattehimmel med forgyldte tårne og spir som et varsel om det forestående lys-, lyd-, ild-, vand- og laser-show, der tumler dig salig gennem Disneys samlede følelses-univers. Alle de elskede figurer, fra Belle til Peter Pan, Wendy og Aladdin, synger og danser sig ind i farvespruttende illusioner med slottet og vandtåger som lærred, flankeret af springvand og flammekastere så voldsomme, at heden napper i kinderne.

Fyrværkeriet, der ledsager musikken, får et dansk nytår til at ligne et fyrfadslys, og mens slottet forvandles til ét stort vandfald, og figuren Simba fra tegnefilmen Løvernes Konge traver på tværs af ingenting deroppe og synger ”Oh, I just can’t wait to be King,” opgiver fornuften at forstå det sete …

Tilskuerne vender sig mod hinanden og siger »Waaauw« med kuglerunde øjne og brede smil, for man må dele ud af sin betagelse for at rumme den.

Da Klokkeblomst sender det sidste brus af stjernestøv over slottet, mens tonerne af ”When you wish upon a star” omslutter de tusinder af mennesker, der har delt magien denne nat, står det klart, at drømme virkelig går i opfyldelse. For vi står her jo alle, fordi hver enkelt har drømt om at opleve Disneyland i virkeligheden. Godt nok er det ikke gratis. Og godt nok er der køer til kaffe og karruseller. Men hvad betyder den slags i Drømmeland? Tak, Walt Disney, for din drøm. Og på gensyn. Med eller uden velour-ører.

3 RÅD TIL REJSEN

 • Kast en mønt i ønskebrønden ved siden af Tornerose slottet - hvis drømme kan gå i opfyldelse, må det være her…
 • Elsker du rotten Remy fra Ratatouille, så vælg Restaurant des Stars i Disney Studios, hvor han jævnligt dukker op…
 • Book i god tid en guided tur i ”Twilight Zone Tower of Terror” før åbningstid. Det er spooky!

REJSEN DERTIL

 • Mange rejsebureauer har pakketure med fly, tog eller bus samt ophold og billetter. F.eks. FDM, Spies, Folkeferie, Magictours.dk
 • Kører man i egen bil, kan man bo længere væk, også på campingplads, og køre over til parkens P-plads for dagen. Nogle hoteller har gratis shuttlebus.
 • Der er tog fra Paris til hovedindgangen. Ca. 1 time.
 • Fra begge lufthavne (CDG og Orly) går der bus direkte til de større hoteller: Køb billet i lufthavnen eller www.vea.fr.
 • Morgenavisen Jyllands-Posten var inviteret af FDM Travel

DISNEYLAND PARIS

 • Består af Disneyland, Disney Studios og temahoteller fra luksus til budget.
 • Åbent hele året.
 • Pris afhænger af sæson og valg af pakke. www.disneylandparis.dk
 • Jubilæumsshow Disney Dreams dagligt til 30. september og igen fra 6. - 31. oktober
 • Se også www.dlrpmagic.com

Guide til Disneyland Paris

26-02-2016: Der er andet på færde end forlystelser i Disneyland Paris. Liveshows er en stor del af traditionen i den snart 25-årige park, hvor en ny musical byder foråret velkommen. Læs artikel

Guide: Tag med til Europas bedste forlystelsesparker

22-10-2013: Disse syv forlystelsesparker tilbyder lidt ekstra på opleveren. Læs artikel

Nyhed: Musens magiske fest

01-08-2009: Der er gået 80 år - godt og vel - siden Mickey Mouse for første gang dukkede op på Walt Disneys tegnebræt, og i år fejres det i Disney-parkerne verden over med en stor fødselsdagsfest for den gamle mus med de store ører.

Læs artikel

Guide til Oasys Mini Hollywood i Spanien

11-08-2015: Midt i Europas største ørken, der ligger i Sydspanien, er mange westernfilm blevet optaget, da de havde deres storhedstid. En af lokationerne er blevet omdannet til turistattraktion og zoo. Læs artikel

Guide til Limfjords Camping og Vandland

21-06-2015: Som nabo til Limfjorden og ikke langt fra middelalderborgen Spøttrup ligger Limfjords Camping & Vandland, der benytter sin placering til masser af aktivitetstilbud til specielt de unge campister. Og skulle vejret blive trist, kan man jo altid hoppe en tur i pladsens eget vandland med en 37 m lang vandrutsjebane. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...