Find mere om:
Guide til Disneyland Paris | rejser.guide.dk

Disneyland tager hul på forårssæsonen

Der er andet på færde end forlystelser i Disneyland Paris. Liveshows er en stor del af traditionen i den snart 25-årige park, hvor en ny musical byder foråret velkommen.

Fra indgangen til The Chaparral Theater slanger en linje af mennesker sig frem foran salens næsten mandshøje scene. Børn, der hopper af sted. Teenagere med Mickey Mouse-ører på hovedet. Forældre, som bærer deres yngste i armene eller holder et stramt greb i de små hænder. Køens taktfasthed afbrydes med mellemrum, når en gruppe skyder væk fra menneskemængden og bevæger sig op blandt rækkerne af træbænke, der et kvarter før showets begyndelse allerede er næsten fyldte. Simuleret fuglekvidder udgør baggrundsmelodien i samspil med februarvinden, der med mellemrum sniger sig ind fra salens åbne sider og farver gæsternes kinder.

1.012 mennesker er der plads til i den udendørs, overdækkede teatersal i Frontierland i Disneyland Paris. Alle har de pakket sig ind i vinterjakker og halstørklæder for at overvære premieren på den nye musical ”The Forest of Enchantment: A Disney Musical Adventure” (”Den Fortryllede Skov: Et Disney musicaleventyr”, red.).

Som de første officielle gæster skal de opleve 20 minutters musikalsk live-hyldest til Disney-sange, -fortællinger og -figurer med relation til naturen. John Smith og Pocahontas. Baloo og Kong Louie fra ”Junglebogen”. Tarzan. Rapunzel og Flynn Rider fra ”To på Flugt”. Merida fra ”Modig”. Hertil skal 11 fantasivæsner iklædt forårets orange, røde, grønne og gule nuancer føre publikum sikkert i havn frem til den 8. maj. Fem gange om dagen. Syv dage om ugen.

»Liveshows er en del af traditionen i Disneyland Paris, men de senere år har der været mindre fokus på, at Disney-sangene skal synges live. Så nu er det på tide, at vi bringer det tilbage på scenen,« forklarer musicalens instruktør Christophe Leclercq.

Inspiration fra Cirque de Soleil

Det er altså ikke første gang i Disneyland Paris’ historie, at der er liveshows på plakaten i The Chaparral Theater. Godt fire år efter parkens åbning blev ”Pocahontas” bragt til live i 1996. Siden fulgte ”Mickey’s Winter Wonderland” (”Mickeys Vinter Eventyrland”, red.), et isskøjteshow, der blev vist hver jul fra 1997 frem til 2012. Samme år var også det sidste for ”Tarzan: the Encounter” (”Tarzan: Mødet”, red.), der havde premiere i 2000. Og så sent som sommeren sidste år gjaldt det ”Frozen Sing-along” (”Frost Syng-med”, red.), hvor i alt mere end én million publikummer sang med på filmens kendte melodier. Andre steder i Disneyland Paris har liveshows som ”The Legend of The Lion King” (”Legenden om Løvernes Konge”, red.) og ”High School Musical” været vist, ligesom parken dagligt byder på en række andre events og parader. Alene i forårsperioden ”Swing into Spring”, som varer fra den 5. marts og knapt tre måneder frem, finder 21 forskellige shows sted per dag.

Men trods traditionernes pust i nakken er der alligevel en række nye oplevelser i vente med ”The Forest of Enchantment”. Det er for eksempel første gang, publikum møder forestillingens 11 fantasivæsner. Det er første gang, de allerede kendte sange præsenteres i netop dén rækkefølge. Og det er første gang, naturen er omdrejningspunkt for en forestilling i Disneyland Paris. ”The Forest of Enchantment” er nemlig fra begyndelsen planlagt til at være noget ganske anderledes, end hvad der tidligere er set i parken, fortæller Christophe Leclercq.

B972223784Z.1_20160225145540_000+GQJRFLD8.1-0.jpg

»Jeg var inspireret af Cirque du Soleil (et cirkusshow, red.), som altid formår at være innovative, blandt andet hvad angår makeup og kostumer. Jeg bliver overrasket, hver gang jeg ser et show, og derfor spurgte jeg mig selv, hvordan vi kunne overraske vores gæster. De kender jo efterhånden Disneyland Paris og de shows, vi har, så spørgsmålet var, hvordan vi kunne gøre denne oplevelse komplet anderledes,« forklarer han.

Storbyen trækker i de rejselystne

Den store udfordring var tid, supplerer producer Claire Salmon. Omtrent et år var sat af til at skabe et show, der skulle byde foråret velkomment og tage over fra det populære ”Frozen Sing-along”. Endda i de samme rammer. På The Chaparral Theater, hvor både loft og publikumsrækker er i træ.

B972223784Z.1_20160225145540_000+GQJRFLD3.1-0.jpg

»Der var træ alle steder, så vi tænkte: ”Måske skal vi skabe en skov i stedet for en vinterkulisse? Og måske skal den være fortryllet?”,« uddyber Christophe Leclercq.

Intet overladt til tilfældighederne

Det kan lyde som et tilfældigt valg, men er det langt fra. Selv om udviklingen af showet skulle gå stærkt, er der som med alt andet i Disneyland Paris tænkt over hver en detalje og hver en medvirkende.

Alle de optrædende i ”The Forest of Enchantment” er nøje udvalgt efter en længere castingproces og hentet ind fra Broadway, Los Angelses og Paris. Det amerikanske, Grammy-vindende komponistpar Gordon og Lisa Goodwin har i et samarbejde med Disneyland Paris’ egen musikalske instruktør Vasile Sirli skabt både showets nye åbningsnummer og sammensætningen af de kendte sange. Dertil kommer de 40 medarbejdere, der på to måneder har fremstillet mere end 50 kostumer – samt de scenografer, koreografer, musik- og stemmetrænere, der alle har bidraget til, at gæsterne i The Chaparral Theater på premieredagen må rykke tættere sammen på træbænkene for at skabe plads til samtlige publikummer.

B972223784Z.1_20160225145540_000+GQJRFLDF.1-0.jpg

Et belgisk forældrepar og deres to lyshårede børn benytter lejligheden til at skubbe skuldrene endnu mere sammen og dernæst smile stort til smartphonens selfiefunktion. Da en stemme over højtalerne i det samme byder velkommen, afbrydes fotoseancen med et hvin fra det ene barn, en pige i seksårsalderen. Selfie-smilet på hendes ansigt forvandler sig til et lydløst grin, da showets fantasivæsner pludseligt dukker op. Én efter én. To styks sniger sig op blandt publikumsrækkerne. Et grønklædt af slagsen bevæger sig rundt blandt kulissens brune træer, hvis rode langsomt omgives af tyk, grå røg. En figur i gule nuancer og med en næblignende genstand som hat spreder sine fjerprydede arme ud til siden, mens andre danser rundt, laver vindmøller eller poserer i benbrækkende positioner. Det hele til lyden af musicalens åbningssang, en for publikum ukendt tekst og melodi i såkaldt munter "swing jazz-style," fremført af en kvinde i en kreation af støvet grøn og beige samt en høj hovedbeklædning af snørklede slanger i udefinerbart materiale.

En ny fortælling med særlig atmosfære

Væsnernes udseende er resultatet af et ønske om at arbejde med kostumer og makeup i en grad, som ikke er gjort før i Disneyland Paris’ historie, fortæller Christophe Leclercq. Derudover har de farvestrålende karakterer også en vigtig betydning for forestillingens gang.

B972223784Z.1_20160225145540_000+GQJRFLDH.1-0.jpg

»Vi ville have en form for handlingsforløb og nogle fortællere, der drev historien frem uden brug af tale. Derfor bestemte vi os for et musikalsk ensemble, der knytter sig til naturen ved at repræsentere dens fire elementer: ild, jord, vand og luft. Dernæst ville vi have et akrobatisk ensemble, som også har en forbindelse til naturen, og det blev så til en ræv, en frø, en fugl, en træmand, en blomstermand og en græsmand,« forklarer han.

5 kaffebarer i Edinburgh

Netop akrobatikken er en væsentlig del af showet. Og det ikke uden effekt.

»Ååååååh,« lyder det enstemmigt fra publikum, da en lian ud af det blå svinger skråt ind over scenen. En lændeklædeklædt Tarzan svinger sig til tonerne af ”Son of a Man” (”Menneskesøn”, red.), som det musikalske ensemble fremfører. Både yngre som ældre gæster har ansigterne vendt mod scenen. Blikket er stift, øjnene opspilede, mundvigene vender opad.

B972223784Z.1_20160225145540_000+GQJRFLCQ.1-0.jpg

»Det er så skønt med liveshows, for det giver publikum en særlig oplevelse. Og jeg synes, at vi med den nye åbningssang og kombinationen af de velkendte sange har skabt en ny fortælling med en helt speciel atmosfære,« siger Christophe Leclercq.

Grænse for morskaben

De 20 minutter i The Chaparral Theater er nu næsten forbi. Det lyder ikke af megen tid, men et show i Disneyland Paris må helst ikke vare længere. Grænsen går ved 30 minutter.

»Gæsterne vil også have tid til at prøve forlystelser og spise frokost,« som Christophe Leclercq forklarer det.

Derfor afsluttes 1.200 sekunders sang, dans og akrobatik med endnu et genhør med åbningssangen. Gule, røde, grønne, blå og lyserøde stykker konfetti daler ned over fantasivæsnernes hoveder, mens Tarzan, Rapunzel og showets andre Disney-figurer hopper rundt blandt publikumsrækkerne og vinker. En mørkhåret pige med røde briller er krøbet op på sin mors skød og klapper, en kende ude af takt, mens morens smil har svært ved at blive meget bredere. Også det belgiske forældrepar med de to lyshårede børn er begejstrede.

Vabler på Øhavsstien

B972223784Z.1_20160225145540_000+GQJRFLCV.1-0.jpg

»Det var superb! Magisk! Både for vores børn, men også for os voksne,« siger moren, Virginie, mens faren, Gilles, nikker og tilføjer:

»Scenografien, musikken, ja, det hele rørte mig. Jeg fik faktisk tårer i øjnene.«

Med hurtige bevægelser rejser han sig dernæst og følger efter sine børn, der tværs over bænkerækkerne skyder genvej til den langsomt svindende klynge af gæster i den nu pludseligt farve- og musikløse teatersal.

Parkerne i Disneyland Paris

Disneyland Paris består af to parker: Disneyland Park og Walt Disney Studios Park. Den første er den ”klassiske” park fra 1992, som består af fem lande fyldt med forlystelser, shows og parader. Den anden kom til i 2002, og dens fokus er at give gæsterne en oplevelse af at komme bag scenen på flere Disney-film – dog ofte også i form af forlystelser.

En enkeltdagsbillet til én af parkerne fås fra 39 euro (ca. 291 kr.) for voksne og 33 euro (ca. 246 kr.) for børn. Frem til den 16. marts kan du få adgang til begge parker for én parks pris. Ellers koster en enkeltdagsbillet til begge parker fra 51 euro (ca. 380 kr.) for voksne og 45 euro (ca. 335 kr.) for børn. Når du har betalt indgangsbilletten, kan du frit prøve forlystelser samt se shows og parader.

Tre råd til rejsen

Hver aften klokken 20.00 forvandles Torneroseslottet i Disneyland Paris til ”A Night Time Spectacular Show: Disney Dreams” (”Et spektakulært natteshow: Disneydrømme”, red.). Med den mørke aftenhimmel som baggrund kastes billeder og lys op på det lyserøde slot i en 20 minutter lang musikalsk fortælling. Farvestrålende fyrværkeri runder showet af.

Hold øje med de gemte Mickey Mouse-symboler. Alle forlystelser i Disneyland Park har skjult Mickeys karakteristiske ører et sted. Det er en sjov udfordring for børnene at forsøge at tælle dem alle.

Der er andet end burgere og hotdogs på menuen i Disneyland Paris. Flere restauranter har et særligt tema i både mad og udsmykning. Restaurant Agrabah Café byder på mellemøstlige retter fra en stor buffet, Blue Lagoon Restaurant har både alt godt fra havet og kig til ”Pirates of the Caribbean”-forlystelsen, mens Bistrot Chez Rémy har det franske køkken på menuen. Bestil gerne bord allerede hjemmefra, da flere af parkens restauranter ofte er booket op flere uger i forvejen.

Rejsen dertil

Du kan både rejse med tog, bil eller fly, når du skal til Disneyland Paris.

DSB tilbyder afgange til Paris fra både København og Aarhus på henholdsvis ca. 13 og 14 timer. En enkeltbillet til voksne koster fra 1.609 kr. Fra Paris kan du tage et direkte tog til Disneyland.

Fra København tager en biltur (inklusiv færgeovergang Rødby-Puttgarden) omtrent 13 timer, mens det fra Aarhus kan klares på lidt mere end 12 timer.

Fra Kastrup Lufthavn kan du flyve direkte til lufthavnene Charles de Gaulle eller Orly med flere selskaber. Både Air France, Easyjet og SAS klarer turen til Charles de Gaulle på omtrent to timer til priser fra ca. 950 kr. t/r. Norwegian, SAS og Easyjet flyver til Orly på også godt to timer til priser fra ca. 500 kr. t/r.

Fra Billund Lufthavn kan du flyve direkte til Charles de Gaulle med Air France. Turen tager knapt to timer og koster fra ca. 1.700 kr. t/r. Fra både Charles de Gaulle og Orly kan du tage et direkte tog til Disneyland Paris.

Jyllands-Posten var inviteret af Air France og Disneyland Paris

B972223784Z.1_20160225145540_000+GC2RGCAE.1-0.png 

Guide til Disneyland Paris

13-08-2013: Disneyland Paris er én stor fantasibåret fest, fyldt med de varme følelser, som Walt Disney i generationer har mestret at trylle frem i både børn og voksne. Det er blot at slubre det hele i sig og at få mest ud af turen til landet, hvor drømme bliver virkelige og natsorte velour-ører er højeste mode. Læs artikel

Nyhed: Musens magiske fest

01-08-2009: Der er gået 80 år - godt og vel - siden Mickey Mouse for første gang dukkede op på Walt Disneys tegnebræt, og i år fejres det i Disney-parkerne verden over med en stor fødselsdagsfest for den gamle mus med de store ører.

Læs artikel

Guide: Tag med til Europas bedste forlystelsesparker

22-10-2013: Disse syv forlystelsesparker tilbyder lidt ekstra på opleveren. Læs artikel

Guide til forlystelsesparker i det danske sommerland

24-05-2015: De danske forlystelsesparker slår dørene op til en ny sæson med en lang række nye oplevelser. Der er satset stort og småt og på både børn og barnlige sjæle. Læs artikel

Nyhed: Der er penge at spare på skiferien

21-09-2009: Få 22 pct. rabat på hytteferien, eller hold familieferie i Alperne med all inclusive, liftkort og skileje for 8.000 kr. Finanskrisen har gjort det billigere at komme på skiferie. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...