Find mere om:
Guide til familieferie i Abu Dhabi i De.. | rejser.guide.dk

Guide til familieferie i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater

Sol, strand, storby, shopping og spas. Abu Dhabi har alt det bedste fra den arabiske halvø, og her er aktiviteter for hele familien.

Abu Dhabi er hovedstad i de Forenede Arabiske Emirater, men byen står ofte i skyggen af sin mere frembrusende nabo, Dubai. Hvor det er guld og glitter, der dominerer indtrykket i Dubai, så satser Abu Dhabi på kultur og oplevelser.

Indtil videre har det manifesteret sig i en Formel 1 bane og koncertsal, der tiltrækker musikkens største stjerner, Ferrari World med verdens hurtigste rutschebane, guddommelige golfbaner og et vandland i verdensklasse.

Den finere kultur bliver heller ikke forbigået. Netop nu er arbejderne ved at færdiggøre et stort kulturelt område på Saadiyat-øen, der skal huse et Guggenheim og et Louvre. Endda side om side.

Og som om det ikke var nok, kommer der også et nationalmuseum i samarbejde med British Museum.

Abu Dhabi er således en by på vej frem, og et besøg værd i sig selv, men den kan også kombineres med et besøg i Dubai. Der er tre kvarters kørsel mellem Abu Dhabi og Dubai, de to store byer i De Forenede Arabiske Emirater.

Moskeen af marmor og guld

B972171102Z.1_20151222112143_000+GKRPQ1B6.1-0.jpg

Uanset dit religiøse tilhørsforhold må du ikke snyde dig selv for et besøg i Sheikh Zayed Stormoskeen.

Moskeen er blandt de største i verden og har plads til mere end 40.000 mennesker ad gangen. Den er opkaldt efter Abu Dhabis nu afdøde landsfader Zayed bin Sultan Al Nahyan, som søsatte det storstilede byggeprojekt i 1996, men døde inden indvielsen 11 år senere.

Bygningsværket er elegant holdt i hvidt og guld og fremstår som et overflødighedshorn af marmor, guld, krystaller og andre kostbare materialer. Prisen for byggeriet anslås til adskillige milliarder kroner, og tommelfingerreglen siges at være, at hvis det ligner guld, så er det guld.

Indenfor murene ligger verdens største mosaik af marmor. Længere inde findes verdens største tæppe på 5.000 kvadratmeter med 2 milliarder knuder og en vægt på 35 tons. I loftet hænger en gigantisk lysekrone på 10 meter i diameter, som er sammensat af millioner af Swarovski krystaller. Her er gratis adgang, men kvinder skal dække sig til, før de går ind. Det nødvendige tøj kan lånes ved indgangen.

Verdens hurtigste rutschebane

B972171102Z.1_20151222112143_000+GKRPQ1B0.1-0.jpg

Hviiiiiiiin! Nogle i vogntoget skriger, mens andre sidder helt paralyserede og knap kan frembringe en lyd.

I løbet af to sekunder er rutscheturen gået fra nul til 100 kilometer i timen, og det føles som om øjenæblerne bliver presset helt ned i halsen, og hjertet står stille et øjeblik.

Accelerationen fortsætter og stopper først ved 239 km/t. Der er nu gået fem sekunder, hvorefter vogntøjet blæser 52 meter op i luften. Herfra går det over stok og sten, indtil turen er færdig efter mindre end halvandet minut.

Formula Rossa er navnet på verdens hurtigste rutschebane, og den helt store attraktion ved et besøg i Ferrari World. De andre attraktioner holder ikke helt samme niveau, men det er underholdende at prøve Formel 1 simulatoren og mere familieprægede aktiviteter som muligheden for at skifte hjul på en Formel 1 racer.

Med Ferrari i navnet kan stedet lyde som noget forbeholdt familiens mandlige overhoved, men de fleste forlystelser er faktisk møntet på hele familien og også de mindre børn.

Se mere på: www.ferrariworldabudhabi.com

Vandland midt i ørkenen

B972171102Z.1_20151222112143_000+GKRPQ1BP.1-0.jpg

Det virker næsten naturstridigt at bygge et vandland her. Store dele af Den Arabiske Halvø består af ørken og er blandt de tørreste steder på jorden, og dertil kommer, at et vandland i Emiraterne selvfølgelig ikke bare er ”endnu et vandland”.

Nej da, her er skruet helt op for charmen med 43 forlystelser, hvoraf en tredjedel er for familiens mindste, mens i hvert fald 4-5 stykker er designet til at kunne skræmme livet af selv en voksen mand.

Tag forlystelsen Jebel Drop hvor turen starter på en lille platform så højt oppe, at både mennesker og bygninger ligner noget, der er bygget i Lego. Selve rutscheturen er én lang hældning, der i nogle sekunder føles som et næsten frit fald og får adrenalinen til at pumpe uhæmmet i kroppen. Puha.

Yas Waterworld er dog mere end blot spænding og høj puls. Det er også hygge, kilden i maven og sjov for de allermindste. Der er lavet flere områder med soppebasiner og små rutschebaner, hvor store sejl er spændt ud over for at skærme af for den skarpe sol.

Se mere på: www.yaswaterworld.com

Slentre langs stranden

B972171102Z.1_20151222112143_000+GKRPQ1AG.1-0.jpg

Cornichen i Abu Dhabi løber langs en seks kilometer fin, hvid sandstrand i hjertet af byen.

På den ene side ligger den pulserende storby med de glasklædte skyskrabere, der rækker op mod himlen, og biler der fletter ind og ud mellem hinanden på den seks-sporede vej. Og på den anden hånd findes det, som altid virker så forunderligt dragende på en vinterplaget dansker: Stranden.

Således er der ikke langt fra storbylivet til strandlivet. Stranden er offentlig og åben for alle, men en del af den er særligt tilegnet familier, kaldet Family Beach.

Her er lavet overdådige legepladser med splinternye redskaber og klatrestativer. Legepladserne er overdækkede med kæmpe sejl, så de små poder kan boltre sig her i timevis, uden at de risikerer at blive forbrændt af den stærke sol.

Der er livreddere og vagter til stede på stranden. Flere kaffehuse, små madsteder og isbarer har slået sig ned med udeservering, så det er muligt at få stillet sulten og slukket tørsten på en varm sommerdag – hvad enten den byder på solbadning eller en slentretur langs vandet.

Vigtig viden inden afrejse

En sund dosis respekt for lokale skikke går du aldrig galt i byen med. Emiraterne er et muslimsk land, og selv om det ikke forventes, at turister dækker hovedet til, så er det velset, at skuldre og knæ er dækket. Det er ikke normalt, at mænd og kvinder kærtegner hinanden offentligt, og alkohol vil kun være tilgængeligt på de internationale hoteller. Husk at weekenden her falder fredag og lørdag – ikke lørdag og søndag, som vi er vant til.

Tre spisesteder

I Emiraterne har de traditionelt altid spist mange fisk og skaldyr, men den store invasion af gæstearbejdere til Abu Dhabi har betydet, at gadebilledet er fuld af restauranter med mad fra alle verdenshjørner.

Billigt

Food Court i Abu Dhabi Mall med fastfood fra hele verden. Sammensæt måltidet individuelt, for eksempel pizza eller McDonald’s til børnene og arabiske favoritter eller kinesiske retter til de voksne.

Mellem

Lebanese Flower ligger flere steder i Abu Dhabi og gør en dyd ud af at servere byens bedste shawarma. De laver også en guddommelig humus og griller en lang række lækre spyd til rimelige priser.

Dyrt

Indigo er en chik indrettet indisk restaurant på Beach Rotana hotellet, som serverer moderne indisk, hvor der er kælet for detaljerne. Smagen er autentisk, men præsentationen har fået et gevaldigt løft i forhold til almindelig indisk mad.

Hotel

Abu Dhabi har hoteller til enhver pengepung og ethvert behov. Fra centrale byhoteller over lækre strandresorts til det helt overdådige Emirates Palace, der markedsfører sig selv som værende langt forbi syv stjerner.

Det femstjernede hotel Beach Rotana er et sjovt eksempel på, hvor meget Abu Dhabi har ændret sig over de seneste år. Fra at være et strandhotel ved hotellets åbning i 1993, er den selvsamme beliggenhed i dag centralt i byen.

Foran hotellets strand er der således bygget en kunstig ø, så i stedet for at kigge ud over horisonten stirrer hotellets gæster nu på et stort hospital. Faciliteterne er dog helt i top, og hotellet praler af ti restauranter og egen indgang til shopping-centret Abu Dhabi Mall med over 200 butikker. Pris 545 kr. per person i delt dobbeltværelse.

Se mere på:

www.rotana.com

Rejsen dertil

Du kan flyve til Abu Dhabi med en række flyselskaber, blandt andet KLM via Amsterdam, British Airways via London og Airberlin via Berlin og Düsseldorf. De billigste billetter koster under 3.000 kroner per person for en returbillet inklusiv skatter og afgifter.

Guide til en weekendtur til Antwerpen

17-01-2015: Antwerpen i Belgien er nok bedst kendt for sine funklende diamanter, men byen gemmer på et kulinarisk skatkammer med alt fra Michelin-stjerner til macarons. Vi guider til en dekadent weekend i den belgiske havneby. Læs artikel

Guide: Opdag Londons East End

27-09-2014: OL-parken i det østlige London er udbygget til et åndehul med et væld af aktiviteter og giver de gamle industrikvarterer et løft. Læs artikel

Guide til bydelen Fitzroy i Melbourne

12-04-2014: Melbourne er modsætningernes storby. Her er ikke mange højhuse eller andre imponerende bygningsværker, men til gengæld er der strand, charme og søde mennesker. Læs artikel

Guide: Undgå at rejse dig fattig på sommerferien

12-05-2016: Danske familier bruger i gennemsnit 23.300 kroner på tre ugers sommerferie i udlandet. Det kan sagtens gøres billigere, siger økonom. Læs artikel

Guide til spisning og shopping på Bondi Beach ved Sydney

22-04-2016: Australiens mest populære sandstrand Bondi Beach er Sydneys postkort-varemærke på linje med Operahuset. Her har livredderne deres egen tv-serie ”Bondi Rescue”, og stranden får hvert år besøg af tusindvis af turister fra backpackere til millionærer. Jyllands-Posten guider til fire fremragende brunch-steder Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...