Find mere om:
Sydlandsk stemning i Sydjylland | rejser.guide.dk

Sydlandsk stemning i Sydjylland

Lalandia Billund er ren børnelykke. Kan de voksne lege med, skal alle nok få en sjov ferie.

Beskidte snedriver og minusgrader udenfor forstærker illusionen, når man træder ind i Lalandia Billund en mørk vintereftermiddag iklædt støvler, hue og vanter.

Kulisserne, som udgør Lalandia Plaza - centerets samlingspunkt - virkede ved første møde overbevisende og indtagende, og varmen fik omgående voksne og børn til at smide overtøjet. I buffetrestauranten Il Bambino hævet over denne "sydlandske ferieby" var lykken total, da veninderne Sofie og Laura, begge 12 år, valgte hver sin farvestrålende børnedrink fra menukortet. Himlen var lyseblå, selv om klokken var 18.30 på en februaraften, og skyerne rørte sig ikke ud af stedet. Lillesøster Rikke på 3 år smed frakken og løb lykkelig omkring afbrudt af små jubelhop.

Hverken personale eller gæster lod sig irritere af en mindreårig på afveje - tværtimod var tålmodigheden nærmest uendelig. Lalandia er børnenes legeplads, og fra restauranten var der direkte adgang til Monky Tonky Land.

Moderne feriehus

Vel var det ikke helt som at ankomme til den italienske riviera, men hvis man forstår at lege sig ind i forestillingen, så er det tæt på i en vinterweekend, hvor DMI igen lovede mere sne, og Danmark næsten var løbet tør for vejsalt. Desuden når man ikke langt sydpå for de små 3.000 kr., som et hus til seks personer koster at leje fra fredag til søndag. Prisen er inklusive adgang til Lalandias to vigtigste attraktioner: Aquadome og Monky Tonky.

Feriehuset på Birkestien overgik tidligere oplevelser i danske feriecentre. Indretningen var lys og lækker, rengøringen i top, og huset havde stort set alt, hvad man kunne ønske sig. Eneste minus var, at det lå temmelig langt fra Lalandia-centeret - ikke gåafstand på en vinterdag.

Aquadome henrykker

Lykken er rynkede fingre og tæer efter tre timer i Aquadome, mente både Rikke, Sofie og Laura. De to ældste kastede sig i bølgerne, lod sig føre med strømmen i "Lazy River" i de store gummibaderinge, legede vandkamp, dykkede i "den blå grotte" og tog frygtløst turen i de vildeste vandrutsjebaner og tog gerne et par blå mærker med i købet. I den store spa-pool fik Rikke varmen, når tænderne klaprede, og kroppen rystede af kulde (eller var det bare begejstring?). Temperaturen i badelandet var lige i underkanten, hvis man ikke hele tiden var i gang. I damernes omklædningsrum var der til gengæld så hedt, at tøjet klistrede til kroppen.

De store piger var begejstrede for Aquadome, men begge mente, at rengøringen i damernes omklædning kunne være bedre, da de trippede på tøsetæer ud af brusebadet. Efter de mange timers fysisk aktivitet blev den yngste spist af med to pølsehorn og en økologisk æblejuice, de store valgte en børnemenu med sandwich, frugt og cola. Take away-restauranten Deli Express bød også på ovnbagte pommes frites, poser med frisk frugt og light-sodavand.

Højdepunktet

To dage er lige lidt nok, hvis man skal nå at prøve alle aktiviteter. Hverken bowling, minigolf, fitness eller badminton blev det til i denne omgang, og turen til Legoland må vente, for den berømte attraktion åbner først den 27. marts.

Én bestemt aktivitet havde hele weekenden tiltrukket sig Sofies og Lauras opmærksomhed, nemlig High Jump-trampolinerne.

Søndag var sidste udkald for en tur i trampolinerne, men køen af biler på vej til centret kl. 10 søndag morgen havde nær ødelagt fornøjelsen, for de voksne var ved at opgive projektet på forhånd. Skuffede pigeansigter, som ikke lod sig bestikke med løfter om biografbilletter, gjorde udslaget. De voksne åd ventetiden, og heldigvis - for High Jump-trampolinerne var weekendens højdepunkt. Sofie og Laura betalte gladeligt hver især de 40 lommepenge-kroner for fem minutters vilde spring op i den azurblå Lalandia-himmel.


Lalandia Billund

 • Lalandia Billund er et aktivitets- og oplevelsescenter på 20.000 kvm. under tag.
 • Centeret er bygget op omkring en række arkader, hvis udsmykning leder tankerne hen på sydlandske arkader. Her finder man en lang række restauranter, aktiviteter og shoppingmuligheder.
 • På Lalandia Plaza, som er centerets hjerte, kan forældre og børn hygge sig med underholdning fra amfi-scenen, hoppe i High Jump-trampoliner eller nyde en is til tonerne fra pianisten. Hele bytorvet er overdækket af en naturtro himmel.

Aktiviteter

 • Monky Tonky Legeland (for børn op til 12 år).
 • Lalandia Aquadome, Skandinaviens største vandland på 10.000 kvm.
 • High Jump-trampoliner (både for børn og voksne).
 • Børnediskotek og dans på Lalandia Plaza.
 • Familie-karaoke.
 • Sportshal med mulighed for badminton, håndbold og basketball.
 • Fitnesscenter, som drives i samarbejde med Fitness.dk.
 • Bowlingcenter med ni baner.
 • Minigolf.
 • Little Vegas aktivitetsmaskiner og videospil.
 • Airhockey.

Priser

 • Priseksempel: "Rød weekend" fra fredag til søndag i et feriehus af typen Nordic 6 (69 kvm., max. 6 personer + 1 barn 0-2 år) koster 2.930 kr. inkl. adgang til Aquadome og Monky Tonky.

Fire råd til rejsen

 • Restaurant: I buffetrestauranten Il Bambino kan voksne og børn nyde maden i en afslappet stemning, og når de yngste ikke gider sidde stille ved bordet længere, er der direkte adgang til Monky Tonky.
 • Transport: Lalandia-centeret ligger et pænt stykke fra en del af beboelsesområdet, og mange benytter bilen, når de skal frem og tilbage. Et lille "tog" kører dog til og fra centeret på bestemte tider og samler folk op undervejs. Man kan se tider og opsamlingssteder i en folder, som findes i huset.
 • Parkering: Man skal betale for parkering ved Lalandia-centeret. Gæster i Lalandia har mulighed for at købe parkeringskort til 100 kr. i servicecentret.
 • Bro-rabat: Gæster, der bestiller brobillet samtidig med bestilling af feriehus, får 10 pct. rabat på brobilletten til Storebælts- og Øresundsbroen ved køb af returbillet.


Morgenavisen Jyllands-Posten var inviteret af Lalandia Billund.

Nyhed: Spændt op til leg i trætoppene

19-04-2011: Fyn er fin. Også fra toppen af trækronerne. Tag med på en anderledes skovtur. Læs artikel

Nyhed: Aktive fridage i yderste klitrække

14-04-2010: Et hav af aktiviteter byder sig til i Skallerup Klit Feriecenter. Hvis man rigtig vil slappe af, kan man købe sig fra indkøb og madlavning og blive forkælet. Læs artikel

Anmeldelse: I fysikkens legeland

28-10-2009: Danfoss Universe er en lækkerbisken for store og små hjerner. Naturvidenskaben bliver skåret ud i pap og leget ind i drenge og piger, der kan bruge både hovedet og kroppen i oplevelsesparken på Als. Selv vores medbragte teenager kom op i det nysgerrige felt. Læs artikel

Nyhed: Der er penge at spare på skiferien

21-09-2009: Få 22 pct. rabat på hytteferien, eller hold familieferie i Alperne med all inclusive, liftkort og skileje for 8.000 kr. Finanskrisen har gjort det billigere at komme på skiferie. Læs artikel

Guide: Når regnen vælter ned…

06-10-2012: Danmark har i snit 121 nedbørsdage om året. Heldigvis findes der masser af muligheder for en fed oplevelse i tørvejr og med tag over hovedet. Vi guider dig til nogle af de bedste og lidt skæve gråvejrsoplevelser i Danmark. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...