Find mere om:
Familieferie på motorcykel | rejser.guide.dk

Familieferie på motorcykel

Børn er ingen hindring, når Jørgen og Nina Madsen gør deres to motorcykler klar til ferien, og når familien ankommer til campingpladser i ind- og udland, spærrer de andre gæster som regel øjnene op.

Kom nu, far, ellers når vi det ikke!«

En lyshåret pige i kjole og på bare fødder trækker sin far over mod et telt, hvor to kvinder sidder og skriver navne på lister.

»Rolig, der er plads til alle,« siger faderen og stiller sig op i køen sammen med de andre forældre, der sammen med deres børn skal være med i skattejagten - på motorcykel.

De fleste aktiviteter - ikke mindst ringridningen - får et tvist i retning af kubik og benzin, når MC Touring Club inviterer medlemmerne til børnetræf en uge hver sommer, men det er netop, hvad deltagerne kan lide.

»Mange kommer år efter år, så vi har lært mange at kende og sætter pris på det sociale,« forklarer Nina Madsen, der nyder solen i en foldestol uden for familiens telt.

»Samtidig giver motorcyklerne en fælles platform, så vi har noget at være sammen om, for ellers kan det godt være lidt svært at indlede en samtale med nogen, man ikke kender i forvejen,« tilføjer Jørgen Madsen, der sammen med Nina har børnene Anne-Sofie og Anton på henholdsvis 12 og 9 år.

Sminkespejl og kukur

Familien bor i telt og viser, hvordan stort set alt, hvad de har med, kan foldes sammen, så det næsten ingenting fylder. Selv et sminkespejl og et kukur er kommet med på turen, men det skyldes mest, at deltagerne i træffet konkurrerer om, hvem der kan medbringe de mest spøjse genstande.

»Det giver noget at grine ad,« forklarer Jørgen.

Samtalen bliver for en kort stund afbrudt, da en kæmpemæssig motorcykel med sidevogn og familie svinger ind mellem de mange telte på Helnæs Camping, hvor træffet i år bliver afviklet.

Foreningens børnetræf er langt fra eneste gang, familien Madsen er af sted. Før børnene meldte deres ankomst, kørte Nina og Jørgen ofte til Østrig og Italien, men i dag er det som regel Danmark og Sverige, der er målet, fordi de mindste ikke orker de helt lange stræk.

»Vi har altid haft telt med på turene, og vi er altid blevet vel modtaget på pladserne, hvor de andre campister tit kommer over og snakker - især når de ser, at vi har børnene med,« fortæller Jørgen Madsen.

Uafhængighed

Han har haft motorcykel, siden han var 20 år gammel, og da Nina mødte ham, fik hun også benzin i blodet. Først kørte de rundt i Europa på én, men da Nina fik kørekort, måtte hun også have sin egen kværn, og nu pakker de så telt, sengetøj, møbler og køkkengrej på de to køretøjer og i den tilhørende trailer. I dag, som dengang, er det følelsen af uafhængighed, der trækker, og det interesserer tilsyneladende mange, som de møder på deres vej.

»Folk er meget fascinerede, og gæstfriheden, når vi kommer ud på pladserne, virker endnu større nu, hvor vi har børn med,« siger Nina, som ofte oplever, at familien bliver inviteret over i fortelte eller campingvogne - især hvis det regner.

Ingen rocker-tilknytning

Familien Madsen gør meget ud af at svare på spørgsmål, hvis folk, der møder dem, er nysgerrige, for en del mennesker kan godt føle sig lidt utrygge, hvis der dukker en gruppe motorcyklister op på pladserne ved siden af dem selv.

»Der er 115.000 indregistrerede motorcykler i Danmark, men det er altså kun 1.500, der har tilknytning til rockermiljøet, så jeg håber, vi er med til at nedbryde nogle fordomme, når folk møder os eller andre fra MC Touring Club,« siger Jørgen Madsen.

Ude på vejen, der fører til vandet, træder badegæsterne til side. Med en dyb rumlen nærmer en motorcykel sig stranden. Under en sort hjelm gemmer sig et kraftigt, kødfuldt ansigt med et stort, sort skæg, og i mandens nakke kryber en tatovering op mod hårgrænsen. Da han med alvorlig mine passerer badegæsterne, kan man høre musikken fra hans afspiller.

»All my love I will give you if you want - og uden at få lov holdt du mig tæt, før du forsvandt ?« synger det danske firserband Rocazino.

LÆS OGSÅ: Eventyr på motorcykel

Motorcykel for alle

  • MC Touring Club blev stiftet i 1966, og siden da er medlemstallet steget støt. I dag har foreningen 40.000 medlemmer.
  • Foreningens formål er at fremme motorcyklisternes interesser.
  • Derudover fungerer MC Touring Club som et forum, hvor motorcyklister kan udveksle erfaringer om modeller, udstyr og ture.
  • Foreningen arrangerer forskellige træf, hvor medlemmerne kan mødes.
  • www.mctouringclub.dk kan man bl.a. finde forslag til ruter, hvis man vil opleve Danmark eller Europa.
  • MC Touring Club driver en campingplads for motorcyklister. Den hedder MC Touring Camp og ligger på Djursland.
  • Alle, der ejer en motorcykel, kan optages som medlem, og man finder både unge og gamle, singler og familier, mænd og kvinder i medlemsskaren.

Nyhed: Bliv klogere i vinterferien

17-02-2010: Vinterferien er en oplagt lejlighed til at tage med børnene til en lærerig oplevelse. Læs artikel

Guide til forlystelsesparker i det danske sommerland

24-05-2015: De danske forlystelsesparker slår dørene op til en ny sæson med en lang række nye oplevelser. Der er satset stort og småt og på både børn og barnlige sjæle. Læs artikel

Guide: Verdens bedste forlystelsesparker

25-05-2011: Tivoli og en anden dansk "hysterisk morsom" forlystelsespark er med på Lonely Planets liste. Læs artikel

Guide til karrusel-landet

02-07-2010: Hvilken dansk forlystelsespark er bedst for familien? Vi har prøvekørt fem af de kendte. Hvis turen skal blive en succes for alle, skal I tage højde for børnenes alder. Læs artikel

Nyhed: Aktive fridage i yderste klitrække

14-04-2010: Et hav af aktiviteter byder sig til i Skallerup Klit Feriecenter. Hvis man rigtig vil slappe af, kan man købe sig fra indkøb og madlavning og blive forkælet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...