Find mere om:
Når regnen vælter ned… | rejser.guide.dk

Når regnen vælter ned…

Danmark har i snit 121 nedbørsdage om året. Heldigvis findes der masser af muligheder for en fed oplevelse i tørvejr og med tag over hovedet. Vi guider dig til nogle af de bedste og lidt skæve gråvejrsoplevelser i Danmark.

Hvordan føles det at sidde bag lås og slå?

Til oktober genåbner Faaborg Arrest i det sydfynske med navnet Ret- og Strafmuseet efter en totalrenovering. Når dørene igen bliver slået op, er det med en klar idé om at give gæsterne et indblik i de indsattes verden.

MIB faaborg arrest.jpg

Museet er inddelt i tre etager, som hver især udstiller arrestforholdene fra en bestemt tidsperiode. På nederste etage er vi i nutidens 2012. Her kan du tage aktivt stilling til spørgsmål som, hvad man må have på sig i en arrest, og hvad der skal afleveres til vagterne. Længere inde i den autentiske udstilling kan du sidde i en lukket celle, imens højtalerne fortæller en indsats historie om livet bag lås og slå. Situationen som pårørende bliver fortalt i det udstillede besøgsrum.

På anden etage er tiden skruet tilbage til det oprindelige Faaborg Arrest fra 1950’erne. Bl.a. står arrestforvarerens soveværelse, som det gjorde i sin tid – lige ud til cellegangen.

For de mindste besøgende børn (8-10 år) byder museet på et computerspil, hvor en fange er løs i Faaborg og skal fanges. Spillet kan spilles på øverste etage, alt imens de voksne går på opdagelse i etagens arrestunivers, som repræsenterer tiden tilbage fra dengang, hvor celler var lig med et stort sort fangehul i kælderen.

Museet lancerer også en app til smartphones, som frit kan downloades. App’en følger en forbryder rundt i Faaborgs natteliv i 1906 via små videoklip, hvor han på snedig vis stjæler til sig i mørket. Det sidste klip slutter i Faaborgs gamle retssal, som i dag fungerer som en indgang til det nyrenoverede museum.

 • Navn: Ret- og Strafmuseet, Faaborg.
 • Pris: 50 kr. pr. voksen, 40 kr. pr. studerende, pensionist eller grupper på mindst 6 personer. Gratis for børn (u. 18 år).
 • Åbent: Åbner 12. oktober 2012.
 • Læs mere: www.ohavsmuseet.dk, download app: Storm i Faaborg.

3.600 m² overdækket tropeland

Når du bevæger dig indenfor i Randers Regnskov, er det som at træde ud af en flyvemaskine, der netop er landet på et tropisk kontinent. De brusende vandfald skaber i samarbejde med de fritlevende aber og fugle en smuk symfoni, imens den høje temperatur gør luften varm og fugtig. Samtidig med at du går rundt på junglestierne, kravler dovendyrene rundt i trætoppene og hulepindsvinene slapper af i skovbunden. Faktisk lever over halvdelen af de ca. 250 dyrearter, som Randers Regnskov huser, frit i samme omgivelser, som gæsterne bevæger sig rundt i.

MIB Randers Regnskov.jpg

Regnskoven er delt ind i tre kupler, som hver repræsenterer ét af de tre største regnskovskontinenter i verden. Du kan derfor gå på opdagelse i Sydamerikas, Afrikas og Asiens tropiske naturrige ved kun at bevæge dig fra kuppel til kuppel. I Asien kan du videre opleve fritlevende pytoner og snoge, som slanger sig igennem opførte fragmenter af oldgamle cambodjanske tempelruiner.

 • Navn: Randers Regnskov, Randers.
 • Pris: 175 kr. for sæsonkort til voksne og 105 kr. for sæsonkort til børn. Endagsbilletter koster 10 kr. mindre end sæsonkortene.
 • Åbent: Næsten hele året rundt. Hverdage 10-16 og weekender 10-17.
 • Læs mere: www.regnskoven.dk.

Fra forseglede breve til smartphones

Hvis det står ned i lårfede stråler, kan du træde indenfor i tørvejr på Post og Tele Museum i København. Her er 400 års kommunikationshistorie kogt ned og formidlet på en måde, hvor de besøgende bliver aktivt involveret.

MIB telefonboks.jpg

Den permanente udstilling handler om den danske kommunikationshistorie. Et væld af aktiviteter sørger for lærerige oplevelser til børn og voksne i alle aldre. F.eks. kan du prøve kræfter med telegrafonen, som var 1800-tallets svar på en båndoptager, eller kommunikere med andre gæster via morsesystemet. Ved siden af udstillingen kører der konstant en masse kortfilm om både fortidens, nutidens og ikke mindst fremtidens kommunikationsmidler.

Post og Tele Museum har også en kæmpe frimærkesamling med frimærker helt tilbage fra år 1851. Imens de voksne medlemmer af familien fordyber sig i det enorme frimærkealbum eller snupper sig en kop kaffe i caféen på tagterrassen, kan børnene gå på eventyr i legelandet, ’Ind i Frimærket’, hvor alle omgivelser er inspireret af fortidens frimærkemotiver.

 • Navn: Post og Tele Museum Danmark, København.
 • Pris: Gratis.
 • Åbent: Alle dage fra kl. 10-16.
 • Læs mere: www.ptt-museum.dk

Curling for hele familien

Sommer-OL i London er netop veloverstået med ni danske medaljer. Hvis du vil være et af fremtidens håb i vinterudgaven af de olympiske lege, skal der trænes curling på isen.

MIB curling.jpg

Men et par timers curling behøver ikke være med henblik på OL-deltagelse. I Esbjerg Curling Klub kan nybegyndere såvel som erfarne curlingspillere i alle aldre nemlig spille ’Curl’n’Fun’. Du vil blive klædt på med det rigtige udstyr og modtage kyndig instruktion fra en curlingspiller. Og så er det ellers bare at dyste imod hinanden ved at støde kugler hen ad isen.

Det anbefales at have løst og bekvemt tøj på som f.eks. et par træningsbukser og en sweatshirt. Særligt cowboybukser er ikke velegnet til curling. Derudover skal man have et par rene kondisko med.

 • Navn: Esbjerg Curling Klub, Esbjerg
 • Pris: 1.250 kr. for en bane (8 pers.) i 1 time og 50 min.
 • Åbent: Sæsonåbent fra ultimo august til primo april, hverdage kl. 15-22 og weekender 8-22.
 • Læs mere: www.esbjergcurling.dk

Spor af historien fra 1167

Christiansborg er hjemsted for mere end politiske alliancer og mudderkastende debatter. Borgen rummer dansk historie helt tilbage fra middelalderen, som kan opleves i ruinerne under jorden.

MIB ruiner.jpg

Biskop Absalon af Roskilde var den første til at iføre sig byggehandskerne eller i hvert fald til at svinge dirigentstokken. I 1167 opførte han en borg ved byen Havn, som i over 200 år blev udsat for flere forsøg på plyndringer fra sørøvere og krigere fra Hanseforbundet. I ruinerne er det muligt at se, hvordan de forskellige ejere af borgen har udviklet og fornyet den.

Siden hen blev borgen revet ned, og Københavns slot blev bygget på grunden. Forskellige konger blev ved med at udvikle og præge på slottet, så det til sidst blev så tungt, at murene begyndte at skride og revne. Derfor valgte Christian IV at rive slottet ned og bygge det første Christiansborg.

Også resterne af Københavns slot kan opleves i ruinerne.

 • Navn: Ruinerne under Christiansborg, København.
 • Pris: 40 kr. pr. voksen, 30 kr. studerende og 20 kr. for børn (7-14 år).
 • Åbent: Næsten året rundt fra 10-17.
 • Fra 1/10 – 30/4 lukket om mandagen.
 • Læs mere: www.christiansborgslot.dk

Udsigt under vandet

Det kan godt være, at det står ned udenfor, men mængden af vand indenfor er endnu mere overvældende. På Nordsøen Oceanarium ved Hirtshals er det våde element i centrum på et museum, der er mere levende end gennemsnittet. Her kan man stikke fingrene ned til levende fisk og skaldyr (hvis man tør), man kan lære om Nordsøens fisk og dyr, man kan høre fiskerne fra Nordsøens historier, som nok lyder kedeligt på skrift, men når hverdagen består af høj sø og skibe, der går under, er der nok at fortælle - også selv om det foregår på drevent jysk facon og med underspillet alvor.

MIB Oceanarium.png

Man kan også se en sælkoloni helt tæt på - ja, faktisk kan man gå under den i en glasgang under vandet - og opleve sælerne blive fodret. Og endelig kan man både se og høre om, hvordan det åbne hav i Nordsøen ser ud i Nordeuropas største akvarium, som er formet som en ellipse på 22 gange 33 meter og kan rumme imponerende 4,5 mio. liter havvand. Det enorme akvarium holder 2-3.000 fisk som sild, makreller, hestemakreller og hornfisk og ikke mindst de fire klumpfisk Anton, Andrea, Hamlet og Erik Motor. Fiskene bliver fodret hver dag af en dykker, der samtidig forklarer om de forskellige typer liv, det åbne hav indeholder.

 • Navn: Nordsøen Oceanarium, Hirtshals.
 • Pris: 155 kr. pr. voksen, 85 kr. for børn (3-11 år).
 • Åbent: Skifter lidt, men i september og oktober fra kl. 10-17 hver dag. Lukket i et par uger i december og januar, men ellers altid åbent.
 • Læs mere:  www.nordsoenoceanarium.dk 

Det vilde liv i Svendborg 

Guide til Limfjords Camping og Vandland

21-06-2015: Som nabo til Limfjorden og ikke langt fra middelalderborgen Spøttrup ligger Limfjords Camping & Vandland, der benytter sin placering til masser af aktivitetstilbud til specielt de unge campister. Og skulle vejret blive trist, kan man jo altid hoppe en tur i pladsens eget vandland med en 37 m lang vandrutsjebane. Læs artikel

Nyhed: Sydlandsk stemning i Sydjylland

05-03-2010: Lalandia Billund er ren børnelykke. Kan de voksne lege med, skal alle nok få en sjov ferie. Læs artikel

Guide til forlystelsesparker i det danske sommerland

24-05-2015: De danske forlystelsesparker slår dørene op til en ny sæson med en lang række nye oplevelser. Der er satset stort og småt og på både børn og barnlige sjæle. Læs artikel

Guide til M/S Museet for Søfart i Helsingør

08-12-2014: Prøv kræfter med søfarten og se, hvor godt du vil egne dig som shippingmand i et interaktivt spil, eller sæt dig i tatovørstolen og få en sømandstatovering på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Læs artikel

Guide: Tag med til Europas bedste forlystelsesparker

22-10-2013: Disse syv forlystelsesparker tilbyder lidt ekstra på opleveren. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...