Find mere om:
Guide til forlystelsesparker i det danske.. | rejser.guide.dk

Guide til forlystelsesparker i det danske sommerland

De danske forlystelsesparker slår dørene op til en ny sæson med en lang række nye oplevelser. Der er satset stort og småt og på både børn og barnlige sjæle.

Få pulsen i vejret i nye rutsjebaner eller hyg med familien i idylliske omgivelser a la Korsbæk kendt fra tv-serien Matador. Der er masser af muligheder for at få en sjov dag for hele familien ude i det danske sommerland, hvor sommerparker og forlystelseshaver har slået dørene op til den nye sæson. I år satser flere af parkerne på de yngste gæster, der ellers mange gange må sidde over på rutsjebaneturene, fordi de ikke opfylder kravene for minimumshøjden.

»Det, vi har gjort, er at skabe et temaområde, der appellerer til den brede børnefamilie,« fortæller Henrik B. Nielsen, administrerende direktør i Djurs Sommerland, som i år har skabt et nyt Bondegårdsland, hvor de mindste børn kan have det sjovt i fællesskab med resten af familien.

»Vi tror på, at bondegårdstemaet er noget som hele familien vil sætte pris på. Vi kan alle relatere til temaet. Det er sjovt at sidde i traktor eller prøve rodeotyrene, der jagter hinanden,« siger Henrik B. Nielsen.

Læs guiden til et udpluk af landets forlystelsesparker og bliv klogere på de nye aktiviteter og muligheder. Alle er åbnet for sæsonen.

Djurs Sommerland

Sommerlandet på Djursland er i forvejen kendt for en lang række forlystelser som den store vandrutsjebane Rio Grande Rafting, hvor der er garanti for sug i maven og vådt tøj, og den hæsblæsende forlystelse Piraten, der suser afsted med 90 km/t og er landets største rutsjebane.

Danske sommerlande med nye milliondyre temaparker og rutsjebaner

I år er den store satsning rettet mod de yngste besøgende. Det nye Bondegårdsland er et temaområde, indrettet som en idyllisk lille landsby. Det er på størrelse med to fodboldbaner og har 10 nye forlystelser. De nye oplevelser er henvendt til børn mellem tre og 12 år. Derfor er der også sørget for, at de fleste forlystelser kan benyttes af børn under 90 cm i højde. Man kan blandt andet prøve Andedammen, hvor man sejler i ænder, Milkshakeren, der er en roterende stald, samt Bondegårdskarrusellen, som er en klassisk karrusel, hvor man sidder på bondegårdsdyr, mens den kører rundt.

Fårup Sommerland

I Fårup Sommerland bruger man sloganet ”helt ude i skoven”, hvilket passer godt til den meget grønne forlystelsespark. Der er fyldt med træer, og de fleste rutsjebaner har et naturorienteret tema og navn. Der er klassikere som Træstammerne, hvor man bliver drivvåd, og rutsjebanen Flagermusen, der giver sug i maven. Men også rutsjebanerne Lynet, der kører 80 km/t, og Orkanen, der er Nordeuropas eneste, som kører både over og under vand, er blandt attraktionerne.

3451522.jpg

I det nordjyske sommerland er man generelt ikke vandforskrækkede, og i år skyder man da også sæsonen i gang med en opgradering i parkens store Aquapark. Vandfaldet er for de fartglade, for man suser nedad i 35 meter. Kan det slet ikke blive vildt nok, kan man prøve Vandkanonen. Man stiller sig ind i en boks, gulvet åbner sig, og så er man ellers i frit fald efterfulgt af loops med fuld knald på.

Bakken

Bakken er verdens ældste forlystelsespark, der stadig er i brug. Parken var blandt andet med til at introducere Pjerrot til Danmark og er i dag kendt for at huse Cirkusrevyen og den gamle, ikoniske, trærutsjebane fra 1932. Bakken har også klassikere som radiobilerne og diverse skydetelte.

B971978995Z.1_20150514181022_000+GVQL7ISO.2-0.jpg

Årets store satsning er for hele familien. Nu kan man besøge byen Korsbæk på Bakken og bevæge sig i de samme gader og forretninger, som man kender fra tv-serien Matador. Allerede nu er der 35.000 bordbestillinger og forudbestilte rundvisninger til området, der åbnede dørene for publikum den 30. april. Ønsker man et lidt højere tempo, kan man prøve Bakkens 5-kamp, som er en holdsportsaktivitet, hvor alle kæmper mod alle i fem forskellige aktiviteter. Disse indbefatter blandt andet aktiviteter i skydeteltene.

Bonbonland

Bonbonland er landets yngste sommerland og har eksisteret siden 1993. Parken har en række nyklassikere i form af forlystelser for alle aldre. Den ældste er den klassiske rutsjebane Henry Hundeprut, men der er også Den Skøre Skildpadde, hvor man sidder i gynger langt oppe i luften, og Vildsvinet, hvor man suser lodret nedad fra 22 meters højde.

B971978995Z.1_20150514181022_000+GVQL7ISI.2-0.jpg

Til sæsonen 2015 har sommerlandet istandsat parken. Der er blandt andet sørget for, at området er blevet mere grønt med flere blomster og hække. Man kan også møde de tre nye maskotter Anna Albatros, Fætter Andemad og Viggo Vildsvin. Derudover har man arrangeret en række events for børnene hver weekend, hvor man blandt andet vil kunne møde Lille Nørd og Anders og Katrine fra DR's Ramasjang. Man kan tage i den nye 4D-biograf og se dinosauerfilm eller besøge Cowboybyen, hvor der blandt andet er 20 spillemaskiner.

Sommerland Sjælland

I år er der 30 års jubilæum i Sommerland Sjælland, hvilket blandt andet fejres med 15.000 nye blomster. Forlystelsesparken i Nordvestsjælland har en lang række skægge forlystelser, blandt andet Vildkatten, guldgravning og snobrød i Silver City og Jungleturen på tømmerflåde gennem Amazonas.

Ridder eller skjoldmø? Her er syv danske middelaldermarkeder

Som en nyhed byder parken blandt andet på det nye område Sommer Cinema, hvor man kan komme i Simulator-inator. Det er en biograf, der tager gæsterne med på en rejse til det ydre rum uden tyngdekraft eller helt tæt på fortidens dinosaurer ved hjælp af 3D og special effects. Man kan også prøve fornemmelsen af at flyve gennem luften 340 km/t. Derudover har Sommerland Sjælland også fået nogle nye, faste beboere i form af bondegårdsdyr, som man kan besøge i årets sæson. Derudover har man gjort ekstra meget ud af at benytte lokale råvarer fra Odsherred-området i sommerlandets spisesteder.

Tivoli

Forlystelsesparken i hjertet af København er en af landets største turistattraktioner for både danske og udenlandske gæster. Dette kan blandt andet tilskrives de velrenommerede restauranter, grønne omgivelser, omfattende musikprogram og selvfølgelig de sjove forlystelser. Den gamle rustjebane har været i Tivoli siden 1914, men også radiobilerne, legepladsen Skærsilden og veteranbilerne har en del år på bagen. De nyere tilkommere Stjernetårnet, Den lille Drage og Fyrtårnet er også blevet populære attraktioner.

B971978995Z.1_20150514181022_000+GCKL7K76.2-0.jpg

I år har Tivoli ikke oprustet på forlystelsessiden, men i stedet har haven styrket sit musikprogram. Det gælder både Fredagsrock, og en lang række musikalske dage i løbet af sæsonen samt store koncerter med blandt andre Elton John, Mark Knopfler og Lady Gaga, der sammen med crooneren Tony Bennett fortolker jazz-klassikere. Derudover har Tivoli udvidet Rasmus Klump-legepladsen og øget antallet af Klump-forestillinger for de mindste.

Legoland

Forlystelsesparken i Billund er et af byens største trækplastre og tiltrækker hvert år en lang række Lego-entusiaster fra hele verden. Parken har efterhånden en lang række forlystelser foruden den fascinerende miniature Lego-landsby.

Legoland får i sommersæsonen fint besøg af verdens største legofigur. Den forestiller Luke Skywalkers X-wing Starfighter, kendt fra Star Wars-filmene. Den er bygget af mere end fem mio. klodser, vejer 20 tons og har et vingefang på 13 meter. Figuren er omgivet af centrale figurer fra filmene samt lyd og lys, der fremkalder den rette intergalaktiske stemning.

B971978995Z.1_20150514181022_000+GCKL7K59.2-0.jpg

I år vil man også kunne bo sammmen med de fem veninder fra Heartlake City, kendt fra Lego Friends. De nye værelser henvender sig mest til piger, og man kan blandt andet smukkesere sig i Emmas beautysalon og sove i Olivias trætopsseng.

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden i Aarhus giver de besøgende mulighed for at prøve en række traditionelle Tivoli-forlystelser som radiobiler, pariserhjul og en smuk gammeldags karrusel. Der er dog også de mere særegne som Brand Alarm, hvor man kan teste sine evner som brandmand, og Sky Tower, hvor der er ægte frit fald på 30 meter ned i et net. I faldet kan man nå en hastighed på 90 km/t. Hver fredag er der Fed Fredag med en lang række af store, danske musiknavne som Big Fat Snake, Kim Larsen og Medina.

B971978995Z.1_20150514181022_000+GVQL7ISE.2-0.jpg

Årets nyhed i Tivoli Friheden er Bille By for familiens yngste. Der er store insekter og Græshoppen, der ”hopper”, indtil den når op på en højde af 11 meter med sine passagerer ombord. Derudover er der køreskole for de fem til otte-årige, hvor de kan øve sig i elbiler.

Feriecentre satser på aktiviteter for hele familien

Alle forlystelsesparkene har åbnet for i år. Læs mere om åbningstider, priser og adresser på:

 

Guide: Verdens bedste forlystelsesparker

25-05-2011: Tivoli og en anden dansk "hysterisk morsom" forlystelsespark er med på Lonely Planets liste. Læs artikel

Guide til karrusel-landet

02-07-2010: Hvilken dansk forlystelsespark er bedst for familien? Vi har prøvekørt fem af de kendte. Hvis turen skal blive en succes for alle, skal I tage højde for børnenes alder. Læs artikel

Anmeldelse: Guide til Limfjords Camping og Vandland

21-06-2015: Som nabo til Limfjorden og ikke langt fra middelalderborgen Spøttrup ligger Limfjords Camping & Vandland, der benytter sin placering til masser af aktivitetstilbud til specielt de unge campister. Og skulle vejret blive trist, kan man jo altid hoppe en tur i pladsens eget vandland med en 37 m lang vandrutsjebane. Læs artikel

Guide: Tag med til Europas bedste forlystelsesparker

22-10-2013: Disse syv forlystelsesparker tilbyder lidt ekstra på opleveren. Læs artikel

Guide: Når regnen vælter ned…

06-10-2012: Danmark har i snit 121 nedbørsdage om året. Heldigvis findes der masser af muligheder for en fed oplevelse i tørvejr og med tag over hovedet. Vi guider dig til nogle af de bedste og lidt skæve gråvejrsoplevelser i Danmark. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...