Find mere om:
Guide til cykelferie på Læsø, langs.. | rejser.guide.dk

Guide til cykelferie på Læsø, langs Limfjorden eller i Rebild Bakker

Tag børnene med på en endagscykeltur på Læsø, pak cykeltaskerne til den 600 kilometer lange rute rundt om Limfjorden, eller udfordr balancen på en af Rebild Bakkers mountainbikeruter.

Læsø rundt med børn

B972338322Z.1_20160714123730_000+GQOUH2G7.1-0.jpg

Skal børnene med på ferie, gælder det om at finde en rute, der ikke er for lang. På Læsø finder du en oplagt endagstur, hvor du begynder og slutter på samme sted. Ruten strækker sig 54 kilometer gennem Læsøs varierende natur, der både byder på Læsø Klitplantage, badestrande og vådområdet Holtemmen. På Læsø finder man også det sted i Danmark, der angiveligt har den største landtilvækst. Området Bløden Hale er gennem de sidste 15 år vokset med cirka fem centimeter mod syd hvert år.

Trænger du til en pause undervejs, er der mulighed for at holde ind ved Saltsyderiet, hvor der er blevet sydet salt siden Middelalderen. Museumsgården med det karakteristiske tangtag er et andet oplagt stop på rundturen. På cykelturen passerer ruten også adskillige kunsthåndværkere, der er flyttet til øen for at finde ro og inspiration.

Cykelruten er egnet for begyndere, der har lyst til at lufte cyklen og få vind i håret. Du kan nemt afkorte eller forlænge turen efter behov, men snyd ikke dig selv for den syv kilometer lange tur til Byrum, hvor restaurant Bakken serverer håndmadder til de sultne cyklister. Strandcamping ved Bæltet

Der er mulighed for at tage sin egen cykel med færgen fra Frederikshavn, men du kan også leje en cykel hos Læsø Camping, Jarvis Cykler eller Læsø Oplevelsescenter for cyklister.

Mest for de øvede

B972338322Z.1_20160714123730_000+GQOUH2FR.1-0.jpg

Limfjordsruten er en cykelrute for de mest ambitiøse motionister. Ruten løber 610 kilometer langs Danmarks største fjordområde. På ruten ser man den danske natur folde sig ud med kornmarker, små øer og skovklædte bakker, men man kommer også til at opleve kontrasten mellem det barske Vesterhav og den rolige østkyst.

Undervejs vil du se Limfjordens udmunding, når du krydser fjorden med færge. Udmundingen til Vesterhavet ses fra færgen over Thyborøn Kanal, mens du på østsiden krydser fjorden der, hvor den løber ud i Kattegat.

Ruten byder på oplagte stop undervejs. Er du til byliv og kultur, kan du holde ind og se Aalborgs butikker og caféer eller gøre stop i muslingebyen Løgstør, der byder på et varieret sommerliv.

Cykelruten går også forbi det historiske stenaldercenter Ertebølle, hvor der i sommermånederne er fuldt af aktiviteter. Stenalderens ertebøllekultur er omdrejningspunktet, når man prøver kræfter med bue og pil, sejler i stammebåd eller går på opdagelse i udstillingen om en af Oldtidens tidsperioder.

Vil du suse gennem det nordjyske landskab uden at gennemføre hele ruten, er der mange muligheder for at skyde genvej. Ruten kan forkortes, hvis du anvender en af de seks broer eller fem færger, der forbinder den nordlige og sydlige bred.

Action i Rebild Bakker

B972338322Z.1_20160714123730_000+GQOUH2FP.1-0.jpg

Er du til action og udfordrende terræn, kan du kombinere mountainbike med Himmerlandets skovlandskab. I 2004 åbnede den første mountainbike-rute i Rold Skov, og siden er området blevet en favorit blandt cyklister, der søger udfordringer i naturen.

Rold Skov er Danmarks største sammenhængende skovkompleks, og i området ligger blandt andet Den Jyske Skovhave og Rebild Bakker. Mountainbikeruterne ligger i Rebild Bakkers kuperede landskab.

I skoven finder du blandt andet to mountainbikeruter, en svær downhillbane og Danmarks første mountainbikerute for børn. Den korteste rute er 14 kilometer og har sværhedsgraderne blå, rød og sort. Cyklister skal regne med, at den tager op til en time at gennemføre, så hvis du vil sidde længere tid i sadlen, skal du prøve “Den store Rold Skov-rute”. Ruten strækker sig 17,5-26 kilometer gennem skoven og har højeste punkt 257-590 meter over vandoverfladen. Denne rute tager mellem halvanden til tre timer at gennemføre. Børneruten er den korteste rute i Rebild Bakker, og med et forholdsvis fladt terræn er den egnet til børn, der vil udfordre balancen og finpudse teknikken. Direkte fra cykeltræning til a la carte-middag

Har du ikke din egen cykel, kan du leje cykel, hjelm og reparationsudstyr hos Skørping Cykler. En cykel koster 200 kr. for fire timer og 275 kr. for en hel dag. Der følger rutekort og rengøring med i prisen.

Guide: Det er gratis - naturligvis

11-07-2013: Hiv naturen ind digitalt og forbered de næste store oplevelser udenfor fra hjemmekontoret – uden at bruge en krone. Læs artikel

Guide til cykeltur på Hvalpsundruten

16-08-2013: På Hvalpsundruten kan man se en haleløs stork, en bredskuldret fjordkone, blærerøve, en maskinbegejstret, verdenskendt skribent og et logihus. Læs artikel

Nyhed: Pas på ryggen på Lolland

19-04-2011: En ridefoged fik knækket ryggen. En poet fik så mange børn, at han hele tiden byggede til. Læs artikel

Nyhed: Fire friske feriedage på to hjul

28-10-2009: Overkommelige afstande, afvekslende landskaber, god mad og masser af idyl er nøgleordene, når man er på cykelferie i det sydfynske øhav. Læs artikel

Nyhed: Den danske natur kalder

20-10-2009: Friluftscentret Karpenhøj mærker, at danskerne i stigende grad bliver herhjemme i sommerferien. Her er der stor søgning til aktiviteter i naturen for både børn og voksne. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...