Find mere om:
Det er gratis - naturligvis | rejser.guide.dk

Det er gratis - naturligvis

Hiv naturen ind digitalt og forbered de næste store oplevelser udenfor fra hjemmekontoret – uden at bruge en krone.

Naturstyrelsen har netop lanceret en ny og stærkt opdateret udgave af Ud i naturen-kortet på www.udinaturen.dk, der er spækket med naturtilbud i alle genrer over hele landet.

Det er virkelig et overflødighedshorn, hvor man kun kan glæde sig over de mange gratis muligheder. Naturstyrelsen har nemlig samlet sine egne og mange andre tilbud, så Ud i naturen-kortet bliver det naturlige sted at begynde.

Ud i naturen-kortet har længe været populært. Men kortet har tidligere været lidt indviklet at betjene. Nu er det gjort nemmere, og samtidig kan Ud i naturen-kortet hentes ned til på smartphones via ens normale browser, ligesom en del af naturtilbuddene også præsenteres på siden ”Digitale naturguider” på Facebook.

Kortet er udgangspunkt

Den nye hjemmeside www.udinaturen.dk er domineret af et stort kort. Og hvis man tillader, at sitet henter oplysninger om computerens placering, får man endda et udsnit af den del af Danmark, man opholder sig i.

I højre side af hjemmesiden kan man vælge mellem oplevelserne under otte hovedpunkter. Når man vælger et underpunkt, bliver mulighederne vist på kortudsnittet og i listeform. Så selv om man ikke kender stednavnet, kan man finde en rute eller en anden oplevelse og derefter venstreklikke på den.

I det nye vindue, der kommer op, kan man få mere at vide om oplevelsen, hente en folder eller beskrivelse og se fotos. Og så er der endda nem adgang til Rejseplanen.

Naturruter i lavt og højt tempo

Som eksempel kan man i underpunktet ”Naturruter” vælge Margueritruten, der fører os gennem Danmark til nogle af de smukkeste steder i landet. Margueriteruten kan i øvrigt også hentes som app og bruges i smartphonen på turen.

Man kan også finde en væld af cykelruter, der er både nationale, regionale og lokale. Hvad med f.eks. en tur på 105 km Bornholm rundt eller ruten på 33 km ved Stenstrup Issø i nærheden af Egeskov?

Vil man hellere have fødderne solidt plantet på jorden, kunne en oplagt vandrerute være en ottekilometers tur ad Sporet ved Gråsten Nor på Ærø eller tre ture ved Holsted Å i Sydjylland.

Løberuter er også med

Skal det gå stærkt, kan man vælge løberuter som Kondistien i Dyrehaven Skanderborg (som kendes af koncertgæsterne ved Smukfest) eller Søndersø Rundt ved Viborg.

Ridestier er der også mange af i samme område, hvor en pjece forklarer om ridning ved Hald Sø og Viborg Hedeplantage, men man kan også følge Ridesti Læsø, hvis man er på de kanter.

For de actionhungrende kan den 24-timers MTB-rute i Rold Skov på 16,5 km og ca. 200 højdemeter give sved på panden – eller den vanskelige rute i Klinteskoven på Møn.

Prøv evt. også aktivitetsbanen Find vej i Albertslund Stadion eller agilitybanen for hunde i Tinkerdal Hundeskov.

Søg på dato

Endelig kan man ved at indtaste datoer for en given periode finde arrangementer i hele landet.

I bunden af sitet er de tilbud samlet, hvor det kræves, at man beder Naturstyrelsen om tilladelse til at benytte et område.

Det drejer sig om visse typer af sejlads på Naturstyrelsens arealer, visse former for ridning, visse former for klatring, erhvervsmæssige eller kommercielle arrangementer, arrangementer, der kræver mærkning med ting, der ikke hører til i naturen, overnatning på lejrpladser, hvis man vil være sikker på at få den ønskede plads, samt ved anvendelse af våben eller fiskeredskaber.

De nøjagtige regler kan læse på Naturstyrelsens hjemmeside og i Retsinformation på henholdsvis www.nst.dk og retsinformation.dk

Snup en tur på en af de offentlige cykelruter

Prøv også

Ud over naturruter kan man søge efter følgende naturoplevelser:

  • Faciliteter med f.eks. naturcentre, naturfitness, bålhuse og madpakkehuse.
  • Overnatning med lejrpladser, overnatningspladser og frie teltningsmuligheder.
  • Seværdigheder med f.eks. nationalparker, fuglelokaliteter, gravhøje og forsvarsanlæg.
  • Badning og fiskeri med f.eks. Blå Flag-strande, badesøer, snorkelsteder og betalingsfiskeri.
  • Roning og sejlads med f.eks. kajakruter, isætningssteder og landsætningssteder.
  • Vinterlege – rummer kun kælkebakker og skiløjper.

Læs mere på: www.udinaturen.dk

Guide til cykelferie på Læsø, langs Limfjorden eller i Rebild Bakker

17-07-2016: Tag børnene med på en endagscykeltur på Læsø, pak cykeltaskerne til den 600 kilometer lange rute rundt om Limfjorden, eller udfordr balancen på en af Rebild Bakkers mountainbikeruter. Læs artikel

Guide: Middelfart og Lillebælt tilbyder et hav af vandaktiviteter

13-08-2014: Med sin placering på Hindsgavlhalvøen er Middelfart omgivet af vand næsten hele vejen rundt. Derfor er vandaktiviteterne mange. Vi har udforsket Lillebælt i en smakkejolle, et tomastet træskib, på paddelsurfboard og med dykkerflasker på ryggen. Læs artikel

Guide til cykeltur på Hvalpsundruten

16-08-2013: På Hvalpsundruten kan man se en haleløs stork, en bredskuldret fjordkone, blærerøve, en maskinbegejstret, verdenskendt skribent og et logihus. Læs artikel

Nyhed: Pas på ryggen på Lolland

19-04-2011: En ridefoged fik knækket ryggen. En poet fik så mange børn, at han hele tiden byggede til. Læs artikel

Guide til en kajaktur lang Mols Bjerge

25-10-2015: Mols Bjerge på Syddjursland emmer af alt det bedste fra den danske natur, og det meste kan ses fra en havkajak. Her er mulighed for at komme væk fra det pulserende byliv og falde ned – måske endda falde i ét med naturen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...