Find mere om:
Bøder til upassende turister | rejser.guide.dk

Bøder til upassende turister

Borgere i en populær spansk ferieby er trætte af at se på halvnøgne og fordrukne turister.

Den spanske by Salou, som ligger syd for Barcelona, er en populær feriedestination for især britiske turister. Men byens omdømme er i de senere år blevet skadet af fordrukne, unge turister, og det vil byens myndigheder nu gøre noget ved.

En række nye love, som er vedtaget af det lokale byråd, gør, at turister nu kan få bøder for at gå rundt i byens gader kun iført bikini, badedragt eller badeshorts. På restauranter og barer er det forbudt kun at være iklædt badetøj, og man må heller ikke drikke alkohol i gaderne eller have sex på stranden.

Straffes med bøder

Turister, der ikke overholder de nye love, kan få bøder fra 900 kr. til 2.000 kr.

”Vi vil sikre, at Salou har et godt image,” lyder forklaringen fra byens borgmester, Pere Granados, ifølge Telegraph.co.uk.

Lokale begyndte tidligere på året at klage over unge, britiske studerendes opførsel. Flere end 5.000 britiske studerende mellem 18 og 23 år strømmede nemlig til byen i påskeferien for at deltage i en stor fest.

De lokale klagede efterfølgende over, at turisterne gik rundt med bare maver og opførte sig dårligt, når de var berusede. Læger i byen måtte behandle mindst 20 turister, som havde drukket for meget, og flere blev anholdt – heriblandt én, der blev sigtet for voldtægt.

Skal klæde sig passende

Ifølge Telegraph.co.uk er dette ikke det eneste sted i Spanien, hvor man er trætte af, at turister spiser, shopper og vandrer rundt i gaderne kun iført badetøj.

”Det er da ikke normalt at gå på marked og handle i små badetrusser. Man bør ikke have lov til at gå rundt på gaderne eller besøge offentlige bygninger med så lidt tøj på. Det giver byen et dårligt image,” forklarer Alberto del Hierro fra Salous turstkontor.

I Barcelona er lokale borgere også trætte af, at turisterne går i bare maver og badetøj i byen. Derfor har man lanceret en stor kampagne i hele byen, der skal få turister til at klæde sig mere tækkeligt.

”Vi vil gerne have folk til at forstå, at vi ikke bryder os om den attitude. Det er ikke et forbud eller noget, man får en bøde for, men det er noget, vi ikke mener, er passende,” forklarer en talsmand fra de lokale myndigheder i Barcelona.

Læs også: Sådan bliver du smidt af flyet

Nyhed: Drukferier bliver stadig mere populære

15-04-2010: Rejsebureauer melder og stigende interesse blandt unge, der vil ud for at feste. Læs artikel

Guide: Ibiza genfødt

05-07-2014: Festen lever stadig på Ibiza og plejes af store internationale dj-navne. Men den spanske ferieø tiltrækker også familier og dem, der er interesseret i selvudvikling og lounge-stemning. Læs artikel

Guide: Ibiza er meget mere end strandparty: Her får du ni store madoplevelser

14-07-2015: Gastro-turisten rejser efter mad – både efter toplækker gourmetmad og helt, helt simpel og uforfalsket lokal mad. Og det får man alt sammen på Ibiza. Læs artikel

Nyhed: Vinterens populære skidestinationer og charterrejser

11-10-2014: Både skiferie og charterrejser er populære i vinterhalvåret, og mange danskere har allerede bestilt drømmerejsen. Inden for charterrejser er det Spanien, der storhitter, mens danskerne er meget traditionsbundne, når det gælder skiferie, og tager til Norge og Østrig. Læs artikel

Guide til den sydspanske turistmastodont Benidorm

01-02-2014: Meningerne er delte om den sydspanske turistmastodont Benidorm, der byder på herlige strande, varieret underholdning samt et suverænt klima – men som også er et inferno af forlystelsessyge turister. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...