Find mere om:
Nyhed: Drukferier bliver stadig mere populære | rejser.guide.dk

Nyhed: Drukferier bliver stadig mere populære

Rejsebureauer melder og stigende interesse blandt unge, der vil ud for at feste.

Diskoteksejerne på sydens solkyster kan godt begynde at lade skumkanonerne og fadølsanlæggene, for en hær af danske teenagere er på vej. En rundringning, metroXpress har foretaget, tyder på, at flere unge end nogensinde rejser på såkaldt drukferie.

Dansk Ungdomsferie har oplevet en salgsfremgang på 20 procent i forhold til sidste år, oplyser direktør Jesper Schousen:

»Vi har rigtig god interesse for vores rejser i år, så jeg tror ikke, at de unge mennesker har mærket meget til finanskrisen,« siger han.

Massiv markedsføring

Rejseselskabet Ungferie firedoblede omsætningen sidste år og forventer at sælge mindst lige så mange billetter i år.

Massiv markedsføring på skoler, Facebook og afholdelse af fester har lokket mange unge til:

»Vi kommer rundt på alle skolerne og lægger kataloger, hænger plakater op og deler flyers ud. Og så holder vi handelsgymnasiefester. Det skaber en stor interesse,« forklarer Steffen Mols, der er direktør i Ungferie.

De unge vil feste

Det er primært unge i gymnasiealderen, der tager på ferie for at drikke, score og feste, siger Jeppe Risum, der er direktør i Uptours.

»Forældrene vil gerne have, at de får lidt kultur, men det er de unge ligeglade med. De vil have fest, det er der i Sunny Beach, og derfor er stedet populært,« siger Jeppe Risum til metroXpress.

Risiko for misbrug

Alhoholforsker Morten Grønbæk er dog bekymret for tendensen. Han mener, at drukferierne fører til et større alkoholmisbrug:

»Mange af dem, som er massivt eksponeret for alkohol i 14 dage, vil blive ved med at have et meget højt forbrug, når de kommer hjem, og måske ender nogle oven i købet med at blive afhængige,« siger Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed.

Sidste år tog op mod 20.000 danske unge på ungdoms­charterferie til Sunny Beach i Bulgarien, Lloret De Mar i Spanien og andre festbyer.

Den tilladte minimumsalder for at købe billet er 16 år - med undtagelse af Dansk Ungdomsferie, hvor grænsen er 18 år.

Kilde: metroXpress

Nyhed: Her er Europas vilde forårsfester

23-04-2010: De store spring-break-fester er ikke kun forbeholdt amerikanere. Se, hvor i Europa du kan være med. Læs artikel

Anmeldelse: Her er det billigst at holde ferie

20-08-2010: På hvilken feriedestination får man den billigste fadøl, og hvor er det billigst at leje en bil? Læs artikel

Nyhed: "Costa del Beton" blandt de værste rejsemål

03-12-2009: 133 destinationer verden over er blevet undersøgt. Syv feriesteder fik bundplacering. Se her hvor du ikke bør tage på ferie. Læs artikel

Nyhed: Bøder til upassende turister

07-07-2010: Borgere i en populær spansk ferieby er trætte af at se på halvnøgne og fordrukne turister. Læs artikel

Nyhed: Tyrkiet bliver vinderen i 2010

29-12-2009: 2010 vil byde på flere rejser til ikke EU-lande, da både hotelopholdet og leveomkostningerne er billigere. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...