Find mere om:
Guide til oplevelser i Palma de Mallorca | rejser.guide.dk

Byafbræk på solferien

Mallorca er en af danskernes foretrukne sommerferiemål, og skal du dertil, så smut forbi Palma de Mallorca.

Hovedbyen, hvor kulturlivet stortrives, tilsat et gran charterturisme og spansk charme, er et dejligt afbræk, hvis man har brug for en pause fra varmen eller alle de andre turister.

Dagdriveri-Palma

Mallorca er en ferieø for de mest celebre Hollywood-stjerner, feterede designere og familien Danmark på charterferie. Derfor er der også gode muligheder for livsnydere på alle niveauer. Det er ikke alle forundt at have egen båd, men så kan man gå en tur ved marinaen og forbavses over de enorme luksusyachter. Vil man hellere slappe af i vandet, så er Can Pere Antoni-stranden et rigtig dejligt badested. Stranden ligger lidt øst for centrum i gå- og cykelafstand til byen. Den er kunstigt anlagt med det fineste sand, vandet er rent og gæsterne lokale. Er det for koldt til at svømme, så gå en tur i Palmas gamle bydel.

B971991445Z.1_20150528162931_000+GH4LH578.2-0.jpg

Her er charmerende, smalle brostensgader, renæssancepaladser, skjulte pladser og hyggelige butikker. Mulighederne er rigelige, hvis man vil købe lokale råvarer, modetøj eller kunstgenstande. Lokalregeringen har forsøgt at sætte en stopper for moderniseringen af den gamle bydel, selv om forandringerne allerede er lette at spore i området.

Spiselige Palma

Første tommelfingerregel når du skal finde et spisested i Palma er, at have øjnene åbne. Det vrimler med turistfæller, hvor tjenerne kan noget, der minder om skandinavisk og alt maden er afbilledet på blegnede fotos. Men frygt ikke – byen har masser af lækre spisesteder, man skal bare vide hvor man skal lede.

B971991445Z.1_20150528162931_000+GH4LH57Q.2-0.jpg

Hos Casa Fernando, på Carrer de Trafalgar, serverer de udsøgt fisk og skaldyr fra Middelhavet i hyggelige omgivelser. Man kan se de mange fisk i disken inden, man bestemmer sig mellem om det er tun, blæksprutte, eller måske haj, der står på menuen. Can Carlos på Calle del Aqua serverer lokal, mallorcansk mad med sæsonens råvarer i høj standard. Den britiske stjernekok Marc Fosh har slået sig ned i Palma. Han har siden start 90'erne haft sit fokus på spansk madlavning og er den eneste udlænding til at få en Michelinstjerne i Spanien. Han har siden åbnet Misa Braseria og Simply Fosh i Palma, som rygtes for at være nogle af byens bedste spisesteder.

Spaniens livlige centrum: Otte tip til Madrid

Historiske Palma

De fleste, der besøger Palma, har La Seu Katedralen på to-do-listen, og den er da også et besøg værd. Den gotiske byggestil og de spidse spir får katedralen til at minde om en solbrændt version af Notre Dame i Paris. I sommerweekenderne kan du ofte være heldig at spotte nygifte par, der fotograferes foran katedralen med bugten i baggrunden. Man kan også kigge indenfor, men sørg for at have anstændigt tøj på. Brug lidt tid på pladserne Weyler og Mercat, der ligger side om side. Her er Gran Hotel fra 1903, der i dag er kulturcenter med bl.a. kunstudstillinger. Bygningen er også et flot syn udefra med sin lyse facade og snirklede, blålige udsmykning.

B971991445Z.1_20150528162931_000+GH4LH54T.2-0.jpg

På modsatte side er de Gaudi-inspirerede tvillingehuse Edifici Casasayas, hvis sjove konstruktion i art nouveau-stilen, som er kendetegnet ved svungne, organiske former, er et besøg værd. Drik din eftermiddagskaffe i platantræernes skygge på skøre og charmerende Café Forn des Teatre fra 1916.

Mærk historiens vingesus på Mallorca

Finkulturelle Palma

Byen er spækket med smarte gallerier og skønne udstillinger. Ud over tennisstjernen Rafael Nadal er Mallorcas mest berømte personlighed den surrealistiske kunstner Joan Miro. Hans kunst er bl.a. at se på Fundacio Pilar i Joan Miro, hvor han hyldes med både galleri, skulpturhave, café og shop. Der er gratis entre om lørdagen. Derudover har Museo Fundacion Juan March også en række Miro-malerier, samt værker af Dali og en del ukendte spanske ekspressionister og surrealister.

B971991445Z.1_20150528162931_000+GH4LH51T.2-0.jpg

Es Baluard er et museum for moderne kunst, hvor toppen af nutidigt design er udstillet i en middelalderlig bastion med udsigt over Palmabugten. Der er en samling af kunst fra det 20. århundrede med bl.a. Picasso, Miro og Magritte samt en skulpturhave og en række midlertidige udstillinger. Rundt om i Palmas smalle gyder og krinkelkroge er der også masser af gallerier, hvor man som regel kan kigge ind gratis, så bare hold øjnene åbne.

Rejsen dertil

  • Fra Aalborg kan du flyve med Norwegian.
  • Fra København kan du flyve med SAS.
  • Fra Billund kan du flyve med Ryanair.
  • Fra tid til anden sælger charterbureauer som Star Tour, Spies og Bravo Tours flybilletter uden hotel inkluderet, så hold øje med deres hjemmesider.
  • Om sommeren går der selvklart flere fly til Palma end om vinteren og priserne kan variere med flere tusinde kroner imellem sæsonerne.

Mallorca er en ferieø for de mest celebre Hollywood-stjerner, feterede designere og familien Danmark på charterferie. Derfor er der også gode muligheder for livsnydere på alle niveauer. Det er ikke alle forundt at have egen båd, men så kan man gå en tur ved marinaen og forbavses over de enorme luksusyachter. Vil man hellere slappe af i vandet, så er Can Pere Antoni-stranden et rigtig dejligt badested. Stranden ligger lidt øst for centrum i gå- og cykelafstand til byen. Den er kunstigt anlagt med det fineste sand, vandet er rent og gæsterne lokale. Er det for koldt til at svømme, så gå en tur i Palmas gamle bydel. Her er charmerende, smalle brostensgader, renæssancepaladser, skjulte pladser og hyggeligt butikker. Mulighederne er rigelige, hvis man vil købe lokale råvarer, modetøj eller kunstgenstande. Lokalregeringen har forsøgt at sætte en stopper for moderniseringen af den gamle bydel, selv om forandringerne allerede er lette at spore i området.

Guide: 48 timer i Reykjavik

24-07-2015: Islands hovedstad er så lille, at den er nuttet, men samtidig byder den på kultur og gastronomi, der er en storby værdig. Jyllands-Posten har tilbragt en weekend i Reykjavik og deler her ud af de bedste tips til den forlængede weekend eller pitstoppet på vej mod USA. Læs artikel

Guide: Mærk historiens vingesus på Mallorca

12-05-2015: Mallorca er foruden solskinstimer rig på historiske bygninger og anekdoter fra fortiden. Den spanske ø indbyder derfor til at gå på jagt efter historien – i klostret, hvor komponisten Chopin opholdt sig i tre kolde vintermåneder, i en majestætisk katedral og i dunkle drypstenshuler. Læs artikel

Guide: 24 timer i Doha

27-02-2015: Qatar har de seneste uger været vært for det danske håndboldlandshold. Trods sin størrelse har den lille ørkenstat meget at byde på. Snør skoene og kast dig ud i 24 oplevelsesrige timer i hovedstaden Doha, der kombinerer klassisk arabisk kulturarv med vestlig livsførelse. Læs artikel

Guide til en weekendtur til Antwerpen

17-01-2015: Antwerpen i Belgien er nok bedst kendt for sine funklende diamanter, men byen gemmer på et kulinarisk skatkammer med alt fra Michelin-stjerner til macarons. Vi guider til en dekadent weekend i den belgiske havneby. Læs artikel

Guide: En weekend i Helsinki

20-06-2014: Finlands hovedstad er ikke for svage sjæle. For fristelserne står i kø, hvis man har hang til design i topklasse, kulinariske forkælelser og gåture blandt snurrende sporvogne og imponerende bygningsværker. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på rejser.guide.dk
Loading...